DOLAR

32,5421$% 0.26

EURO

34,7521% -0.02

GRAM ALTIN

2.485,21%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,30

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2066994฿%4.32475

ETHEREUM

99784Ξ%3.15998

a

BAŞKAN YAZICI, GENÇLERE “ÇEVRESİNE VE TOPLUMA FAYDALI BİREYLER”İN PROFİLİNİ ÇİZDİ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Çoğunluğunu YKS’ye Hazırlanan Öğrencilerin Oluşturduğu Gençlere Çevresine ve Topluma Faydalı Bireyler Olarak Yetişmeleri Çağrısında Bulundu. Başkan Yazıcı, “Nereden Geliyorum, Ben Neredeyim ve Nereye Gidiyorum?” Sorularına Verilecek Cevabın İnsanı Kendisini Tanımasına Olanak Sağlayacağını Belirten Başkan Yazıcı, Okumanın İnsana Sağlam Bir Temel Kazandıracağını Vurguladı. Başkan Yazıcı, “Fikirleriniz ve Temelleriniz Sağlam Değilse, Nereden Geldiğinizi Bilmiyorsanız O Zaman İlk Gördüğü Kıza Aşık Olan Birisi Gibi Olursunuz. İlk Gördüğünüz İlme Âşık Olursunuz. Bilmiyorsanız En İyisi Dersiniz Fakat Daha İyisi de Var Ama İlk Kapıldığınız Sizi Kötüye de Götürebilir” Şeklinde Konuştu.

BİZİM GÖREVİMİZ KAMU ADINA İYİLİK YAPMAK

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Söyleşinin Ana Temasını Oluşturan Çevresine ve Topluma Faydalı Bireylerin İyilik Yapan, Çevresine Duyarlı Bireyler Olduğunu Vurguladı. Başkan Yazıcı, Konuşmasında Şu İfadeleri Kullandı: “İyiliğin Tanımı Her Yere Göre Değişir, Her Ortama Göre Değişir, Her Yaşa Göre Değişen Ama Evrensel Değerleriyle İyiliği Ortaya Koyan Değerler Var. Her İnançta, Her Toplumda, Her Anlayışta ve Medeniyetin Ortaya Koymuş Olduğu Evrensel Kurallar Vardır. Bir de Daha Lokalize, Daha Gruplara Ait Olan Alanlar Vardır. Yeni Gelişen Şartlara Göre İyilik Şartları Vardır Ama İnsan ve İnsanı Ele Alan Bütün İyiliklerde, Evrensel Değerlerde, Hiçbir Felsefede Değişmiyor. İyilik İyiliktir ve “İyiliğin Karşısında İyilik Yaparsam Çok Kötüdür” Diye Bir Felsefe Yoktur. Bizim Görevimiz Kamu Adına İyilik Yapmak. Bu da Nedir? Hizmet Etmek, Hizmet Etme İyiliğini Yapmak. Bunu Kapsayan Ne Kadar Başlık Varsa Yaparız. Tolstoy’un “Sadece Kendi Mutluluğu İçin Yaşayan İnsan Kötüdür” Sözün Çok Seviyorum ve Sık Kullanıyorum. Bu Bizim Medeniyetimizde de Var. Sadece Kendiniz İçin Yaşıyorsanız Bu Kötü Bir Şey. Belki Akli Melekeleri Olmayan Çevresini, Geleceğini Düşünemez Ama Günü Kurtaran Sadece İnsan Değil. Gününü Bitkiler de Kurtarmaya Çalışıyor, Hayvanlar da Kurtarmaya Çalışıyor. Sadece Kendi Rızkını Düşünüyor, Yiyeceğini Düşünüyor, Sadece O Günü Kurtarmaya, Ayakta Kalmaya Çalışıyor, Nefes Alıyor, Aynı Oksijeni Tüketiyor. Sadece Kendi Mutluluğu İçin Yaşayan İnsanın O Canlılardan Farkı Kalmaz Yani. İnsani Değerleri Kaybedersek Atomu Parçalamanın da Bir Anlamı Yok. İyilik, Başkalarının Mutluluğunu Düşünebilmekle Başlıyor. Bütün Potansiyelim Var Ama Bununla Birlikte Topluma Nasıl Katkı Sağlayabilirim, Ülkenin Bir Tek Menfaatine Şunu Gerçekleştirebilirim Diyebilmek İyilikte Önemli Adımlardan Birisidir. Zamanınızı, Paranızı, Sosyal Çevrenizi, Planlarınızı, Bilginizi Başkalarının da Mutluluğu İçin Kullanamıyorsanız O Zaman Anlamsız Olur.”

