DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

BAKAN KOCA: TEDBİRLERLE İLGİLİ ARTIK VAKA SAYILARINA GÖRE ‘YERİNDE KARAR’ DÖNEMİNE GEÇİYORUZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tedbirlerle İlgili Artık Vaka Sayılarına Göre 'Yerinde Karar' Dönemine Geçiyoruz." Açıklamasında Bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) Vaka Sayılarında Ülke Genelinde Son Dönemde 7-8 Bin Bandında Bir Sıkışmanın Söz Konusu Olduğunu Ve Artık Tedbirlerle İlgili Vaka Sayılarına Göre “Yerinde Karar” Dönemine Geçildiğini Bildirdi.

Koca, Video Konferans Yöntemiyle Katılarak Başkanlık Ettiği Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısının Ardından Yazılı Açıklama Yaptı.

“Tedbirlerle İlgili Artık Vaka Sayılarına Göre ‘Yerinde Karar’ Dönemine Geçiyoruz.” İfadesini Kullanan Koca, Kovid-19’a Karşı Şu Anda En Güçlü İki Silahtan Birinin Aşı, Diğerinin İse Doğru Bilgi Olduğunu Vurguladı. Koca, Hem Aşıyı Hem De Doğru Bilgiyi Toplumda Yaygınlaştırmak İçin Gereken Her Şeyi Yapacaklarının Altını Çizdi.

Koronavirüs Bilim Kurulu İle Bir Araya Gelerek Salgınla Mücadelede Mevcut Durumu Ve Yürütülen Çalışmaları Değerlendirdiklerini Belirten Koca, “Salgın Yönetiminde ‘Yerinde Karar’ Döneminde Olduğumuzdan Geçen Hafta Söz Etmiştim. Yerinde Alınacak Kararlara Esas Olması Amacıyla Bir Haftalık Toplam Vaka Sayılarının Nüfusa Oranlı Olarak İllerimizdeki Durumunu Gösteren Haritayı Yayımladık. Bu Verileri Her Hafta Düzenli Olarak Paylaşmaya Devam Edeceğiz. Daha Detaylı Göstergelere İlişkin Çalışmalar Da Yapılmaktadır.” Bilgisini Verdi.

Koca, Tedbirlere Ve Kısıtlamalara Uyumun Etkisinin Hep Birlikte Görüldüğüne Dikkati Çekerek Şunları Kaydetti:

“Ancak Vaka Sayılarında Ülke Genelinde Son Dönemde 7-8 Bin Bandında Bir Sıkışma Söz Konusudur. Her Gün Ne Yazık Ki Hala 100’e Yakın Vatandaşımızı Bu Hastalık Sebebiyle Kaybediyoruz. Normal Hayatımıza Dönmek İçin Vaka Sayılarını Önemli Ölçüde Azaltmak Mecburiyetindeyiz. Ülkemizde De Görülen Mutasyonlara Karşı Etkin Bir Çalışma Yürütüyoruz. Buna Rağmen Bazı Mutasyon Türlerinin Bulaşma Oranı Çok Daha Yüksek. Bu Riski Göz Ardı Etmeden Tedbirlere Uymaya Israrla Devam Etmek Zorundayız.”

“ÖNCELİKLİ GRUPLARIN AŞILANMASINDA 1. AŞAMAYI TAMAMLAMAK ÜZEREYİZ”

Bütün Kurumların Desteği, Vatandaşların Fedakarlığı, Tüm Vatandaşları Kapsayan Sağlık Güvencesi, Sağlık Çalışanlarının Emeği Ve Tecrübesiyle Ülke Olarak Kovid-19 Tedavisinde Etkin Mücadelenin Sürdürüldüğünü Belirten Koca, Şunları İfade Etti:

“Organize Bir Şekilde Yürüttüğümüz Aşı Programımız Da Hakkaniyetle Değerlendiren Her Kesimden, Dünyanın Her Yerinden Takdir Topluyor. Bilim Kurulumuzun Oluşturduğu Öncelikli Grupların Aşılanmasında 1. Aşamayı Tamamlamak Üzereyiz. Şu Ana Kadar Ülkemize Yaklaşık 800 Bini İkinci Doz Olmak Üzere 5 Milyonu Aşkın Doz Aşı Yapılmış Oldu.”

Sırası Gelen Vatandaşların Merkezi Hekim Randevu Sistemi Üzerinden Randevu Alarak Kamu Ve Özel Hastaneler İle Aile Hekimliklerinde Aşılarını Yaptırabileceklerini Anımsatan Koca, Bu Sırada Kalabalıkların Oluşmaması İçin Olabildiğince Yaygın Olarak Randevu Verilmesine Dikkat Edildiğini Vurguladı.

Bakan Koca, Vatandaşların, Günün Bilinen Kalabalığını Yaşamaksızın Mesai Saatleri Dışında Ve Hafta Sonlarında Tüm Kamu Ve Özel Hastanelerden Randevu Alarak Aşılarını Yaptırabileceklerini Hatırlattı.

Kontrolleri Tamamlanan Aşılar Devreye Girdikçe Aşı Takvimini Hızlandırma Gayreti İçinde Olduklarını Vurgulayan Koca, Şu Değerlendirmelerde Bulundu:

“Mümkün Olan En Kısa Sürede Bilim Kurulunun Belirlediği Stratejiye Uygun Olarak Aşılamayı Tamamlamayı Hedefliyoruz. Bu Hususta Vatandaşlarımızın Sağduyusu Ve Duyarlılığı İle Güçlü Sağlık Altyapımıza Güvenim Tamdır.

Milletçe Normale Dönüş Özlemi Çekiyoruz. Esnafımız, Çalışanımız, Öğrencimiz Haklı Bir Beklenti İçinde. Bu Husus Çalışmalarımızın Odağında Bulunuyor. Esnafımızın İşine, Öğrencilerimizin Okullarına Bir An Önce Kavuşmalarını İstiyoruz. Bunun Kriterlerinin Belirlenmesi Konusunda Bilim Kurulumuz Çalışmalarını Sürdürüyor. Bugün Yüksek Öğretim İle İlgili Değerlendirmeler Yaptık. Yapılan Değerlendirmede Uygulamalı Eğitimin Mümkün Olduğunca Yüz Yüze Yapılması, Teorik Eğitimlere İse Çevrim İçi Olarak Devam Edilmesi Konusundaki Görüş Birliği Yükseköğretim Kurulumuza İletilmiştir. En Kısa Zamanda Özlediğimiz Günlere Sağlıkla Kavuşmak Dileğiyle.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AK PARTİ’Lİ ZENGİN HAYVAN HAKLARI YASASINI ÇOK KISA SÜRE İÇİNDE TAMAMLAYACAKLARINI SÖYLEDİ

HIZLI YORUM YAP