DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: DARBEYLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR DARBE ÇAĞRISIDIR, UTANILMASI GEREKEN BİR YAKLAŞIMDIR

AK Parti Sözcüsü Çelik, Darbeyle İlgili Açıklamalara İlişkin, “İktidarı Seçimsiz Nasıl Göndereceksiniz? Bu Açıkçası Darbe Çağrısıdır, Utanılması Gereken Bir Yaklaşımdır.” Değerlendirmesinde Bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Parti Genel Merkezinde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı Devam Ederken Düzenlediği Basın Toplantısında, Yeni Yılın İlk MYK’sinin Partisine ve Milletine Hayırlı Olsun Temennisinde Bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MYK Toplantısında, Geçen Yıl Yapılan Faaliyetlerle İlgili Değerlendirmelerde Bulunduğunu Belirten Çelik, Teşkilat Çalışmaları, Partinin Hedefleri Ve Yapılması Planlanan Çalışmaların Yanı Sıra İç Ve Dış Politika İle Ekonomi Gibi Konuların Kapsamlı Olarak Ele Alındığını Kaydetti.

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan Ve MYK Üyeleri İçin Teşkilat Çalışmalarının MYK Toplantısı’nda En Önemli Konuların Başında Geldiğini Anımsatarak, “Bu Kovid Sürecinde Teşkilat Arımızla Bir Araya Gelme Konusunda Çeşitli Sıkıntılar Oldu Ama Tabii Ki Kongre Süreçlerimiz Devam Edecek. 13 Ocak’tan İtibaren İl Kongrelerimize Kovid Önlemlerine Uyarak Yeniden Başlıyoruz. Yeni Dönemde Biraz Sonra Sizinle Paylaşacağım Konular Çerçevesinde Demokrasi Konusunda, Reformlar Konusunda Ve Hedeflerimiz Konusunda Yürüyeceğimiz Yollar İle Gerçekleştireceğimiz Faaliyetler Var.” Diye Konuştu.

Geçen Senenin İlk Siyasi Krizinin Geçen Yıl 3 Ocak’ta ABD’nin Düzenlediği Saldırı Sonucu İran Devrim Muhafızları Ordusu’na Bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin Öldürülmesiyle Ortaya Çıktığını İşaret Eden Çelik, “Bölgemizde Ve Dünyanın Çeşitli Yerlerinde Çok Ciddi Bir Şekilde Bir Tansiyon Yükselmesi Söz Konusu Olmuştu. Geçen Seneye Bununla Başlamıştık. Ondan Sonra 2020 Yılı Belki De Son 100 Yılın En Kritik Yıllarından Biri Olarak Hafızalarımıza Kazınacak Bir Sürü Olayla Doldu. Tabii En Önemlilerinden Bir Tanesi Yüzyıl Öncesinde Görülmüş Şekliyle En Azından, Bir Pandeminin Söz Konusu Olması. Bütün Dünyayı Kilitleyen Bütün Dünyanın Algılarını Ve Çalışma Biçimlerini Altüst Eden Bir Şey.” İfadesini Kullandı.

Çelik, İklim Değişikliği Sorunlarına İlişkin, Şu Değerlendirmeyi Yaptı:

“Çıkarılacak En Önemli Derslerden Bir Tanesi İnsanoğlu Dünyayı Yok Ediyor. Teknolojik Gelişmeyi Sağlarken Kendi Maddi Refahını Gözetirken, Neo-Liberalizm Tüketim Toplumu Dünyanın Kaynaklarını Tüketen Doğal Hayatın Dengesini Bozan Bir Sarsıntı Yaratıyor. İklim Değişikliğinin Antartika’daki Buzulların Çözülmesini Sağlaması, Amazon Ormanlarının Yağmalanmasıyla Yepyeni Virüsler Ve Bakteriler İnsanoğlunun Hayatına Giriyor. Tabii Tüm Bunlar İnsan Hayatını Tehdit Eden Unsurlar Olarak Yeni Tehlikeler Ve Tehditler Olarak Önümüzde Duruyor. En Önemli Konulardan Bir Tanesi İnsanın Doğa İle Hayatla Uyumunu Sağlayacak Bir Siyasi Perspektifin Bir Hayat Felsefesinin Gerçekleşmesi Neo-Liberalizm Tüketim Çılgınlığının İnsanoğlunu Yok Oluşa Götürdüğünü Daha Net Bir Şekilde Görülebilmesi Gerekiyor.”

Dünyada Pek Çok Ülkenin Maske Tedariki Ve Bazı Ülkelerde Bakımevlerindeki Yaşlılara Bakma Konusunda Sıkıntılar Yaşadığını Anımsatan Çelik, “Bu Dünyadaki Olağanüstü Gelişmeler Karşısında Daha Olayın Başından İtibaren Cumhurbaşkanımızın Verdiği Talimatlarla Türkiye Dünya Sağlık Örgütünden Ve Diğer Ülkelerden Çok Daha Önce Bu Krizi Karşılayacak Bir Kapasiteye Sahip Olduğunu Gösterdi. En Önemli Ortaya Çıkan Bazı Şeylerden Bir Tanesi Türkiye Kendi Vatandaşının Yardımına Koştuğu Gibi Özellikle Yaşlılarımızın Ve Büyüklerimizin Yardımına Koştuğumuz Gibi Aynı Zamanda 155 Ülkeye Yardım Eden Bir Ülke Haline Geldi.” Şeklinde Konuştu.

“TOPYEKUN DAYANIŞMA”

Ömer Çelik, Sağlık Çalışanlarının Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) Sürecindeki Fedakarlıklarına Değinerek, Şunları Söyledi:

“Sağlık Çalışanlarımız Vatanseverliğin Tanımını Yeniden Yazdılar. Bu 2020 Yılına Damga Vuran En Önemli Hadiselerden Bir Tanesi Budur. Bunu Bir Meslek Olarak Yapmadılar, Gerçekten Olağanüstü Bir Şekilde İnsana Sahip Çıkmanın İnsan Haysiyetine, İnsan Şerefine Ve İnsan Yaşamına Sahip Çıkmanın Olağanüstü Bir Özverisiyle Yaptılar. Sağlık Çalışanlarımız Vatanseverlik Kavramına Yepyeni Boyutlar Kazandırmışlardır. Bunun İçerisinde Yine Sahadaki Ekiplerimiz, Polislerimiz, Jandarmamız Diğer Unsurlarımız Bütün Bunlar Vatandaşımızı Bir An Olsun Yalnız Bırakmayarak Kapılarını Çalarak, Nitekim Sivil Olarak Destek Veren Vatandaşlarımız, Belediyelerimiz Topyekun Bir Dayanışmanın Nasıl Olacağını Dünyaya Net Bir Şekilde Göstermiş Olduk.”

