DOLAR

32,4245$% -0.2

EURO

34,8703% -0.67

GRAM ALTIN

2.439,17%0,13

ÇEYREK ALTIN

4.047,00%0,00

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2074965฿%-1.46111

ETHEREUM

102040Ξ%-0.96738

a

LİSE TERCİHLERİ 5-16 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA YAPILABİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığınca Açıklanan 2021 LGS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzuna Göre, Lise Tercihleri 5-16 Temmuz Tarihleri Arasında Yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 2021 LGS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Açıklandı.

LGS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzuna Göre, LGS Kapsamında Lise Tercihleri 5 Temmuz Pazartesi Başlayacak ve 16 Temmuz Saat 17.00’ye Kadar Sürecek.

Yerleştirme Sonuçları, 26 Temmuz 2021 Tarihinde “http://www.meb.gov.tr” Adresinden İlan Edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, İlk Defa 2019’da Oluşturduğu ve Öğrencilerin Tercihlerinde Rehberlik Etmesi Amacıyla Hazırladığı Yüzdelik Dilimlerine Göre Tercih Robotunu Güncelledi.

Öğrenciler, Bu Robotu Kullanarak İstedikleri Yüzdelik Dilim Aralıklarında Hem İl Hem de Ülke Düzeyinde Okul Listelerini ve Okullarla İlgili Detaylı Bilgileri Görebiliyor. Robotta Okul Türleri, İl, İlçe ve 2020 Yıllına Ait Yüzdelik Dilimlerine Göre Arama Yapılabiliyor.

MERKEZİ YERLEŞTİRMEDE 10 TERCİH YAPILABİLECEK

Merkezi Yerleştirme, Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları/Proje Okulları İle Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programlarına Tercihler Doğrultusunda Merkezi Sınav Puanı Üstünlüğüne Göre Yapılacak. Öğrenciler Sınavla Öğrenci Alan Okullar Listesinden 10 Okula Kadar Tercih Yapabilecekler.

YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Kılavuza Göre, “8’inci Sınıfta Özürsüz Devamsızlık Yapılan Gün Sayısının Azlığı” Kriteri Merkezi Yerleştirme ve Yerel Yerleştirme Kriterlerinden Çıkartıldı.

Sınavla Öğrenci Alan Okullarda Merkezi Sınav Puanının Eşitliği Halinde Sırasıyla Okul Başarı Puanı (OBP) Üstünlüğüne, Sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı Sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) Üstünlüğüne, Tercih Önceliğine ve Öğrencinin Doğum Tarihine Göre Yaşı Küçük Olana Bakılarak Yerleştirme Yapılacak.

Yerel Yerleştirme İse Okulların Türü, Kontenjanı, Bulundukları Yere Göre Oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanı İle Öğrencilerin İkamet Adresleri ve Okul Başarı Puanları Gibi Kriterler Göz Önünde Tutularak Yapılacak.

TÜM ÖĞRENCİLER YEREL YERLEŞTİRME TERCİHİ YAPACAK

Sınava Giren ve Merkezi Sınav Puanına Sahip Olan Öğrenciler Dahil Tüm Öğrenciler Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okul Tercihinde Bulunmak Zorunda Olacak. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar Ekranından Tercih Yapılmaması Durumunda, Öğrencilere Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okullar İle Pansiyonlu Okullar Tercih Ekranı Açılmayacak.

Özel Ortaöğretim Kurumlarına ve Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alan Okullara Kesin Kayıt İşlemini Tamamlamış Öğrenciler, Tercihte Bulunamayacaklar.

Öğrenciler, Merkezi Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar Olmak Üzere Üç Grupta Tercih Yapabilecek.

Merkezi Sınava Girmeyen Öğrenciler İse Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar Olmak Üzere İki Grupta Tercih Yapabilecek.

İLK EKRAN YEREL YERLEŞTİRME İÇİN AÇILACAK

Öğrenciler, İlk Olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar Ekranından Tercih Yapabilecek. Yerel Yerleştirmede Tercihlerinden İlk 3 Okulu Kayıt Alanından Seçmek Kaydıyla Öğrenciler En Fazla 5 Okulu Tercih Edebilecek.

