DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

İKİNCİ EL CEP TELEFONU ALACAKLAR DİKKAT! İKİNCİ EL TELEFONA ‘TRAMER KAYDI’ GELİYOR

İkinci El Telefona Otomobilde Uygulanan Tramer Kaydı Sistemi Geliyor. Kullanıcılar İkinci El Telefon Alırken, Hangi Parçanın Değişip Değişmediğini, Hasar Durumunu, Imeı Kaydını Bir Tıkla Öğrenebilecek

Şu Anda Geliştirme Aşamasında Olan Mobil Uygulama İle İkinci El Telefonlarında Yeni Bir Dönem Başlatılacak. Kullanıcılar İkini El Telefon Alırken Kaçıncı El Olduğunu Öğrenebilecek, Hangi Parçalarının Değiştiğini Görecek.

Türkiye Gazetesi’nde Yer Alan Habere Göre, Mobil İletişim Araçları Ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (Mobisad) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, Telefonun Lüks Tüketim Değil Bir Zaruret Olduğunu İfade Eden Ederek Özellikle İkinci El Konusunda Regülasyonlara İhtiyaç Olduğunu Söyledi. Vergilerin Düşürülerek Sektörün Kayıt Altına Alınabileceğini Dile Getiren Turnacı, Ayrıca Bu Konuda İkinci Ele Yönelik Uygulama Geliştirdiklerini Bildirdi. Turnacı Adeta Bir Karakutu Gibi Çalışan Uygulama Hakkında İse Şu Bilgileri Verdi:

“Geliştirme Aşamasında Olan Mobil Uygulama İle İkinci El Telefonlarında Yeni Bir Dönemi Başlatacağız. Kullanıcılar İkini El Telefon Alırken Kaçıncı El Olduğunu Öğrenebilecek, Hangi Parçalarının Değiştiğini Görecek. Garanti Durumundan Tutun Da IMEI Numarasına Kadar Telefon Hakkında Bütün Bilgilere Ulaşabilecek. Satmak İstediği Telefonundaki Bilgilerde Kalıcı Olarak Silinebilecek. Uygulamamızı Yakın Zamanda Kullanıcıların Hizmetine Sunacağız. Ayrıca İkinci El Telefonların Garantili Olarak Satılması İçin Maliye Ve Ticaret Bakanlığı İle Görüşmelerimiz Sürüyor.”

“KULLANILMIŞ TELEFONLARI İHRAÇ EDEBİLİRİZ”

İkinci El Cep Telefonlarında İhracat Önerisinde Bulunan MOBİSAD Başkanı Turnacı, “Şu An İkinci El Telefonlarda Yenileme Oranı Yüzde12 Civarında. Bun Oranı Yükselterek Üçüncü Dünya Ülkelerine İhraç Edebiliriz. Bu Konuda Çalışmalar Yürütüyoruz” Dedi

​“KLONLAMANIN DEVLETE MALİYETİ 3 MİLYAR LİRA”

Sektörde 15 Yıldır Klonlama Sorunundan Bahsettiklerini Dile Getiren Turnacı, Yapılan Düzenleme İle 7 Yıl Sinyal Alınmayan Cihazların IMEI Havuzundan Çıkarıldığını, Bu Sürenin 2 Yıla İndirilmesi Gerektiğini Söyledi. Turnacı, Klonlanan Cihazda Şu An Türkiye’nin Yıllık Kaybının 3 Milyar TL Civarında Olduğunu Bildirdi.

“300 BİN DOSYA BEKLİYOR”

Turnacı, 5809 Numaralı Elektronik Haberleşme Kanunu’na Göre Sahte Kimlik Ve İşlemler Sebebiyle 300 Bin Dosyanın Beklediğini Belirterek “Bunların Yüzde 90’ı Lehte Sonuçlanıyor. Bu Ayıbı Sona Erdirmememiz Gerekiyor. Mağduriyetin Giderilmesi İçin Mernis Sistemine Geçilmeli. IMEI Klonlanmasına Yönelik Olarak Ağır Cezalar Uygulanmalı. Böylece Mağduriyetler Yüzde 99 Sona Erecektir” Dedi. Ayrıca Sicil Affı Talebinde Bulunan Turnacı, “İşletmelerin Yüzde 60’ı Artık Yatırım Yapmak İstemiyor. Sahte Belge Gelecek Ya Da Ceza Yiyeceğiz Diye Korkuyor” Diye Konuştu.

​“FİYATLAR ARTABİLİR”

Koronavirüs Sebebiyle Tedarik Zincirinde Sıkıntı Yaşandığına Dikkat Çeken Turnacı, “Eğer Cep Telefonu Almayı Düşünüyorsanız Kararınızı Ertelemeyin. Fiyatlar Artabilir” Uyarısında Bulundu. Turnacı, Yıl Sonu Cep Telefonu Satış Beklentisini İse Geçen Yıla Paralel Olarak 10 Milyon Adet Olarak Açıkladı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İBB ZAM FURYASINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ: İBB’NİN BÜTÜN MÜZELERİNE YÜZDE 50 ZAM

HIZLI YORUM YAP