Şehir Hastanelerine İlişkin De Değerlendirmede Bulunan Çelik, Şöyle Devam Etti:

“Cumhurbaşkanımızın Bir Vizyon Projesi Olarak Ciddi Bir Şekilde Sahiplendiği, Yıllardır Altını Vurguladığı, Başkalarının Çok Yerleştirdiği Ama Şimdi Ne Kadar Kıymetli Olduğunun Kovid Sürecinde Görüldüğü Şehir Hastanelerinin Varlığı Bizim Bu Salgınla Mücadelede En Büyük Stratejik Gücümüz Olmuştur. Dünyanın Pek Çok Yerinde Yoğun Bakımlardaki Kapasitesizlik, Aynı Şekillerde Hastanelerin Altyapısının Buna Müsait Olmaması Çok Büyük Facialara, Hepimizin İçini Yakan Görüntülere İmza Atarken Türkiye Şehir Hastaneleri Başta Olmak Üzere Sağlıkta Hükümetlerimiz Döneminde Gerçekleştirilmiş Bu Devrim Sayesinde Bu Büyük Krizi Göğüsleyecek Bir İmkan Ve Kabiliyeti Ortaya Koymuştur.”

“TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Çelik, Diyarbakır Annelerinin, Dağa Kaçırılan Çocukları İçin HDP İl Başkanlığı Binası Önünde Tuttukları Evlat Nöbetine İlişkin Olarak Da Şunları Kaydetti:

“Evladını Teröre Kaptırmış Anneler Öylesine Güçlü Bir Vicdan Çığlığı Ortaya Koydular Ki Bu Söz Zihnimizde ‘Ana Gibi Yar Olmaz Diyarbakır Gibi Diyar Olmaz’ Diye Yankılandı. O Anneler Çocuklarına Kavuşmak İçin Terör Örgütünün Birtakım Çirkin Projeleri İçin Birtakım Terör Projeleri İçin Kaçırdığı O Çocukları Kandırdı. O Çocuklara Evlatlarına Kavuşmak İçin Çok Asil Çok Dirayetli Bütün Dünyaya Örnek Olacak Bir Nöbet Ortaya Koydular. Bazı Siyasi Partilerin Buna Hiç Sahip Çıkmadığını Bunu Görmezden Geldiğini Aynı Şekilde Türkiye’deki En Ufak Olayı Başka Türlü Duyuran Bazı Ajansların Medya Organlarının Bu Konuyu Sistematik Olarak Ve Kurumsal Olarak Görmezden Geldiğini Görüyoruz. Daha Önce De Bir Vesileyle Söylemiştim, Türkiye Herhangi Bir Şekilde Bir DEAŞ Saldırısına Uğradığı Zaman Avrupa’daki Bazı Binalara Türk Bayrağı Yansıtılıp Türkiye İle Dayanışma Ortaya Koyuluyordu. Ama Türkiye Bir PKK Saldırısına Uğradığı Zaman Aynı Şekilde Türk Bayrağı Avrupa’daki Binalara Yansıtılmıyordu. Buradaki Çifte Standardın Aynısının Diyarbakır Annelerine Sahip Çıkma Konusunda Da Yapıldığını Görüyoruz. O Annenlere Bir Kere Daha Buradan Hürmetlerimizi Ve Saygılarımızı İletiyoruz. Evlatlarına Kavuşma Nöbetlerini, O Vicdan Nöbetini Buradan Takip Etmeye, Güçlü Bir Şekilde Takip Etmeye Devam Edeceğiz.”

Çelik, Türkiye’nin Terörle Mücadelede 2020 Yılında Olağanüstü Bir Mesafe Katettiğini İfade Etti.

Çok Sayıda Operasyonla Terör Örgütlerine Göz Açtırılmadığını Belirten Çelik, Koalisyonun 50 Ülkesinin Gerçekleştiremediği Mücadeleyi DEAŞ Karşısında Türkiye’nin Tek Başına Ve Sahada Gerçekleştirdiğini Söyledi.

Türkiye’nin DEAŞ, PKK Ve Diğer Terör Örgütleriyle Mücadele Ettiğini Bildiren Çelik, Türkiye’nin Terörle Mücadelesinin Dünyanın En Yüksek Meşruiyete Sahip Mücadelesi Olduğuna İşaret Etti.

Bazı Müttefik Ülkelerin Terör Konusundaki Çifte Standartlarının Da Açık Ve Net Bir Şekilde Açığa Çıktığını Aktaran Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çağrılarına Rağmen Bazı Müttefik Ülkelerin Terör Örgütlerine Silah Vermeye Devam Ettiğini Kaydetti.

“MİLLETİMİZİN SEVİNDİĞİNİ BİLİYORUZ”

Ayasofya-İ Kebir Cami-İ Şerifi’nin Yeniden İbadete Açılması Konusuna Da Değinen Çelik, “Ayasofya Camii’nin Tekrar Milletimizle Kavuşması Burada Güçlü Bir İradenin Ortaya Çıkmasıyla Yıllar Sonra Gerçekleşmiştir.” İfadesini Kullandı.

Bunun, Nesiller Boyunca İstenen Ve Dua Edilerek Beklenen Bir Talep Olduğunu Anlatan Çelik, Caminin Açılmasından Rahatsızlık Duyanların Gerekçelerini Hatırlattı.

