DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a
  • Selam Tuzla
  • TÜRKİYE HABERLERİ
  • MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ: TÜRKİYE ÜZERİNDE PLAN YAPANLAR, GİRDİĞİNİZ YOLUN SONU UÇURUM, AKIBETİNİZ MAHVOLUŞTUR

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ: TÜRKİYE ÜZERİNDE PLAN YAPANLAR, GİRDİĞİNİZ YOLUN SONU UÇURUM, AKIBETİNİZ MAHVOLUŞTUR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye Üzerinde Plan Yapanlar, Milletin Vermediği Yetkiyi Almak İçin Kuyrukta Bekleyenler, Demokrasi Dışı Arayışlara Heves Edenler, Aynı Zamanda Dış Güçlerden Namertçe Medet Umanlar, Alayınızı Uyarıyorum; Girdiğiniz Yolun Sonu Uçurum, Akıbetiniz Mahvoluştur.” Dedi.

Bahçeli, Partisinin TBMM Grup Toplantısında Yaptığı Konuşmada, “Ne Mutlu Bizlere Ki, Bugünkü Grup Toplantımız, Milliyetçi Hareket Partisi’nin 52’inci Yıl Dönümüne Tekabül Ve Tesadüf Etmiştir. 9 Şubat 1969’da Millet Vicdanında Filizlenen Partimiz Tam 52 Uzun Yıl İçinde Kökleşerek, Gücüne Güç Ekleyerek, Engelleri Birer Birer Ekarte Ederek Bu Zamana Kadar Ulaşmıştır.” Diye Konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Müstesna Bir Şuurun Aklı Olduğunu Kaydeden Bahçeli, “Muazzam Bir Duruşun Adıdır. Medyunu Şükran Duyduğumuz Bir Seciyenin Ahlakıdır. Geçmişten Geleceğe Bir Nehir Gibi Akan Milli Yolculuğun Son Yüzyılında Söz Sahibi Olmuş Türk Milliyetçilerinin Ve Son 52 Yılına Damgasını Vurmuş Milliyetçi Hareket Partisi’nin Öncelikli Varlık Nedeni, Kahramanların Taşıdığı Milli Bekanın Yıkılmadan Devamını Sağlamaktır.” Değerlendirmesinde Bulundu.

Türk Tarihinin MHP’ye Yüklediği Misyonun Bu Olduğunun Altını Çizen Bahçeli, “Bu Misyon, Büyük Türk Milletinin Elden Ele Taşınan Mukaddes Bir Emaneti Ve Her Neslin Diğerine Devretmek Zorunda Olduğu Bir Ata Yadigarıdır. Biz, Dünyanın En Gözde Ve En Zorlu Coğrafyasında Yaşayan, Bundan Böyle De Yaşamak Zorunda Olan Bir Milletiz. Ne Tarihimizi, Ne Coğrafyamızı Ne De Kimliğimizi Değiştirme İmkanına Veya İsteğine Sahibiz. Ama Hep Birlikte Bu Gerçeklerle Daha Müreffeh, Daha Gelişmiş, Daha Güçlü Bir Geleceği İnşa Etmek Elimizdedir. Biz Bunun İçin Varız, Bunun İçin De Var Olmaya Devam Edeceğiz.” İfadelerini Kullandı.

Dünyanın, Türkiye’nin Ve Türk Milletinin Yaşadığı Sorunları Ve Tehlikeleri Bilmeden Veya Yorumlamadan MHP’yi Anlamanın Mümkün Olmadığını Dile Getiren Bahçeli, Şöyle Devam Etti:

