DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

ZABITA EKİPLERİ HEM GRAMAJ HEM DE FİYAT DENETİMİ YAPTI

Tuzla’da Geçtiğimiz Günlerde Resmi Gazete’de Yayımlanan Ve Gramaj Hilesinin Önüne Geçen Yönetmelik Maddesi Üzerine Denetimler Sıklaştırıldı. Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri Tarafından Marketler, Fırınlar Ve Kasaplarda Yapılan Denetimler İle Hem Gramajlar Ölçüldü Hem De Fahiş Fiyat Denetimi Yapıldı.

Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de Yayımlandı. Buna Göre, ‘Aldatıcı Ticari Uygulamalar’ Başlıklı Bölüme, “Tüketicilere Sunulan Bir Malda Birim Fiyatını Farklılaştıracak Şekilde Adet, Uzunluk, Ağırlık, Alan, Hacim Ölçüleri ve Benzeri Unsurlarından Birinde Değişiklik Yapılmasına Rağmen, Değişiklik Yapılmadığı İzlenimi Uyandıran Yanıltıcı Ambalajlama Uygulamaları” Bendi Eklendi. Böylece, Gramaj Hilesi Yapanlara 11 Bin İle 114 Bin TL Arasında Ceza Verilebilecek. Bu Kapsamda Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri, Marketlerde Gramaj ve Fahiş Fiyat Denetimi Yaptıı. Girilen Bir Markette, Şekerin Gramajı Ölçülürken, Ürünlerin Son Kullanma Tarihleri, Et Ürünlerine Fiyat Karşılaştırılması Yapıldı. Ayrıca Fırınlarda Ekmeklerin Gramajlarına, Kasap Dükkânlarında İse Et ve Tavuk Ürünlerinin Son Kullanma Tarihlerine Bakarak Fiyat Karşılaştırılması Yapıldı.

“DENETİMLERİMİZİ SIKLAŞTIRIYORUZ”

Denetimlere Katılan Tuzla Belediyesi Zabıta Ekibi’nden Oğuzhan Dönmez,” Denetimlerimizi Rutin Aralıklar İle Yapıyoruz. Marketlerde, Fiyat Etiketi, Tarihi Geçmiş Ürünler var Mı Diye Kontroller Yapıyoruz. Şikâyet Üzerine Gidilip, Kontroller Yapılıyor. Olumsuz Bir Durum Görüldüğü Takdirde Zabıta Yönetmeliği’ne Göre ve Kabahatler Kanunu’na Göre Ceza İşlem Yapılıyor. Ürünlerin Fiyat Aralığına Bakıyoruz. Ne Kadara Gelmiş, Vatandaşa Ne Yansıtılıyor. Onun Arasında ki Fahiş Fiyat Kontrolünü de Yapmış Oluyoruz” Dedi.

facebook takipçi satın al

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR! TUZLA NÜFUS NE KADAR OLDU?

HIZLI YORUM YAP