Ömer Çelik, “Sonuç Olarak Milletimizin Sevindiğini Biliyoruz, Yıllardır Beklenen Üzerinde Hiçbir Şekilde Bir Engel Olmamasına Rağmen Tamamen Başka Saiklerle Engellenen Bu Durum Cumhurbaşkanımızın Bu İradeyi Ortaya Koymasıyla Ortadan Kaldırılmıştır. Ayasofya 2020’nin Ve Bütün Zamanların Yıldızlı Tacı Olarak Bir Kere Daha Hafızalarımıza, Gönüllerimize Kazınmıştır. Milletimizin Duasına Katılmak, Milletimizin Sevindiğiyle Sevinmek Büyük Bir Nimettir. Bu Nimetten Yoksun Olanlara Söyleyeceğimiz Bir Şey Yok. O Konuda Bir Tedavi Yöntemi Olup Olmadığını Bilmiyoruz Biz Ama Milletimizin Duasına Katılmanın, Milletimizin Sevinciyle Sevinmenin Büyük Bir Nimet Olduğunun Farkındayız.” Değerlendirmesinde Bulundu.

“GERİ ADIM ATILMADI, TAVİZ VERİLMEDİ”

Dünyada Salgın Dolayısıyla Yatırımların Durduğu, Büyük Bir Durgunluğun Olduğu Bir Dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Devasa Proje Düzeyinde 70’ten Fazla Açılış Yaptığını İfade Eden Çelik, Hız Kesmeyen Bir Hizmet Sürecinin 2020 İçerisinde Görüldüğünü Dile Getirdi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Fatih Sondaj Gemisi’nin “Tuna-1” Kuyusunda Doğal Gaz Bulduğunu Anımsatarak Şunları Kaydetti:

“Bu, Bütün Dünyanın Dikkatini Çekmiş Bir Haberdir. İçeride Birtakım Kara Propaganda Odaklarının Tercümanı Olmaktan Öte Bir Siyasi Kabiliyeti Olmayanlar Onu Küçümsemeye Çalıştılar, Gerçek Olup Olmadığını Tartışmaya Çalıştılar Ama Gerçek Enerjide Dışa Bağımlılığımızın Azaltılmasına Katkı Sağlayacak Stratejik Bir Denklemin Ortaya Çıkmasıdır. Hem Türkiye İçin Hem Türkiye’nin Gelecek Nesilleri İçin Türkiye’nin Geleceği İçin Son Derece Önemli Bir Aşama Bu Şekilde Elde Edilmiştir. Bunu Da Engellemek İsteyenler Oldu, Çeşitli Tehditler Ambargo Tehditleri Ve Buna Benzer Birtakım Yaklaşımlar Söz Konusu Oldu Ama Sadece Milletimizi Dinleyen Ve Sadece Milletimizin Sesine Kulak Veren Gerçek Bir Demokratik Siyaset Sayesinde Hiçbir Şekilde Geri Adım Atılmadı, Taviz Verilmedi Ve Bu Aşamaya Ulaşıldı.”

ABD Başkanlık Seçimlerine İlişkin Görüşlerini De Dile Getiren Çelik, “Amerikan Demokrasisinin Ağır Bir Değerler Krizine Girdiğini Gördük. Ağır Bir Değerler Krizi Gibi Kurumlar Krizine Girdiğini De Gördük. Neredeyse Bir Seçim Sonucunu Değiştirmek Üzere Günlük Hamlelerle Geçen Birkaç Ay Sonra Nihayetinde Bu Neticelendirildi.” Dedi.

Brexit’in Nihayete Erdiğini Ve İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden Ayrıldığını Anımsatan Çelik, “Bundan Sonrasının Avrupa’sı Artık Türkiye İle Daha Stratejik İlişkiler Kurması Gereken Avrupa’dır. Göç Krizini Eğer Türkiye Yönetmeseydi Bugün Göç Konusunu İstismar Eden Aşırı Sağcılar Ve Faşistler Şu Anda Avrupa’da Demokrasilerini Yok Etmişti.” İfadelerini Kullandı.

Az Göçmen Gelmesine Rağmen Bunu İstismar Edenlerin Bazı Avrupa Ülkelerinde Meclise Girmeye Başardıklarını Belirten Çelik, “Türkiye’nin İçerisinde Karışıklık Çıkarılmaya Çalışılan Zamanlarda Farklı Yaklaşımlar Üretenlerin, Kendi Ülkelerinde Bu Karışıklıklar Çıkmaya Başladığı Zaman Ne Kadar Sert Tedbirler Aldıklarını Ve Burada Çifte Standart Uyguladıklarını Da 2020 Yılı İçerisinde Gördük.” Diye Konuştu.

“SON DERECE GÜÇLÜ BİR HAMLE”

Türkiye’nin 100 Yıl Aradan Sonra, Libyalıların İradesine Sahip Çıkan Libya’daki Meşru Hükümeti Destekleyen Bir Siyaseti Ortaya Koymasının Akdeniz’deki Denklemi Değiştirdiğinin Altını Çizen Çelik, Şöyle Devam Etti:

“Bütün O Süreçte Hatırlayın, Cumhurbaşkanımıza Karşı Kullanılan Tehdit İfadeleri Ki O Tehdit İfadeleri Önce Dışarıda Kullanılıyordu Sonra İçeride Cumhuriyet Halk Partisi Tarafından Tercüme Ediliyordu. Yunanistan’ın Bütün Dünyaya Türkiye’yi Şikayet Etme Şeklindeki Turları Ve Neticede Bütün Bunlardan Geri Adım Atılmayarak Libya İle İmzaladığımız Anlaşmalar Neticesinde Doğu Akdeniz’deki Hak Ve Menfaatlerimizin, Münhasır Bölgelerdeki Hak Ve Menfaatlerimizin Garanti Altına Alınması Yönünde Son Derece Güçlü Bir Hamle De Bu Şekilde Ortaya Koyulmuştur.”

