DOLAR

32,4245$% -0.2

EURO

34,8703% -0.67

GRAM ALTIN

2.439,17%0,13

ÇEYREK ALTIN

4.047,00%0,00

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2074965฿%-1.46111

ETHEREUM

102040Ξ%-0.96738

a

AK SULTANLAR DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’NDE FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR UNUTMADI

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Mensupları ve Çocuklar, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde, Gazzeli Çocuklar İçin Filistin Haritası Üzerine Ülkenin Renklerini İçeren Boyalarla El İzleri Bıraktı. AK Parti Tuzla Kadın Kolları da Bu Etkinliğe Sessiz Kalmadı.

Üsküdar Meydanı’nda Düzenlenen Etkinliğe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer, Bazı Kadın Milletvekilleri, İlçe Teşkilatları, Çocuklar ve Vatandaşlar Katıldı. AK Parti Tuzla Kadın Kollarından Çok Sayıda Hanımlar Çocuklarıyla Destek Oldu.

Açıklama Öncesinde Çok Sayıda Çocuk ve Kadın, Zemin Üzerine Hazırlanan Filistin Haritasına Ülkenin Renkleriyle Boyadıkları Elleriyle İz Bıraktı.

“GAZZE’DE 10 DAKİKADA 1 ÇOCUK ÖLÜYOR”

Etkinlik Sonrası Açıklama Yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer, Bugünün “Dünya Çocuk Hakları Günü” Olduğunu Hatırlatarak, Dünyanın Birçok Yerinde, Kendi Topraklarında “Yaşam Hakkı” Ellerinden Alınan Çocukların Bulunduğunu Söyledi.

BM Çocuk Hakları Bildirgesi’nde Yer Alan Çocuk Haklarına İşaret Eden Demirer, “Gazze’de Her Geçen 10 Dakikada 1 Çocuk Öldürülüyor. Hayalleri, Umutları, Hayatı Elinden Alınan, Sadece Bir Sayıdan İbaret Olmayan 5 Bin 500 Çocuk.” İfadelerini Kullandı.

“ARTIK YETER, DİYORUZ”

Demirer, Dünyanın Gözü Önünde Çocukların, Kadınların, Sivillerin Bombalarla Katledildiğini Belirterek, Gazze’de Yaşanan Soykırıma Karşı Sağır Edici Bir Sessizlik Yaşandığını Dile Getirdi.

Dünya Halklarının Ateşkes Çağrısına Özellikle ABD ve Batı Yönetimlerinin Sessiz Kaldığına İşaret Eden Demirer, Şöyle Konuştu:

“Biz İse Onların Umutlarına, Yarınlarına, Gazze’nin Çocuklarına El Vermek İçin Buradayız. Gazze’nin Çocuklarını, Daima Hatırlamak İçin Buradayız. Bombaların Gölgesinde Aç ve Susuz Hayat Mücadelesi Veren, Yaşamasına Hak Tanınmayan Gazzeli Çocuklar İçin “Artık Yeter” Diyoruz. İnsanlık Vicdanı ve Yüce Yaratıcı Bu Katliamı Yapanları Asla Bağışlamayacak. Onlar Ne Yaptıklarını Çok İyi Biliyorlar. Fakat Şunu Göremiyorlar, Bir Avuç Filistinliden Kurtulmaya Çalışırken Tüm Vicdan Sahibi Dünya Halklarını Birer Filistinli Yaptılar.”

“TÜM DÜNYA İNSANLARINI BARIŞ İÇİN ÇABA SARF ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

‘20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde, Artık Bu Dünyada Nefes Almasına, Yaşamasına Hak Tanınmayan Çocuklar İçin Gazze’ye El Verdiklerini Dile Getiren Demirer, Çocuk Ölümlerine Alışmayacaklarını ve Ölümlerini Kabul Etmeyeceklerini Söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünya 5’ten Büyüktür” Sözünü Hatırlatan Demirer, Şunları Kaydetti:

“Gazzeli, Filistinli Her Nereli Olursa Olsun Tüm Mazlum Coğrafyalardaki Çocukların Yaşam Hakkını Savunmak Adına, Tüm İnsanlığı Göreve Davet Ediyoruz. Bizler İse AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Teşkilatı Olarak Gazze’ye El Vermeye, Hem Onların Hem Tüm Mazlum Çocukların Sesi Olmaya Hem de Çocuklar İçin Daha Müreffeh, Daha İyi Bir Gelecek Adına Çalışmaya Devam Edeceğiz. Tüm Dünya İnsanlarını, Barış İçin Çaba Sarf Etmeye Davet Ediyoruz. Tüm Dünya Liderlerini, İnsani Değerleri Adına Sorumluluk Almaya ve Filistin Halkının Çağrısına Cevap Vermeye Çağırıyoruz. Uluslararası Kuruluşları, Filistin’deki Bu Acı Olaylara Duyarlılık Göstermeye, Bir An Önce Ateşkes Sağlamaya, Filistin’in Toprak Bütünlüğünün Korunarak Çocuklarının Özgürce Yaşayacağız Barışın Tesis Edilmesi İçin Gerekli Adımları Atmaya Çağırıyoruz.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Emine Dirican
    5 ay önce
    0 0

    Cocuklar ölmesin bakirkoy bekediye meclis uyesi okarak uskudardaki eylemde. Gazzeli cocuklara el verdim. Rabbim ölen evlatlarin mekani cennet olsun. ailelerine sabirlar dilerim. Emine Dirican. Bakirkoy Bekediye Meclis uyesi. 28. Donem Millet vekil A.Adayi

Sıradaki haber:

AHMET ÇABUK: “20 YILLIK BELEDİYECİLİK TECRÜBEM VE BİRİKİMİMLE BU GÖREVE TALİBİM”

HIZLI YORUM YAP