Tercihlerde, Aynı Okul Türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) En Fazla 3 Okul Seçilebilecek.

Yerel Yerleştirmeyle Öğrenci Alan Okullar İçin Tercihlerini Yaparak Kayıt İşlemini Tamamlayan Öğrenciler, İstemeleri Halinde Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okullar İçin Açılacak Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okullar Ekranından En Fazla 10 Okul, Pansiyonlu Okullar Tercih Ekranından da En Fazla 5 Okul Olmak Üzere Toplamda 20 Okul Tercihinde Bulunabilecek.

Yerel Yerleştirme Tercih Ekranındaki “Yeşil” Renk Öğrenci İçin İkamet Adresinin Bulunduğu Kayıt Alanındaki Okulları, “Mavi” Renk Komşu Kayıt Alanında Yer Alan Okulları, “Kırmızı” Renk İse İl İçindeki Diğer Kayıt Alanları İle İl Dışındaki Kayıt Alanlarını Tarif Edecek.

NAKİLLER İKİ DÖNEM SÜRECEK

Geçen Yılki LGS Yerleştirmelerinde İki Dönemde Yapılan Yerleştirmeye Esas Nakiller, Bu Yıl da İki Dönemde Yapılacak. Her Dönemde, Merkezi Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar İçin En Fazla 3, Yerel Yerleştirmeyle Öğrenci Alan Okullar İçin En Fazla 3, Pansiyonlu Okullar İçin de En Fazla 3 Okul Tercihi Yapılabilecek.

Yerel Yerleştirmeyle Öğrenci Alan Okullara Tercihte Bulunan ve İlk Yerleştirmede Tercihine Yerleşen Öğrencilerin, Yerleştirmeye Esas Nakil Tercih Dönemlerinde Kayıt Alanından Okul ve Farklı Tür Tercih Etme Zorunluluğu Bulunmayacak. Ancak, Tercihlerine Yerleşemeyen Öğrenciler, Yerleştirmeye Esas Nakil Tercihlerinde İlk 2 Okulu Kayıt Alanından Seçmek Kaydıyla En Fazla 3 Okul Tercihinde Bulunabilecek.

Yapılan Tercihlerde Aynı Okul Türünden En Fazla 2 Okul Seçilebilecek.

SONUÇLAR 26 TEMMUZ’DA AÇIKLANACAK

Bakanlığın Takvimine Göre, Özel Ortaöğretim Kurumlarının Kayıt İşlemleri, Yetenek Sınavıyla Öğrenci Alan Okulların İş ve İşlemleri İle Kayıtları Bugünden İtibaren 16 Temmuz’a Kadar Tamamlanacak.

Özel Öğretim Kurumlarına Kayıt İşlemini Tamamlayan Öğrencilere Tercih Ekranı Açılmayacak. Öğrenciler, Tercih Süresi İçerisinde Kayıtlarını İptal Ettirmeleri Durumunda Tercihte Bulunabilecekler.

Yerleştirme Sonuçları, 26 Temmuz 2021 Tarihinde “http://www.meb.gov.tr” Adresinden İlan Edilecek.

2 BİN 91 LİSEYE MERKEZİ SINAV PUANIYLA ÖĞRENCİ ALINACAK

Türkiye Genelinde 2 Bin 91 Liseye Merkezi Sınav Puanına Göre Öğrenci Yerleştirilecek.

Bu Kapsamda, Sınavla Öğrenci Alan Okullara Toplam 177 Bin 500 Öğrenci Alınacak. Anadolu Liselerine 59 Bin 216, Fen Liselerine 37 Bin 190, Sosyal Bilimler Liselerine 10 Bin 142, Anadolu İmam Hatip Liselerine 36 Bin 982, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine 33 Bin 970 Kontenjan Ayrıldı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

SAĞLIK BAKANI KOCA: SPOR MÜSABAKALARI SEYİRCİLİ OYNANABİLECEK

HIZLI YORUM YAP