Birleşmiş Milletlerin Desteklediği Meşru Hükümetin Türkiye Tarafından Desteklendiğine Dikkati Çeken Çelik, Konuşmasına Şöyle Devam Etti:

“Orada Darbeci Olan Ve Aynı Zamanda Da Toplu Mezarlardan Sorumlu Olan Hafter Güçlerinin Arkasında Fransa’nın Olduğu Görülmüştür Ama Daha Da Vahim Olan Şudur; Cumhuriyet Halk Partisinden Bir Grup Başkanvekili Çıktı ‘Serraç Radikalmiş, Hafter İse Seküler Birisiymiş Dolayısıyla Selefi Olan Serraç’a Karşı Seküler Olan Hafter’i Desteklemek Gerekir’ Gibisinden Tamamen Meşruiyet Dışı, Tamamen Türkiye’nin Hak Ve Menfaatlerine Karşı Duran Libya’daki Mazlumların Toplu Mezarlarını Görmezden Gelen Bir Siyaset Ortaya Koydu. Defalarca Uyardığımız Halde Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hangi Taraftan Yanaysa Onun Karşısında Olan Tutumlarını Sürdürdüler. Bakın Halen Hafter, Onların Seküler Dediği, Makul, Ilımlı Dediği Hafter Oradaki Türkiye Cumhuriyeti Güçlerini Tehdit Etmeye Kalkıyor. Bu Sözü Söyleyenler Meclis Çatısı Altında Söyledikleri Bu Sözü Geri Almadıkları Gibi Herhangi Bir Şekilde Özür De Dilemiyorlar. Bu Siyasetin Tabi Ne Kadar Sağlıksız Olduğu, Dış Politikada Türkiye’nin Hak Ve Menfaatleri Yerine Başkalarının Söylediğini Tercüme Ettiği Net Bir Şekilde Görülüyor.”

Ömer Çelik, Net Bir Durumun Suriye’de De Söz Konusu Olduğuna İşaret Ederek “Eğer Türkiye Suriye’de Olmasaydı Oradaki Mazlumların Kanına, Birbiriyle Kavgalı Güçler Terör Örgütleriyle Birlikte Gireceklerdi. Türkiye’nin Bu Mücadelesi Sayesinde Oradaki İnsanların Meşru Hak Ve Talepleri, Oradaki Kardeşlerimizin Meşru Hak Ve Talepleri De Korunmuş Oldu.” İfadelerini Kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Seçimlerin Ardından KKTC’ye Yaptığı Ziyaretin Tarihi Nitelikte Olduğunu İfade Eden Çelik, Şöyle Konuştu:

“Bütün O Süreç Boyunca Yunanistan’ın Ve Rum Kesiminin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Haklarını Gasbetme Konusunda Attığı Adımlar, Rum Kesimine Dönük Silah Ambargosunu Kaldırarak, ABD’nin Dışişleri Bakanı Pompeo’nun Rum Tarafını Yanlış Bir Şekilde Cesaretlendiren Tutumu Gibi Yanlış Politikalar Aslında Akdeniz’de Çok Daha Büyük Bir Krize Yol Açmak Üzereydi. Aynı Şekilde AB’nin Rum Kesimiyle Böylesi Bir Dayanışma İçerisine Girmesi De Son Derece Sakat Bir Tutumdu. Bu Konuda Da Biz Uyarılarımızı Tekrarladık Ve Neticede Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs Türkü’nün Davasına Sonuna Kadar Sahip Çıkmayı Sürdürdü. Cumhurbaşkanımızın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Gerçekleştirdiği Tarihi Ziyaret, Onun Taçlanması Manasına Geldi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Geçen Yıl Küresel Salgın Nedeniyle İki Kez Toplanan G20 Liderler Zirvesi İle BM Genel Kurulu’na Video Konferans Yöntemiyle Katıldığını Anımsatan Çelik, “Dünya Beşten Büyüktür İlkesinin Dünyanın Çeşitli Yerlerinde De Artık Kabul Gören, Birleşmiş Milletler Ve Dünya Örgütlerinden Reform Ve Değişim Talebini Güçlü Bir Şekilde Dalgalandıran Ana Siyaset Haline Geldiğini Görüyoruz. Çünkü, Haksızlık Karşında Birleşik Milletler Kurumlarının Etkisizliği, Dünyadaki Kurumların Çeşitli Krizler Karşısındaki Pasifliği Artık Bunun Bir Siyasete Dönüşmesi Gerektiğini Net Şekilde Göstermektedir.” İfadesini Kullandı.

Ömer Çelik, Türkiye’nin Dünyada Güçlü Bir Siyaseti Ortaya Koyma Kararlılığından Kovid-19 Salgını Sürecinde Bile Vazgeçmediğini Vurguladı.

“PEKİ İKTİDARI SEÇİMSİZ NASIL GÖTÜRECEKSİNİZ?”

Başta CHP Olmak Üzere Türkiye’de Muhalefetin Geçen Yılı Nasıl Geçirdiğinin Değerlendirmesini De Yapan Çelik, Şunları Kaydetti:

“2020’ye Damga Vuran Sözleri Ve Davranışları Daha Çok Demokrasi Miydi, Daha Çok Hukuk Muydu? Türkiye’nin Daha İleri Noktalara İlerlemesi Miydi? Elazığ’da Deprem Söz Konusuyken Ana Muhalefet Lideri Bir Kızılay Çadırına Girdiği Halde ‘Ben Burada Hiçbir Kızılay Çadırı Görmedim, Kızılay Çadırı Nasıl Bulunmaz’ Gibi Bir Tavır Ortaya Koydu. Diğer Bir Konu Kovid-19 Sürecinde Destek Olmak Yerine, Meseleyi Kolaylaştırmak Yerine, Maalesef Spekülasyonu Artıran Bir Yaklaşım Gerçekleştiler. Öğretmenlere Hakaret Ettiklerine Şahit Olduk, Yargı Mensuplarını Hakaret Ettiklerine Şahit Olduk, Çiftçilere Hakaret Ettiklerine Şahit Olduk.

En Önemli Konulardan Bir Tanesi İse ‘Bu İktidarı Seçimli Ya Da Seçimsiz Götüreceğiz’ Şeklinde Halen Bu Yıl Da Türkiye Bu Kadar Acılar Yaşamışken Ortaya Koyulan Bu Tavırdır. ‘Bir İktidarı Seçimle Götüreceğiz’ Sözü Meşrudur, Siyaset Bunun İçin Yapılır. Peki İktidarı Seçimsiz Nasıl Götüreceksiniz, Bunu Nasıl Gerçekleştireceksiniz? Böyle Bir Şey Söz Konusu Olabilir Mi? Bu Açık Bir Şekilde Vesayet Çağrısıdır, Darbe Çağrısıdır, Askeri Müdahale Çağrısıdır. Bu Bir Suçtur. Bu Utanılması Gereken Bir Yaklaşımdır. Buna Rağmen Bu Üslup Ve Yaklaşıma Devam Ettiler. Esasında Bunlar Kazara Yapılan Şeyler Midir Diye Düşündüğünüzde Aslında Kazara Yapılmadığını Görüyorsunuz. Demokrasiyi Vitrin Süsü Haline Getirerek, Arkadaki Vesayet Zihniyetini En Uygun Zamanda, Kriz Zamanlarında Nasıl Fışkırdığını Hep Beraber Görüyoruz.”