“Milliyetçi Hareket Partisi’nin Tarihi Köklerini, Siyasetinin Derin Manasını Değerlendirmekte Güçlük Çekenler Varsa, Onlara Söyleyeceğim Söz, Milliyetçilerin Hiç Olmadığını Varsaydıkları Bir Türkiye’nin Özellikle Son 1,5 Asrını Tahayyül Etmeleri Ve Neyin Eksik Kalacağını Düşünmeleridir. Türk Milliyetçileri Olmasaydı, Devrilen Bir İmparatorluğun Altından Yeni Bir Devlet Nasıl Çıkardı? Balkan Savaşları’nın Izdırapları, Birinci Dünya Savaşı’nın Kayıpları, Mütareke Yıllarının Acıları Nasıl Ve Hangi Vasıtalarla Telafi Edilebilirdi? Bugün Bol Keseden Sallayan Lafazan Ve Laçka Siyasetçilerin Bunlara Verilecek Bir Cevabı Var Mıdır? Biliyor Ve Görüyoruz Ki, Türk Milletinin Ezeli Meziyetlerinden, Emsalsiz Faziletlerinden, Yüksek Kabiliyetlerinden Habersiz Olanların Milli Ve Manevi Değerleri Bilmesi, Bunlara Riayet Ve Sadakat Göstermesi Hayal Ötesi Bir Beklentidir. Bir Defa Herkesin Kabul Etmesi, Değilse Bile Anlaması Gereken Husus Şudur: Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’nin Lehine Ve Yararına Olmadığına İnandığı Her Tahrik Veya Her Teşebbüs Karşısında Tek Başına Da Kalsa Sonuna Kadar Direnmiştir.”

Bu Meşru Direnişin Ve Mücadelenin Bundan Sonra Da Aynen Korunacağını Vurgulayan Bahçeli, “Türkiye Üzerinde Plan Yapanlar, Milletin Vermediği Yetkiyi Almak İçin Kuyrukta Bekleyenler, Demokrasi Dışı Arayışlara Heves Edenler, Aynı Zamanda Dış Güçlerden Namertçe Medet Umanlar, Alayınızı Uyarıyorum; Girdiğiniz Yolun Sonu Uçurum, Akıbetiniz Mahvoluştur. Cumhur İttifakı Düşmeden, Milliyetçi Hareket Partisi Teslim Alınmadan Bu Vatanı Bölemezsiniz, Bu Devleti Yıkamazsınız, Bu Milleti Karanlığa Çekemezsiniz. Yaparız Diyen Varsa Hodri Meydan; Son Neferimize Kadar Da Mücadeleye Seve Seve Atılmaya Billahi Varız Ve Buradayız. Türk Milletinin Hassasiyetleriyle Oynamak, Milli Güvenliğimizle Ve İç Barış Ortamıyla Kutuplaşmak Hiç Kimseye Bir Fayda Sağlamayacaktır. İkazla Hatırlatıyorum, Türkiye Düşmanlarının Dolduruşuna Gelip Maşalık Görevine Talip Olanlar Maşeri Vicdan Önünde Sonuna Kadar Hesap Vereceklerini Unutmasınlar.” Yorumunu Yaptı.

Bahçeli, MHP’nin 52’nci Kuruluş Yıl Dönümünün Hayırlara Ve Başarılara Vesile Olmasını Diledi. Bahçeli, “Tarih Boyunca Türklüğü Yaşatmak Uğruna Hayatlarını Feda Eden Kahraman Ecdadımızı, Bölücü Terörle Mücadele Ederken Şehit Düşen Kahraman Güvenlik Güçlerimizi Rahmet Ve Minnet Duygularımla Yad Ediyorum. Partimizin Kurucu Genel Başkanı Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’e Ve Ebediyete İrtihal Etmiş Bütün Dava Arkadaşlarıma Cenabıallah’tan Rahmetler Diliyorum.” Diye Konuştu.

Türkiye’nin Gittikçe Ağırlaşan, Ağırlaştıkça İstikametinden Sapan Bir Siyaset Sorununun Tüm Emarelerine Muhatap Olduğunu Dile Getiren Bahçeli, Siyasete Hakim Olan Dağınıklıkların, Sorumsuz Beyanların, Hazırlıksız Tekliflerin, Ani Kopuşların, Kısır Kavgaların, Derin Çatlakların, Gün Aşırı Değişen İlişki Ağlarının, Gayrimeşru Emellerin, Gayriahlaki İrtibatların Demokrasi Kültürü Açısından Kaygı Verici Olduğunu Vurguladı.

“Malum Partilerin Paçaları Tutuşmuş Gibi Kapı Kapı Dolaşmaları, Telaş İçinde Birbirlerine Gidip Gelmeleri, Kameralar Karşında Zoraki Gülümsemelerle Poz Vermeleri Bugünlerde Oldukça Sıklaştı Ve Yoğunlaştı.” Diyen Bahçeli, Bunların Bayram Değil Seyran Değil, Kulağına Kimler Neyi Fısıldadı Da Ortalığa Düştüklerini Merak Ettiklerini Söyledi.