OKUMAKTAN ÇEKİNMEYİN

“Bilim ve Eğitim Üstüne Koyarak İlerler” Vurgusunda Bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Okumanın İnsana Sağlam Bir Temel Kazandıracağını Söyledi. “Fikirleriniz ve Temelleriniz Sağlam Değilse, Nereden Geldiğinizi Bilmiyorsanız O Zaman İlk Gördüğü Kıza Aşık Olan Birisi Gibi Olursunuz. İlk Gördüğünüz İlme Âşık Olursunuz” Örneğini Veren Başkan Yazıcı, “Nereden Geliyorum, Ben Neredeyim ve Nereye Gidiyorum? Bu Üç Soruya Cevap Vermeden Hiçbir Felsefe Var Olamaz. Bu Üç Soruya Cevap Veriyorsanız Kendinizi Tanıyorsunuz Demektir. Dünyayı Tanımak, Çevreyi Tanımak, Kendinizi Tanımak Demektir. O da Bilgi Birikimi, Okumakla Olacaktır. Her Şeyi Okumak Lazım. Bir İnancı Bilmek, Nereden Geldiğini Bilmek, Kendi Tarihinizi Bilmek, Sosyolojik Tabanlarınızı, Dinamiklerinizi, Ecdadınızın Ne Yaptığını, Bugün Nerede Olduğunuzu

ve Nedenlerini Ortaya Koyduğunuzda Geleceğe Doğru Emin Adımlarla İlerlemek Sizin İçin Kaçınılmaz Son Olacaktır. Bilim ve Eğitim Üstüne Koyarak İlerler. Yanlış Başlamışsanız O Yanlışlıkla Devam Eder. Okumaktan Çekinmeyin, Temeliniz Sağlamsa da Her Şeyi Okuyun. Temellerinizi Sağlam Tutun. Fikirleriniz ve Temelleriniz Sağlam Değilse, Nereden Geldiğinizi Bilmiyorsanız O Zaman İlk Gördüğü Kıza Aşık Olan Birisi Gibi Olursunuz. İlk Gördüğünüz İlme Âşık Olursunuz. Bilmiyorsanız En İyisi Dersiniz Fakat Daha İyisi de Var Ama İlk Kapıldığınız Sizi Kötüye de Götürebilir. Geçmişte Maalesef Bunu Yaşayan Toplumlar Var” Şeklinde Konuştu.

KARAR VERİLDİYSE GERİYE BAKMAM

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Söyleşide Gençlerin Sorularını da Yanıtladı. Başkan Yazıcı, Bir Soru Üzerine Aldığı Kararlardan Geri Dönüşü Olmadığını, Kararlı Bir Şekilde Sürdürdüğünü Şu Sözlerle Aktardı: “Karar Almak Zor Bir Konu. Ölçek Olarak 263.000 İnsanı Etkileyecek Bir Karar Almaya Çalışıyoruz. Kararı Eğer Ben Ortaya Koyduysam Yeni Bir Proje Yada Hizmetse Bunu İlgili Arkadaşlarla Paylaşırız. Bir Yerlerden Bilgi Almaya, Düşüncelerini Öğrenmeye Çalışırım. Yüzde 100 Olmasa da Yüzde 80/90 Sorun Çıkarmayacak Bir İşi Hemen Yaparım. Karar Verildiyse Geriye Bakmam, Devam Ederim”

Söyleşiye Katılan Gençler, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Bir Buket Çiçek Takdim Etti. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da Tuzla İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni, Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi Gönüllüsü Merve Şimşek Nezaretinde 5 Hafta Süren “Psikoloji Sohbetleri” Etkinliğine Katılan Öğrencileri Temsilen Fatma Kurt, Furkan Soslu Emre Okatan, Hazar Gökçe, Erdal Kapusuz’a Sertifika Verdi.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

HERKES DEDİKODU YAPAR, SUAT DURAK HİZMET YAPAR

HIZLI YORUM YAP