“AŞI EN KISA ZAMANDA MİLLETİMİZİN HİZMETİNE SUNULACAK”

Ömer Çelik, Kovid-19 Aşısının Tedariki Konusunda Türkiye’nin Dünyanın Pek Çok Ülkesinde Önde Olduğunu Dile Getirerek, “Sağlık Bakanlığımız, Uluslararası Standartlarda Ve Uluslararası Kurallara Uygun Şekilde Kendi Bilim Heyetimizin Kurallarına Uygun Bu Süreci Takip Ediyor. Temin Ettiğimiz Aşı En Kısa Zamanda Milletimizin Hizmetine Sunulacak. Aşı Olanın Hemen Maskesini Çıkarması Ya Da Tedbirlerden Uzaklaşması Gibi Durum Söz Konusu Olamaz. Çünkü Antikor Oluşana Kadar Bu Tedbirlere Devam Edilmesi Gerekiyor. Nitekim Mutasyona Uğrayan Virüsten Bahsediliyor. Burada Spekülasyonlardan Uzak Durup Bilim Kurulu’nun Tavsiyelerine Göre Bu Sürecin Takip Edilmesinde Fayda Vardır.” Şeklinde Konuştu.

Gelecek Dönemdeki En Önemli Konuların Başında Türkiye İle Avrupa Birliği İlişkilerinin Seyrinin Geleceğini Belirten Çelik, Avrupa Topraklarının Güvenliğinin Türkiye Sınırından Başladığının Altını Çizdi.

Türkiye’nin Egemen Bir Ülke Olarak Kendi Sınırlarını Koruduğu Gibi Avrupa Demokrasilerinin Ve NATO’nun Sınırını Da Koruduğuna Dikkati Çeken Çelik, Şu İfadeleri Kullandı:

“Avrupalı Dostlarımızın Bunun Farkında Olması Gerekir. İngiltere’nin Ayrılmasından Sonra Türkiye İle İlişkilerini Daha İyi Tutması Gereken Bir Avrupa Var. Şunu Bilmek Gerekir Ki Kim AB İçerisinde Bir Türkiye Karşıtlığından Bahsediyorsa Muhakkak Surette Avrupa’nın Geleceğini Yok Etmek İstiyordur. Şimdiye Kadar AB İçerisinde Bize En Güçlü Destek Veren Ülkelerden Biri Olan İngiltere Gibi Bir Destekçimizi AB İçerisinde Kaybettik. Ama İngiltere İle Köklü İlişkilerimiz Var. Türkiye’nin Siyasi Pozisyonunu, Terörle Mücadelesini İyi Anlayan Ülkelerden Bir Tanesi. Avrupa Birliği’nden Ayrılması Sebebiyle Gümrük Birliği Çerçevesinde Devam Eden Ticari İlişkilerimiz Artık Bu Serbest Ticaret Anlaşması Çerçevesinde Devam Edecektir.”

“2020’NİN EN APTALCA ŞAKASINI PAŞİNYAN YAPTI”

AK Parti Sözcüsü Çelik, 30 Yıldır Çözülemeyen Karabağ Meselesinin Geçen Yıl Azerbaycan’ın Hakkı Ve Hukuku Çerçevesinde Çözüldüğünü Anımsatarak, Şu Değerlendirmeyi Yaptı:

“Yakın Çalışma Arkadaşları Çok Net Şekilde Biliyor Ve Bütün Arkadaşlarımız Görüyor Ki Cumhurbaşkanımız Günü Önemli Bir Kısmını Azerbaycanlı Kardeşlerimize Destek Vermek Ve Haritadaki Her Ayrıntıyla İlgilenmek Şeklinde Yoğun Bir Mesaiyle Geçirmiştir. Zaten Cumhurbaşkanımızın, Zafer Günü Kutlamaları Bakımından Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Daveti Üzerine Azerbaycan’a Gitmesi De Bu Birlikteliğin Ve Beraberliğin Net Bir Göstergesidir. 30 Yıl Boyunca Minsk Grubu Bunu Çözecekken, Çözmemiş… Çözümsüzlüğe Mahkum Etti. Azerbaycan’ın Meşru Toprakları Üzerindeki Ermeni İşgalini Somutlaştıran, Ermeni İşgalini Meşrulaştıran Desteği Vermeye Devam Etmişlerdir. Paşinyan’ın Ahlak Ve İnsanlık Dışı Saldırısının Neticesinde Azerbaycan Ordusunun Direnişi, Cumhurbaşkanımızın Talimatıyla Güçlerimizin Buna Verdiği Destek Sayesinde Bu Mesele Hakkaniyet, Hak, Hukuk Ve Azerbaycanlı Kardeşlerimizin Menfaatleri Doğrultusunda Çözülmüştür.

 

Azerbaycan’ın Bu Zaferini Bir Kere Daha Tebrik Ediyoruz. Bu Yılın En Aptalca, En Düşük Zekalı Şakasını Paşinyan Yaptı. Paşinyan, ‘Biz Azerbaycan’a Verdiği Destek Nedeniyle Türkiye’ye Ambargo Uyguladık. Türk Ekonomisini Felç Ettik. Eğer Türkiye Bu Destekten Vazgeçerse Biz Türk Ekonomisinin Düzelmesine Yeniden Katkı Sağlarız.’ Dedi. Bunu 2020 Yılının En Aptalca Şakası Olarak Değerlendirmek Mümkün.”

AK Parti’nin Olağan Büyük Kongresine Yönelik Soru Üzerine Çelik, Büyük Kongrenin Takviminin Teşkilat Başkanlığınca Çalışılacağını, Bunun İl Kongrelerinin Takviminin İyi İşlemesine Bağlı Olduğunu, Kongrelerin Sürdüğünü, Daha Sonra Bu Konunun Cumhurbaşkanı Ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Sunulacağını Ardından Da Kamuoyuna Açıklanacağını Aktardı.

Çelik, Büyük Kongrenin, Gerçek Bir Demokrasi Şöleni, Reform Kongresi Olacağını Vurguladı.

