DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

BAŞKAN YAZICI REİS’İN GÖNLÜNDE YOL ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Darbe Girişimine İlişkin Görüntülerin 360 Derece Sanal Gerçeklikle İzlenebildiği Tuzla Belediyesi Mobil Demokrasi TIR’ını Ziyaret Etti. Başbakan Yıldırım, “Bu TIR, Türkiye’nin Her Tarafını Dolaşacak, Hafızaları Canlı Tutacak” Dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım İle Birlikte AK Parti Genel Merkezi’nde Düzenlenen “Meydanların Dili Sergisi”nin Açılışına ve “15 Temmuz Milli İrade Zaferinin Analizi Kitabı”nın Tanıtımına Katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan İle Başbakan Binali Yıldırım, Serginin Ardından, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz Darbe Girişimine İlişkin Görüntülerin 360 Derece Sanal Gerçeklikle İzlenebildiği Tuzla Belediyesi Mobil Demokrasi TIR’ını Ziyaret Etti. “İhanet Gecesini Unutmayacağız, Unutturmayacağız” Sloganıyla 81 İli Dolaşacak “360 Derece, Karanlık Gece” Tırını Gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Projesine İlişkin Yetkililerden Bilgi Aldı.

TIR, TÜRKİYE’NİN HER TARAFINI DOLAŞACAK

Daha Sonra Gazetecilere Açıklamalarda Bulunan Başbakan Yıldırım, Tırda Bulunan Sanal Gerçeklik Teknolojisi Sayesinde, Yaşanan Bir Olayın Birebir Olarak Sanal Ortamda İzlenebildiğini Dile Getirdi.

Tır İçinde, 15 Temmuz Darbe Girişimiyle İlgili Tüm Detayların Saati Saatine Üç Boyutlu Olarak Hazırlandığını Belirten Yıldırım, “Bu Tır, Samsun’dan Yola Çıkacak ve Türkiye’nin Her Tarafını Dolaşacak, Vatandaşlarımıza 15 Temmuz’un Önemini, 15 Temmuz’da Ortaya Çıkan Zaferin Ülkemiz, Demokrasimiz, Milletimiz İçin Ne Kadar Kıymetli Bir Şey Olduğunu Anlatacaklar, Hafızaları Canlı Tutacaklar” Diye Konuştu.

Başbakan Yıldırım, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Projede Emeği Geçenlere de Teşekkür Etti.

İSTİKLAL MÜCADELESİ İÇİN DAVETE İHTİYAÇ YOK

Açıklamalarının Ardından Bir Gazetecinin, “Törene Davet Edilen İsimler Arasında AK Parti ve MHP Var. Diğer Partilerin Davet Edilmemesine Yönelik Eleştirileri Nasıl Değerlendiriyorsunuz?” Sorusu Üzerine Yıldırım, Şunları Kaydetti: “Bize Bir Davet Gelmedi. Mecliste O Gün Yaşananlar Yaşandığında Kimse Davet Etmedi. Biz Kendiliğimizden Milletvekillerimiz, Bakanlarımız Kalktılar Gittiler, Mecliste Sahip Çıktılar. ‘Aynı Saatte, Aynı Yerde Tekrar Herkes Toplansın.’ Diye İlan Ediyoruz. Burada Alınganlık Göstermeye Lüzum Yok. Milletin İradesinin Tecelli Ettiği Mecliste, Sene-i Devriyesinde Aynı Saatte Tekrar Milletvekilleriyle Vatandaşlarıyla Bütün Herkesin Kadınıyla Erkeğiyle Toplanması, O Meydanda 15 Temmuz Ruhunun Canlı Tutulması Gerekir. O Yüzden Ana Muhalefet Partisinin Alınganlık Göstermesine Lüzum Yok. Biz de Yazılı Davet Almadık. Bu, Meclis Başkanlığımızın Yaptığı Bir Organizasyondur. İstiklal Mücadelesi İçin Davete İhtiyaç Yok. Bu Mücadele, 7’den 70’e Hepimizin En Temel Görevidir.”

Sanal Gerçeklik Tırı Daha Sonra Partililer Tarafından AK Parti Genel Merkezi Önünden Samsun’a Uğurlandı.

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ŞEHİTLERİMİZE RAHMET OLSUN, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN

HIZLI YORUM YAP