“Üçüncü Yol Arayışları, Koltuk Kavgaları, Çıkar Mücadeleleri, Yeni İttifak Kurma Niyetleri, Parti İçi Kaynamalar Derken, Siyasetin Zillet Ayağı Toz Duman İçindedir.” İfadesini Kullanan Bahçeli, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“CHP İle HDP Arasındaki Görüşme Trafiği Ve Sonrasındaki Sisli, Bir O Kadar Da Sinsi Manzara Gözümüzden Kaçmamıştır. HDP Heyetinin CHP Yönetimiyle Görüşmesinden Hemen Sonra, Aşinası Olduğumuz Müşterek Basın Toplantısı CHP’nin Kurnazlığı Nedeniyle Yapılamamış, HDP Kendi Çalıp Kendi Oynamıştır. Anlaşıldığı Kadarıyla CHP Genel Başkanı, HDP’ye Karşı Siyasi Koronadan Dolayı Sosyal Mesafe Koymuştur. Bu Ne Yaman Bir Çelişkidir? Bu Nasıl Bir İttifak Ortaklığıdır? İçeride Can Ciğer Kuzu Sarması, Dışarı Çıkınca Ne Sen Tanı Beni Ne De Ben Seni. Görünen Gerçek İşte Budur. CHP İle HDP Kimi Kandıracaklarını Zannediyorlar? Madem Basının Ve Hatta Milletimizin Karşısına Çıkmaya Yüzünüz, Cesaretiniz, Yüreğiniz Yok, O Zaman Niye Görüşüyorsunuz? Nasıl Bir Karakter Taşıyorsunuz? Haydi Korkuyorsunuz Diyelim, Neden Yürek Yemiş Gibi Konuşuyorsunuz? Birbirine Kefil Olamayanlara, Birbirine Sahip Çıkamayanlara, Birbirinin Yanında Dahi Duramayanlara Türkiye Emanet Edilir Mi? Millet CHP-HDP-İP Arasındaki Dalavereye Hiç Kanar Mı? Bu Orta Oyununa Hiç Aldanır Mı? Arka Kapıda Buluşmayın, Aile Fotoğrafına Girmekten Kaçınmayın, Mertseniz, Üzerini Örteceğiniz Bir Ayıbınız Yoksa Çıkın Sahneye De Boyunuzu Görelim, Kaç Kilo Olduğunuzu Öğrenelim. Aynı Tutumu Terörist Demirtaş İle Kahvaltıya Hazırlanan İP’in Başkanından Da Bekliyor, Bunu İstiyoruz. Kaçak Güreşmeyin, Minderden Kaçmayın, Kıvraklıklar Yapmayın. Haydi Buyurunuz, Bizim İttifakımız, İttifak Ortağımız Bellidir. Bizim Hedeflerimiz, 2023’deki Cumhurbaşkanı Adayımız Da Bilinmektedir. Allah’a Şükürler Olsun Ki Saklayacak, Gizleyecek, Korkacak Hiçbir Açığımız, Hiçbir Zaaf Veya Yanlışımız Yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımızla İhtiyaç Hasıl Olduğunda Görüşürüz, Konuşuruz, Ülke Meseleleri Hakkında Fikirlerimizi Paylaşırız. Aramızda Pazarlık Yok, İhtilaf Yok, Utanacağımız Bir Konumuz Yok.”

“CHP GENEL BAŞKANI KAPALI DEVRE SİYASET ALIŞKANLIĞINI TERK ETMELİ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kapalı Devre Siyaset” Alışkanlığını Terk Etmesi Gerektiğini Söyleyen Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun Dürüst, Şeffaf, Demokratik Olmasını, PKK’dan FETÖ’ye Kadar Terör Örgütleriyle Arasına Duvar Örmesini İstedi. Bahçeli, “HDP’yle CHP Ve İP Arasındaki Yasak İlişkinin Bir Bedeli De Olmalıdır. CHP’nin HDP İle Görüşmesi Demek, PKK’yla Teması Demektir. Zillet İttifakının Görünmeyen Ortakları PKK’dır, FETÖ’dür, Soros’tur, Rant Ve Faiz Lobisidir.” Dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Son Günlerde Paniğe Kapıldığını, Üslubunun HDP’li Bir Bölücünün Üslubuyla İyice Aynılaştığını Savunan Bahçeli, Şu Değerlendirmeyi Yaptı:

“Buradan Baktığımızda CHP İle HDP’yi Ayırt Etmekte Zorlandığımızı, Devamlı Birbirlerine Karıştırdığımızı Özellikle Ve Altını Çizerek İfade Etmek İstiyorum. Buna Da Hayıflanıyor, Üzülüyoruz. Zira CHP’ye Bakınca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Görmemiz Gerekirken, Onun Eserlerine Ve Emanetlerine Düşman Kesilmiş Mihrakların Köşe Başlarını Nasıl Da Tuttuğunu Endişeyle Takip Ediyoruz. CHP Savruluyor, Bu Partinin Küçük Kuklası İP Sallanıyor. Bu Gidişle CHP’nin HDP Tarafından Asimile Edilmesi, Sömürge Partisi Haline Dönüştürülmesi Sanıyorum Kaçınılmazdır. Tavsiyem CHP Yönetiminin Kandil’e Değil Anıtkabir’e Bakması, Terör Örgütlerinden Değil Kuvayımilliye’den Feyz Almasıdır. Yine Bir Başka Tavsiyem, Demokrasiyi ABD’de Değil, İradenin Ve Egemenliğin Tek Sahibi Büyük Türk Milletinin Varlığında Arayıp Bulmasıdır.”

KILIÇDAROĞLU’NUN ÇİĞLİ TRAMVAY HATTI’NIN TEMEL ATMA TÖRENİ’NDEKİ KONUŞMASI

Kılıçdaroğlu’nun Geçen Hafta İzmir Çiğli Tramvay Hattı’nın Temel Atma Töreni’ndeki Konuşmasıyla HDP’yi Temsil Ettiğini Gıyaben De Olsa Bir Kez Daha İspatladığını Söyleyen Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun Uluslararası Piyasaların İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Hazine’ye Verdiklerinden Daha Düşük Faizle Kredi Verdiklerini Söyleyerek Ya Siyasi Kulvarındaki Değişikliği Teyit Ettiğini Ya Da Farabi’nin Cahil Siyaset Kavramına Yeni Bir Boyut Eklediğini Dile Getirdi.

Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun Hazine’nin Tahvil İhracı İle Uluslararası Finansman Kuruluşlarından Proje Kredisi Sağlanması Konusundaki Ayrımı Bilmediğinin Ya Da Çarpıttığının Ortaya Çıktığını Belirterek Şunları Kaydetti:

“Çok Taraflı Kalkınma Bankalarından Yapılan Özel Amaçlı Proje Finansmanı Kredilerinin Şartları İle Bütçe Finansmanı Amacıyla Yapılan Hazine Tahvil İhraç Getirilerinin Mukayesesi Tarihi Bir Hatadır. Kılıçdaroğlu’nun Ekonomiden Anladığı Buysa Vay Milletimizin Haline, Vay CHP’ye Oy Veren Vatandaşlarımızın Kırılan Hayallerine. Bunlar ‘Martın Sonu Bahar.’ Diyorlardı, Kast Ettikleri Meğerse Kara Kışmış, Bıçak Gibi Ayazlara Ön Hazırlıkmış. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Devlet İçinde Devlet Değildir. Devlet Tektir, Herkes Duysun Ve Bilsin Ki Bu Devlet Türkiye Cumhuriyeti’dir. Eğer Belediye Dış Finansman Kullanacaksa Bunun İzin Mercisi, Onay Makamı Hazine Ve Maliye Bakanlığıdır. İzmir’de Özerk Bir Yönetim Kuruldu Da Bizim Mi Haberimiz Olmadı? Bu Sorumsuz, Sakat Ve Sorunlu Açıklamayla Kılıçdaroğlu Ne Yapmaya Çalışıyor? Neyin Kozasını Örüyor? Nereye Varmak İstiyor? CHP’li Belediye Başkanları, Belediye İşlerinden Başka Her Şeye Burunlarını Sokmaktadır. Kimisi 2023 Yılında İktidar Değişikliği Olacak Der, Kimisi Rektörlere Mektup Yazar, Kimisi De Bir Yalana Bin Yalan Katıp Milleti Aldatır. Bu Devran Böyle Gitmeyecek, Bu Kervan Bu Şekilde İlerlemeyecek. Demokratik Hesaplaşma Vakti Geldiğinde, Kimin Alnı Ak, Kimin Yüzü Kara, Kimin Başı Dik Kimin Boynu Eğik Milletimizin Hakemliğinde Herkes Görecek, Suyu Çekilen Zillet İttifakı Karaya Vurup Dağılacaktır.”

Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesindeki Olaylara İşaret Ederek Bu Üniversiteye Yasal Ve Meşru Sınırlar Çerçevesinde Ataması Yapılan Rektöre İtiraz Edenlerin Ana Dinamiğinin, Provokasyon Merkezinin, Saldırı Üssünün Marjinal Örgütler Olduğuna Dikkati Çekti. Bahçeli, “Bir Öğrencinin DHKPC İle Ne İşi Olur? İstanbul’a Okumak, Hayatını Kazanmak, Milletine Ve Ülkesine Hayırlı Bir Evlat Olmak İçin Gelen Bir Gencimizin Yasa Dışı Sol Örgütlerin Yuvalandığı Hücre Evleriyle Ne Bağı Olacaktır? İnsanlık Düşmanlarının Değirmenine Su Taşıması, Militan Açığını Takviye Etmesi Akılla, Mantıkla, İnsanlıkla İzah Edilebilir Mi? Rektör Atanması ‘Yasal Olabilir Ama Demokratik Değil.’ Diyenler, Kendi Fikir Ve Düşüncenizden Başka Her Görüşe Hazımsızlık Ve Tahammülsüzlük Göstermeniz Demokrasinin Neresiyle Bağdaşmaktadır? Katil Polis Demek, Mesela İstanbul Kadıköy’de Polis Otolarını Taşlamak, Esnafa Saldırmak, Sivillere Sataşmak, İfade Ve Düşünce Hürriyetinin Neresine Sığmaktadır?” Diye Konuştu.

1 Şubat’taki Olaylarda Gözaltına Alınan 108 Kişiden 101’nin Boğaziçi Üniversitesiyle İlgisi Ve İlişiğinin Bulunmadığını, Bu 101 Kişiden 79’unun DHKP-C Ve TKP-ML Örgüt Üyesi Olduğunu Anımsatan Bahçeli, Şöyle Devam Etti:

“Evlatlarını Üniversiteye Gönderen Muhterem Analarımız, Çocuğunuz Bu Örgütlerin Eline Düşerse Bundan Memnun Olur Musunuz? Taşlarla, Sopalarla Sokak Sokak Polislerle Çatışmalarından, Geleceklerini Kaybetmelerinden Mutluluk Duyar Mısınız? Kılıçdaroğlu, ‘Türkiye’nin Evlatlarını Serbest Bırakın.’ Diyor. Kendisine Göre Hava Hoş, Başkalarının Sırtından Kurban Kesmesi Kolay. Muhterem Analarımız, Çağrımı Tekrarlıyorum: Evlatlarınıza Siz Sahip Çıkın. Ne Kılıçdaroğlu’nun Eline Ne De Onun Bunun Keyfine Bırakmayın. Öğrenci Başka, Terörist Başkadır. Dost Başka, Düşman Başkadır. Hain Başka, Kahraman Başkadır. Bunların Birbirine Karıştırılması Felakettir. Öğrencilerimizin Haklı, Meşru, Ahlaki Ve Hukuki Endişelerine Kulak Vermek Elbette Görevimizdir. Zira Onlar Geleceğin Türkiye’sinin Mimarları Olacaktır. Fakat Terör Örgütüyle İrtibat Ve İltisakı Olanlar Öğrenci Değil, Suçludur. Bununla Birlikte Öğrenci Olmayan, Herhangi Bir Üniversiteye Kaydı Bulunmayan Yasa Dışı Örgüt Mensupları Ne Arıyor Üniversite Kapılarında? Devletin Güvenlik Güçleri Bu Kepazeliğe Sessiz Mi Dursun? Türkiye Kapanın Elinde Mi Kalsın? Kalabalığı Toplayıp Sabah İlk Gelen Üniversitelerde Derebeylik Mi İlan Etsin?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Öğrenciler Ne Yaptı Allah Aşkına? Cam Çerçeve Mi Kırdılar? Toplantı Ve Gösteri Yaptılar. Anayasal Haklarıdır.” İfadelerini Anımsatarak Kılıçdaroğlu’nun Ekonomiden Anlamadığı Gibi, Zahmet Edip Anayasa’yı Da Okumadığını Söyledi. Anayasa’nın Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme Hakkı İle Temel Hak Ve Hürriyetlerin Kötüye Kullanılamamasıyla İlgili Hükümlere İşaret Eden Bahçeli, Şu Değerlendirmeyi Yaptı:

“Boğaziçi Üniversitesinde Fitne Düzeneği Kuran, Devletle Öğrenciyi Cepheleştirmek İçin Kolları Sıvayan, Cılızlaşan Olayları Diğer İllere Ve Üniversitelere Taşımak İçin Fırsat Kollayan, Buradan Bir Halk Hareketi Çıkar Mı Diye Bekleyen, Buna Destek Olan Kim Varsa Alçak Ve Hain Bir Projenin Figüranıdır. Türkiye, Anayasa’da Güvence Altına Alınan Temel Hak Ve Hürriyetleri Koruma Konusundaki İradesini Gerçekleştirmekte Olduğu Reform Adımlarıyla Göstermiştir. Terör Örgütleri Ve Terörle Bağlantılı Çevrelerin Bu Alanlardaki İstismarına Karşı Mücadeleden Geri Dönüş Düşünülemeyecektir. İstanbul’da Sokağa Çıkan HDP Milletvekillerinin Eğitimle, Öğretimle, Öğrenci Haklarıyla, Üniversiteyle Ne Alakaları Vardır? HDP, CHP, İP, Ne Geleceği Ne De Devası Olan Diğer İcazetli Partilerin Türkiye’nin Karışması Amacıyla Kaosa Oynadıkları İnkar Edilemez Bir Gerçektir. ABD’nin, AB’nin, Hatta Birleşmiş Milletler’in Bu Çerçevede Açıklama Üstüne Açıklama Yapması İçişlerimize Küstahça Karışmanın Yanı Sıra, Şirret Bir Tezgahın Varlığına İşarettir. Eski Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Piri’nin Boğaziçi Üniversitesinde Konuşlanan Örgütlere, Sorosçu Osman Kavala’ya, Terörist Demirtaş’a Destek Açıklaması Sadece Mizah Dergilerine Konu Olacak Bir Meczupluktan İbarettir Ve Değersizdir. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün Endişe Duyduklarını İleri Sürmesi De Çelişki Yumağıdır. Bu Sözcünün, Daha Bir Ay Önce Kongre Binalarına Yapılan Baskını, Yaşanan Çatışmaları, Beş Kişinin Ölümünü, Hatta Biden Tarafından Darbe İddialarını Hafıza Kayıtlarından Çıkardığı Anlaşılmaktadır. Bize Göre Herkes Kendi İşine Bakmalı, Kendi Önünden Yemeli, Kendi Söküğünü Dikmekle Meşgul Olmalıdır. Hiç Kimse Bize Demokrasi Dersi Veremez, Vermeye Cüreti Yetmez. Kimin Ne Kadar Demokratik Olup Olmadığını, İnsanlık Değerlerine Ne Kadar Saygı Duyup Duymadığını Dünya Alem Bilmekte Ve Görmektedir.”

Tüm Dünyada LGBT Haklarının Koruyucusu Olacaklarını Söyleyenlere Seslendiğini Dile Getiren Bahçeli, Şunları Söyledi:

“Müslüman Türk Milleti Bu Oyuna Gelmez, Bu Zokayı Yutmaz, Bu Kirli Kampanyanın Tuzağına Düşmez. Gösterdiğimiz Haklı Tepkiler, Terör Örgütlerine Yönelik Haysiyetli Sözlerimiz Okyanus Ötesinden Cevaplanıyor. Biz Teröristlere Yükleniyoruz, Dijital Terör, Dijital Faşizm, Despot Nitelikli ‘Post Truth’ Dönemin Elebaşları Oklarını Bize Yöneltiyor. Demokrasiden, Haktan, Hukuktan, Özgürlükten Bahsedenler İfade Ve Düşünce Hürriyetine Keyfi Olarak Kast Ediyorlar.”