Bir Gazetecinin Sorusu Üzerine Çelik, 2020’nin Son Faşist Saldırısının CHP’li Fikri Sağlar’dan Geldiğini İfade Etti.

Sağlar’ın “Türbanlı Hakimin Adaleti Sağlayacağına İnanmıyorum.” Dediğini Aktaran Çelik, Bu Sözlere Tepki Gösterildiğini Hatırlattı.

Çok Sayıda Kadının Geçmişte Hayatlarının En Önemli Yıllarını Kaybettiğine, Büyük Bedeller Ödendiğine İşaret Eden Çelik, Şunları Kaydetti:

“Hala Çıkıyorlar, Dünyada Şu Anda Ancak Avrupa’daki Neonazilerin Konuşacağı Üslupla Türkiye’deki Başörtülü Kadınlara Karşı Konuşuyorlar. Ondan Sonra Kim Ne Derse Desin, ‘Ben Üniversitede Hizmet Alan, Hizmet Veren Ayrımı Yapıyorum, Ben Türban Ve Başörtüsü Ayrımı Yapıyorum’, Elinizde Bir Cihaz Mı Var Bunu Ölçecek, Kişinin Taktığının Başörtüsü Mü Türban Mı Olduğunu? Neye Göre Ayıracaksınız, Kamusal Alanı Neye Göre Böleceksiniz? Bir İnsan Birincilikle, İkincilikle, Belli Bir Dereceyle Veya Bir Üniversiteden Başörtülü Olarak Mezun Olacak, Sonra ‘Kamuda Görev Yapamazsınız’ Diyeceksiniz. Böylesine Faşist Kamusal Alan Düzenlemesi Olur Mu? Kamusal Alan Karşılıklı Olarak Etkileşimin Olduğu, Demokrasinin Gerçek Yatağını Oluşturan Alandır. Siz Bu Kamusal Alanı Böyle Zehirler, Enfekte Edersiniz Ülkeyi Felç Edersiniz.”

Önceki Dönemlerde Yaşananları Anımsatan Çelik, Türkiye’de Anayasanın Üstünde Kimsenin Okumadığı, Görmediği Bir Kırmızı Kitap Bulunduğunu, İktidar Partisinin Yaptığı MYK, MKYK Toplantısına Gösterilen İlgiden Fazlasının Milli Güvenlik Kuruluna Gösterildiğini Anımsattı.

“DEMOKRASİYİ KORUMAK İÇİN KUTUPLAŞMA OLACAKSA OLSUN”

“Cumhurbaşkanları Neredeyse Seçilmiş Başbakanlar Üzerindeki Vesayet Makamı, Kırmızı Kitap Anayasanın Üstündeki Vesayet Makamı Olarak Konumlandırılıyordu. Kaç Nesli Yaktılar Böyle.” Diyen Çelik, 12 Eylül’de Hakları Çalınanların Haklarının İade Edildiğini Bildirdi.

Çelik, Diğer Haklar İade Edilirken “Bunları Doğru Yaptınız” Diyenlerin Başörtüsü Meselesine Gelince Avrupa’daki Neonazilerin Diliyle Konuştuğunun Altını Çizdi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, “Biz Bunları Söylediğimiz Zaman Diyorlar Ki ‘Hem O Taraf Bıraksın Hem AK Parti Bıraksın Başörtüsü Meselesini.’ Birisi Saldırmaktan Bahsediyor, ‘İktidara Gelirsek Bunlarla Mücadele Edeceğiz, Bunlar Türban Takıyor, İdeolojik Ve Militanca Davranıyor’ Diyor. Biz De Buna Cevap Veriyoruz, Bunun Adı Kutuplaşma Oluyor. Zalim, Zalimlik Yaparken, Başka İnsanları Mazlum Kılmaya Çalışırken, Bir Zalim Çıkıp Da Başkalarına Haksızlık Yapmaya Çalışırken Susalım Mı? Bu Yüzden Kutuplaşma Olacaksa Olsun. Demokrasiyi Korumak İçin Kutuplaşma Olacaksa Olsun, Hukuku Korumak İçin Kutuplaşma Olacaksa Olsun, Kadınların Haklarının Korunması İçin Kutuplaşma Olacaksa Olsun.” Diye Konuştu.

“BUNLAR ZORAKİ DEMOKRAT OLDULAR”

Kadınlar Konusunda Saygılı Dil Konuşmayanın, Nezaketi Elden Bırakanın, Kadınları Hedef Gösterenin Demokrat Ve Medeni Olamayacağına Değinen Çelik, Saldırgan Dilin Bırakılması Gerektiğini Anlattı.

Bunun Kadın Haklarına Saldırı Olduğuna İşaret Eden Ömer Çelik, Konuşmasını Şöyle Sürdürdü:

“28 Şubat’ta Öğrenci Olanların Haklarının İadesi İçin Cumhurbaşkanımızın Talimatı Oldu. Bu Konuda Mücadeleler Verildi. Bunların Kaybolan Hayatlarını, Yıllarını Kim Getirecek? Hala Utanmadan Böyle Faşist Saldırı Gerçekleştirebiliyorlar. Sonra Da Diyor Ki ‘Bu İfade Özgürlüğü’, Bunun Neresi İfade Özgürlüğü? Ne Zamandan Beri Nefret Suçu İfade Özgürlüğüne Giriyor, Ne Zamandan Beri Aşağılamak, Kini Tahrik Etmek İfade Özgürlüğüne Giriyor. Bunun Karşısında Susmayacağız, Geri Adım Atmayacağız. Bunun Karşısında Susanlar Ancak Biz Konuştuktan, Tepki Verdikten Sonra Tepki Veriyorlar.

Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde AK Parti’nin Verdiği Bu Demokrasi Mücadelesi Başarıya Ulaşmasaydı Bunların Hiçbiri Bugün ‘Artık Bu Haklar Verilmiştir, Buradan Geri Dönmeyelim’ De Demezdi. Birkaç Yılı Önceki Beyanları Var. Böyle Siyasi Takiye Olmaz. Videolarda Gösteriyoruz. Kaç Milletvekiliniz Kadın Haklarına Saldırıyor, Kılık Kıyafetlerine Saldırıyor. Ne Yaptınız Bu Milletvekilleriyle İlgili? Siyaset Eylem Sanatıdır. Bununla İlgili Hangi Eylemi Ortaya Koydunuz?”

