DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a

YSK UYARDI! BUNU SAKIN YAPMAYIN

İŞTE GEÇERLİ VE GEÇERSİZ SAYILACAK OYLAR

YSK İnternet Sitesinden, Geçerli Ve Geçersiz Sayılacak Oyları Paylaştı. Sitede, Tercih Mührünün Nasıl Kullanılacağının Yanısıra, Zarf Ve Pusulular Hakkında da Bilgi Verildi.

Yüksek Seçim Kurulu Resmi İnternet Sitesinden, Geçerli Ve Geçersiz Sayılacak Oyları Paylaştı. Sitede, Tercih Mührünün Nasıl Kullanılacağının Yanısıra, Zarf Ve Pusulular Üzerinde Hangi Mühürlerin Olacağı Bilgisini Verdi. Kurulun Sitesindeki Paylaşımda, Oy Verme İşlemi Sırasında Yapılabilecek Ve Bu Nedenle Geçersiz Sayılacak Olası Senaryolar Görselleri Desteğiyle Anlatıldı.

YSK OY KULLANMA İŞLEMİNDE YAPILMASI GEREKENLERİ DE ŞÖYLE SIRALADI:

“Oyunuzu Kullanırken Sandık Kurulu Görevlisi Kimliğinizi Alarak Seçmen Listesinde İsminizi Bulur Ve Kontrollerini Yaptıktan Sonra Birleşik Oy Pusulası, Zarf Ve Mührü Size Vererek Kabinde Oyunuzu Kullanmanızı İster.

ÖNEMLİ: Cep Telefonu, Fotoğraf veya Film Makinesi Gibi Görüntü Kaydedici veya Haberleşme Sağlayıcı Cihazlarla Oy Verme Yerine Girilmesi Yasaktır Ve Cezası Bulunmaktadır. Bu Tür Cihazların Oy Verme İşlemi Bittikten Sonra İade Edilmek Üzere Sandık Kuruluna Bırakılması Gerekmektedir.

BİRDEN FAZLA ALANA MÜHÜR BASMAYIN

Mührü, Tercih Ettiğiniz Alanın Dışına Taşırmayın. Birden Fazla Alana Mühür Basmayın. Birleşik Oy Pusulasında Tercih Ettiğiniz Alana “Tercih” Mührünü Basın Ve Mührün Kurumasını Bekleyin. Mühürlediğiniz Yer Dışta Kalacak Şekilde Oy Pusulasını Katlayıp Zarfa Koyun.

İMZAYI UNUTMAYIN

Zarfı Sandığa Attıktan Sonra Sandık Seçmen Listesinde Adınızın Bulunduğu Yerin Karşısına İmzanızı Atın.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KAYNARCA-TUZLA METRO HATTI’NIN İHALESİ GERÇEKLEŞTİ

HIZLI YORUM YAP