TWİTTER’IN SANSÜRÜ

Twitter’ın, Kendisine Uyguladığı Sansürü De Eleştiren Bahçeli, Şöyle Konuştu:

“Geçen Hafta Twitter, Bazı Paylaşımlarıma Sansür Uyguladı, Kısıtlama Getirdi. Demek Ki Çok Doğru Yoldayız, Sözümüz Ve Tespitimiz Çok İsabetliymiş. Varsın Kısıtlasınlar, İsterse Bütün Mesajlarımı Kaldırsınlar, Merhum Vatan Şairimiz Namık Kemal’in Dediği Gibi, ‘Felek Her Türlü Esbab-I Cefasın Toplasın Gelsin, Dönersem Kahpeyim Millet Yolunda Bir Azimetten.’ Twitter’in Beğenmediği Şu Mesajımı Yeri Gelmişken Tekrarlamakta Fayda Mülahaza Ediyor Ve Boyun Eğmeyeceğimizi Haykırıyorum: Sırtlarını Ajanlara, Zalimlere, Karanlık Çevrelere Dayamış Olanlar Evlat Değil Başı Ezilmesi Gereken Yılanlardır. Yasa Dışı Eylemleri Diğer Üniversitelere Teşmil Etmek İçin Kuyruğa Girenler Bunun Bedelini Acıklı Şekilde Ödemelidir. Görüşüm Aynıdır, Düşüncem Aynıdır, Beklentim Aynıdır. Nitekim Teröristlerin Başı Ezilmelidir. Biz Türkiye’yiz, Türk Milletiyiz, Her Gün Korkakça Yaşamaktansa Bir Gün Kahramanca Şehadeti Dileriz.”

“TÜRKİYE’NİN YENİ BİR ANAYASAYA İHTİYACI OLDUĞU KUŞKUSUZ”

“Yeni Anayasa” Tartışmalarına Değinen Bahçeli, “Türkiye’nin Yeni Bir Anayasaya İhtiyacı Olduğu Kuşkusuzdur Ve Yeni Hükümet Sistemiyle Bu Durum Zorunlu Bir Hal Almıştır. Parlamenter Sistemin İzlerini Silmek, Kalıntılarını Temizlemek Lazımdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Ruhuna Ve Dokusuna Uygun Yeni Bir Anayasa Yazılması Geniş Bir Uzlaşmayla Sağlanmalı Ve Milletimize Kazandırılmalıdır.” Dedi.

Yeniden Anayasa Yazılmasını “İkinci Cumhuriyet” Olarak Tercüme Edenlerin Ciddiye Alınacak Hiçbir Yanlarının Olmayacağını Aktaran Bahçeli, Aynı Şahısların Darbe Anayasasıyla Ülke Yönetimine Talip Olmalarının Tutarsızlık Ve Tenakuz Olduğunu Dile Getirdi.

Anayasaların, Bir Ülkenin İşleyiş Ve İlerleyişinin, Toplumun Bir Arada Yaşama İradesinin Siyasi Ve Hukuki Belgesi Olduğunu, Değişmeyecek Veya Yeni Baştan Yazılamayacak Metinler Olmadığını Anlatan Bahçeli, Şunları Kaydetti:

“Canlı Ve Gelişen Dinamik Süreçlere Tabi Olan Toplumun, Değerlerin, Çağın, Yönetim Yapısının Ve Zamanın Yönüne Ve Yönelişine Uygun Olarak Anayasaların Da Değişime Uğraması Veya Yeniden Yazılması Kaçınılmaz Olduğu Kadar Da Doğaldır. Gelişmeler, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle Birlikte Yeni Bir Anayasa Yazılmasının Mecburiyet Olduğunu Göstermektedir. Artık Bu Bahsi Muhkem Ve Müstesna Bir Uzlaşma Ve Demokratik İmkanlarla Kapatmanın Vakti Gelmiştir. Her Parti Yeni Bir Anayasadan Bahsediyor Ya Da Değişmesini Öneriyor. O Zaman Tutarlılık Gereği Bütün Partilerin Anayasa’nın İlk Dört Maddesine Bağlı, Vatandaşlık Tanımına Sadık Bir Siyasi Tutumla Bir Araya Gelmesi Milletimizin Talep Ve Beklentisidir. MHP Yeni Baştan Anayasa Yazım Sürecine Vardır Ve Çalışmalarına Samimiyetle, Önyargısız Şekilde Başlamıştır. Unutmayalım Ki, Kuvvete Dayanmayan Adalet Aciz, Adalete Dayanmayan Kuvvet Zalimdir.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: SOSYAL MEDYA ŞİRKETLERİ KEYFİ KARARLARLA KAMU OTORİTESİ GİBİ DAVRANIYORLAR

HIZLI YORUM YAP