Çelik, Türkiye’nin Antidemokratik Sayfalarını Kapatma Konusunda Büyük Gayret Sarf Ettiğini, AK Parti’nin De Bedel Ödeyenlerin Başında Geldiğini Anlattı.

“Bu Siyasi Mücadele Başarılı Olmasaydı Bunlar Yine Demokrat Olmayacaklardı. Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde Verilen Mücadele Başarılı Olduğu İçin Bunlar Zoraki Demokrat Oldular. Zoraki Demokratlığın Ömrü De İlk Siyasi Krize Kadar Sürüyor, O Krizde De Patlayıp Gidiyor. Açık Bir Nefret Suçudur, Hiçbir İzahı Yoktur. İfade Özgürlüğüne Girmez.” Değerlendirmesinde Bulunan Çelik, Konuşmasına Şöyle Devam Etti:

“Bugün Sosyal Medyada Vardı, Bir Başkası Çıkmış, ‘Erdoğan Seçimle Gitmez, Ancak Doğal Afet Olması Lazım, O Da Herhangi Bir Yangın Olmaz, Avusturalya’daki Büyük Yangın Ya Da Başka Bir Şey Olması Lazım’ Diyor. Bunlar Ruh Sağlığı Yerinde İnsanlar Değil. Bunlar Bu Ülkenin İyiliğini Seven İnsanlar Değil. Darbe, Bir Millete Yapılacak En Büyük Kötülüktür. Darbe, Bir Millete Düşmanın Yapamadığı Düşmanlığı Yapma Mekanizmasıdır. Darbe, Bir Milletin Namusuna, Milli Egemenliğe Saldırıdır. Bunu Ağzına Alan Kişinin Bu Milletle Hiçbir Gönül Bağının Olmadığı, Vatanseverlikle Hiçbir İlgisinin Olmadığı Açıktır.

Orada Şöyle Bir Cümle Kullanıyor, ‘Ordunun Da Darbe Yapma Kabiliyeti Kalmamış.’ Darbe Meselesini Kabiliyet Olarak, Olumlu Bir Şey Olarak Görüyor. Daha Önce De Anayasa Hukukçusu Da Olan Bir CHP Milletvekili ‘Ordu Darbe Yapamıyor, Kağıttan Bir Kaplanmış’ Demişti. Demokrasiye Bağlı Bir Ordu, Milletine Bağlı Bir Ordu, Seçilmiş Siyasetin Emrinde Bir Ordu, TBMM’ye Saygılı Ordu Bunların Gözünde Ordu Değil. Ordu, Bunların Gözünde Darbe Yapan Bir Mekanizma. Bu Aslında TSK’ye De Hakarettir, TSK’yi De İstismar Etmektir. TSK Milletin Emrindedir, TBMM’nin Ordusudur, Başkomutanı Cumhurbaşkanıdır.”

“Milletin ‘Göz Bebeğim, Mehmetçik’ Dediği Bir Orduya, Kendi Milletine Silah Çektirmek Kadar Büyük Ahlaksızlıktır Yoktur.” Diyen Çelik, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un Açıklamalarını Hatırlattı, Bu Konuşmanın Büyük Bir Zihin Karışıklığı İçinde Yapılmış Olduğuna Değindi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Şunları Kaydetti:

“Erken Seçim Olsaydı 27 Mayıs Darbesi Olmazdı Diyor. Ondan Sonraki Cümlesinde Darbenin İyi Bir Şey Olmadığını, Darbenin Cumhuriyet Değerlerine Saldırı Olduğunu Söylüyor. Garip Olan Şu, CIA Başkanına Atıf Yaparak, ‘Erken Seçim Olsaydı Darbe Olmazdı’ Arkasından Da ‘CIA Başkanının Da Dediği Gibi Erken Seçim Olsaydı CHP İktidara Gelecekti’ Dolayısıyla Da Ordunun Darbe Yapmasına Gerek Kalmayacaktı Gibi Bir Mantık Çıkıyor. Zoraki, Güdümlü Demokratlık Bir Yere Kadar. Kafanızın Bir Tarafında Vesayet, Bir Tarafında Demokratlık Olduğunda Bunun Melezleşmesinden Bir Şey Çıkmıyor, Kokteyl Demokratlık Olmuyor. Ya Demokrat Olursun Ya Olmazsın.”

Başbuğ’un Darbe Girişimleri Arasında Karşılaştırma Yaptığına Dikkati Çeken Ömer Çelik, Darbenin “Ama”sının, Mazeretinin Olmayacağını Bildirdi.

Her Türlü Darbenin Kınanması Gerektiğini, Bir Darbeye Kötü Diğerine Az Daha Kötü Denilemeyeceğini, Darbeler Arasında “Kırmızı, Yeşil, Sarı” Gibi Etiketleme Yapılmayacağına İşaret Eden Ömer Çelik, “Darbe, Milletine Silah Çekmektir, Darbe En Büyük Alçaklıktır. Bitti, Bunun Ötesi Yok, Bunun ‘İyisi Kötüsü’ Yok. Daha Kötüsü, Daha Az Kötüsü Söz Konusu Değil. En Son FETÖ’ye Verilen Cevap Aslında Her Darbeye Yapılması Gereken Muameleyi Göstermiştir.” İfadesini Kullandı.

2021’de Yapılması Planlanan Ekonomi Ve Hukuk Alanındaki Reform Çalışmalarının Hangi Aşamada Olduğuna Yönelik Soru Üzerine Çelik, Bu Konudaki Çalışmaların Tamamlanmasının Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Arz Edileceğini Ve Onun Uygun Gördüğü Bir Takvim İçerisinde Meclis’e Geleceğini Belirtti.

Çelik, Almanya’da Bir Eyalette Aleviliğin Ayrı Bir İnanç Grubu Olarak Gösterilmesine Yönelik Soru Üzerine, Almanya Merkezli Yapılan, Alevi Vatandaşların Türkiye’den Koparılması Yönündeki Faaliyetleri Yakından Takip Ettiklerini Bildirdi.

