33,2309$% 0.34
36,2864€% 1.28
2.608,03%0,23
4.231,00%0,63
10.473,47%-3,01
1963135฿%-1.9886
91455Ξ%-4.87433
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Yapılan Yazılı Açıklamaya Göre, Yanık, Bir Grup Gazeteci İle Bir Araya Geldiği Toplantıda, Bakanlık Gündemine İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu.
İhtiyaç Sahibi Hanelere Sağlanan Kömür Yardımının Yanı Sıra Hayata Geçirilecek Doğal Gaz Yardımına İlişkin Bilgi Veren Yanık, İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Halihazırda Yakacak Yardımı Yapıldığını Anımsattı. Yanık, “Yakacak Yardımı Adı Altında Hanelerimize Kömür Desteği Sağlıyoruz. 2021 Yılı İçerisinde 1,8 Milyon Hanemize, Toplam 1,8 Milyar TL Kömür Desteğinde Bulunduk. Artık İhtiyaç Sahibi Vatandaşlarımız, Talep Etmeleri Durumunda Bu Isınma Yardımını Doğal Gaz Olarak Alabilecek” İfadesini Kullandı.
Doğal Gaz Desteğini Hayata Geçirmek İçin Uzun Süredir Sahada Çalışmalar Yaptıklarını Hatırlatan Yanık, “Vatandaşlarımızın İhtiyaçlarını Yerinde Tespit Etmek İçin Ülkemizin Dört Bir Yanında Sahada Çalışmalar Yapıyoruz. Doğal Gaz Desteği de Bunlardan Biri. Doğal Gaz Altyapısı Olup da Kömür Desteğinden Yararlanan Hanelerin Talepleri Bize Ulaştı. Biz de Bununla İlgili Çalıştık. Isınma Yardımını Sadece Kömür Değil, Doğal Gaz Olarak Yapma Kararı Aldık.” Açıklamasında Bulundu.
Doğal Gaz Desteğinin Teknik Çalışmaları Hakkında da Bilgi Veren Yanık, Şunları Kaydetti:
“Ülkemizde Farklı İklim Şartları Bulunuyor. Haliyle Isınma Desteğinin de Bölgesel Olarak Farklılık Göstermesi Gerekiyor. Bunun İçin Isı Ölçümleme Çalışmaları Yaptık. Tamamen Teknik ve Isınma Ölçüleriyle Doğru Orantıda Bir Dağılım Gerçekleştirdik. Bu Dağılım Ölçeği Çerçevesinde Bölgelerimize Isınma Desteği Sağlayacağız.
Doğal Gaz Desteği Ödemelerinde Teknik Çalışmalar Tamamlanmak Üzere. Doğal Gaz Desteğinde Başvurular Şubat Ayının İkinci Yarısından İtibaren, Ödemeler İse Mart Ayının İkinci Haftasından Sonra Başlayacak. Bu Yönde Çalışmalarımızı Tamamlamak Üzereyiz.”
Yanık, Doğal Gaz Desteğinden Yararlanmak İsteyen Hanelerin, E-Devlet Üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına Başvuruda Bulunabileceğini Belirtti.
TUZLA’NIN TAM KADRO KATILDIĞI MECLİS ÜYELERİ İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME KAMPI COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ
1
“EMEK MÜCADELESİNDE YENİ BİR SAYFA: ANADOLU YAKASINDA ÖRGÜTSÜZ GIDA İŞÇİSİ KALMAYACAK”
479197 kez okundu
2
TUZLA BELEDİYESİNİ KİM YÖNETİYOR?
403824 kez okundu
3
AK PARTİ TUZLA İLÇE BAŞKANI ŞEREF ÇOLAK, MEMLEKETİNDE GÖNÜLLERİ FETHETTİ
370155 kez okundu
4
EREN BAŞKAN, ZEMİN ETÜDÜ YAPILMADAN “TEMEL” NASIL ATILDI?
357753 kez okundu
5
“BİR KARDEŞTEN ADALET ÇAĞRISI: ‘AĞABEYİM ÖLDÜRÜLDÜ, ÜSTÜ KAPATILDI!’”
351033 kez okundu