Bu Faaliyetlerin Sistematik Bir Şekilde Uzun Süredir Yapıldığını Kaydeden Çelik, Şunları Söyledi:

“En Bilinen Deyimiyle ‘Ali’siz Alevilik Üretmek’ Şeklinde Çeşitli Örgütlerin Ortaya Koyduğu Faaliyetler Var. Bunlar Daha Önceden Kendilerine Almanya İçerisinde Bir Müstakil Alan Yaratmak İçin Aleviliği İslam’ın Dışında Ayrı Bir Din Olarak Göstermeye Çalışıyorlardı. Anlaşılıyor Ki Bu Bahsettiğiniz Eyalet Kararı Bunun Bir Neticesidir. Şimdi Son Zamanlarda Başka Bir Faza Geçildiğini Görüyoruz. Aynı Zamanda Da Onların Türklük İle İlgisi Olmadığı, Anadolu’nun Eski Kavimlerinden Bazılarının Devamı Oldukları Şeklinde Bir Görüş İfade Ediliyor. Tabii Türkiye Cumhuriyeti İçerisinde Sünni Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Ya Da Alevi Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Gibi Bir Ayrımı Asla Kabul Etmeyiz. Böyle Bir Şey Söz Konusu Olamaz.”

Ömer Çelik, Yurt Dışındaki Alevi Vatandaşlarla İlişkilerin Yoğun Bir Şekilde Sürdüğünü Dile Getirerek, “Aleviliği İslam’dan Koparmaya Çalışan, Aleviliği Türklükten Koparmaya Çalışan Gayretlerin, Esasında Alevi Vatandaşlarımızın, Kardeşlerimizin Faydasına Değil Birtakım Yabancı İstihbarat Örgütlerinin Projeleri Çerçevesinde Ortaya Çıkmış Faaliyetler Olduğunu Da Biliyoruz. Buna Karşı Da Mücadele Verecek Güce Sahibiz. Bu Konuları Da Yakından Takip Ediyoruz.” Diye Konuştu.

“HOCALARI AKADEMİK KABİLİYETLERİYLE Mİ SİYASİ BİRTAKIM YAKINLIKLARIYLA MI DEĞERLENDİRECEĞİZ?”

Prof. Dr. Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Atanmasına İlişkin Tartışmayı Da Değerlendiren Çelik, Atamanın Yasal Çerçevede Yapıldığına Dikkati Çekti.

Çelik, Akademik Özerkliğin Ya Da Akademik Özgürlüğün Yok Edildiği Gibi Bir Söylemin Hiçbir Geçerliliğinin Olmadığını Vurgulayarak, “Başka Üniversiteler İçin De Söz Konusu Oldu. Ama İşin Geldiği Noktada Şu Var, Rektör Olarak Atanan Hocamızın Siyasi Kimliği Üzerinden Bir Tartışma Yürütülüyor. İsim Vermek İstemiyorum, Geçmişteki Bir Boğaziçi Üniversitesi Rektörünün ANAP’a Danışmanlık Yaptığı Biliniyor. Geçmişteki Boğaziçi Üniversitesi Rektörünün O Zamanki SHP Adıyla Bilinen Partiye Yakınlığıyla Biliniyor. Başka Yakınlıklar Da Bilinen Bir Şeydir. Bir İnsanın Siyasi Kimliği Olması Suç Değildir.” Şeklinde Konuştu.

Bu Noktada Yapılması Gerekenin Akademik Ve İdari Hedeflere Ulaşmak, Akademisyenlerin Dünyaya Ve Türkiye’ye Daha Çok Katkı Yapacağı Alanları Oluşturmak, Öğrencilerin Hayatla İlgili İdeallerine Ulaşması İçin Gerekli Ortamların Daha İyi Sağlanması Üzerine Faaliyet Göstermek Ve Bu Faaliyetlere Yardımcı Olmak Olduğunu Anlatan Çelik, “Netice İtibarıyla Boğaziçi Üniversitesi Şu Grubun Ya Da Bu Grubun Değil, Milletimizin Hepsinin. Oradaki Öğrenciler Milletimizin Geleceğine Hizmet Edecekler. Oradaki Hocalarımız Milletimizin Geleceği İçin Bu Çocukları Yetiştiriyorlar.” İfadesini Kullandı.

“ÜNİVERSİTEYİ KENDİ SİYASİ FAALİYETLERİNİN BİR LOJİSTİK UNSURU HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

AK Parti Sözcüsü Çelik, Eskiden ve Bugün Uygulanan Rektör Atama Yöntemlerine Değinerek, Şu Bilgileri Verdi:

“Bu Yöntemi Beğenmeyebilirsiniz, Siyaseten Tavsiyede Bulunabilirsiniz Ama Tutup da ‘Bu Yöntem Gayrimeşrudur.’ Diyemezsiniz. Bir de Tutup Kayyum Diyerek, Belli Kesimlerin Dilini Kullanarak, Bu Şekilde Siyasallaştırdığınız Zaman Söylediğiniz Sözün Hiçbir Manası Kalmaz. Hocamızın AK Parti Teşkilatlarında Çeşitli Yerlerinde Görevleri Olmuş. Başka Bir Hocanın CHP’nin Danışman Kurulunda, CHP Örgütlerinde veya Başka Örgütlerde Görevi Oluyor. Biz Hocaları Akademik Kabiliyetleriyle Mi Siyasi Birtakım Yakınlıklarıyla Mı Değerlendireceğiz?”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP’li Bazı Milletvekillerinin, Öğrenciler Tarafından Boğaziçi Üniversitesinde Yapılan Eyleme Katılıp “Örgütlü Dayanışma” Çağrısı Yapmasına Yönelik Soru Üzerine Çelik, “Hocamızın Siyasi Kimliğine Vurgu Yapanlar, Aslında Kendi Siyasi Fanatizmlerini Örtbas Etmeye Çalışıyorlar. Boğaziçi Üniversitesini, Akademisyenlerini, Öğrencilerini Kendi Siyasi Faaliyetlerinin, Fanatizmlerinin Bir Lojistik Unsuru Haline Getirmeye Çalışıyorlar. Bu Son Derece Yanlış Bir Şey.” Değerlendirmesini Yaptı.​​​​​​​

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: HERKES DARBECİLERİ SUÇLAYAN BİR YAKLAŞIM İÇERİSİNDE OLMALI

HIZLI YORUM YAP