DOLAR

32,5217$% 0

EURO

34,8390% 0.48

GRAM ALTIN

2.428,68%-0,16

ÇEYREK ALTIN

4.078,00%-1,17

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2157471฿%-0.20293

ETHEREUM

104351Ξ%0.53603

a

ŞERİFE BACININ TORUNLARINDAN TUZLA’DA 20 YILLIK GELENEK

KASTAMONU ŞENPAZAR DÖRDÜL VE ÇEVRE KÖYLERİ YARDIMLAŞMA VE YAŞATMA DERNEĞİNDEN BÜYÜK BAYRAM BULUŞMASI

Kastamonu Şenpazar Dördül ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Yaşatma Dernek Yönetimi 20 Yıldır Devam Eden Geleneklerin 22’incisini Düzenleyerek 2 Yıldır Pandemiden Dolayı Gerçekleşmeyen Yemekli, Müthiş Organizasyonlu Sadece Kastamonulularla Sınırlı Kalmayan Tuzladan Her Kesimin Katıldığı Bayramlaşma Töreniyle Hasret Giderdiler.

2 Yıl Önce Önceki Dönem Dernek Başkanlarından Görevi Devralan Kastamonu Şenpazar Dördül ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Yaşatma Dernek Başkanı İlyas Çağdaş Yönetim Kuruluyla Beraber İki Yıldır Hasret Kaldıkları Bayramlaşma Törenini Yönetimin Maddi ve Manevi Büyük Gayretleriyle Yöresel Sanatçıları Yılmaz Cesur ve Eşi Sanatçı Nazan Cesur’un Türküleri ve Oyun Havasıyla Çaldılar, Oynadılar Saatlerce 2 Yılın Özlemini Giderdiler.

Mehteran Takımı, Palyanço, Patlamış Mısır, Pamuk Şekerle Çocuklar Düşünülmüş, Hanımlar İçin Kapalı Alanda Yemek Açık Alanda İzlemek İçin Ayrı Yer Tahsis Edilerek Büyük Emeklerle Hazırlanan Bayramlaşma Törenine Siyasi Partilerin Temsilcileri, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşların Temsilcileri, Muhtarlar, Şenpazarlıların 7’den 70’e Katıldığı ve Çok Sayıda Kastamonulu Katılarak Birlik ve Beraberlik Mesajları Verdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla Başlayan Program da Okulundan İstiklal Marşının Okumasıyla Birinci Olan Yaşı Küçük Kendisi Büyük Yiğit Döngül’ün Okuduğu İstiklal Marşı da Tüyleri Diken Diken Etti.

Kastamonu Şenpazar Dördül ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Yaşatma Dernek Başkanı İlyas Çağdaş Tüm Katılımcılara Davete İcabet Ettiklerinden Dolayı Teşekkür Ederek Başladığı Selamlama Konuşmasında Pandeminin Yasaklarından Dolayı 2 Yıldır Yapamadığımız Geleneksel Bayramlaşmamızı Geniş Katılımlı Yapmaya Gayret Ettik. Sizlerde Bu Davete İcabet Ettiniz Ayaklarınıza Sağlık Yüreğinize Sağlık Her Birinize Ayrı Ayrı Teşekkürü Bir Borç Bilir Yönetimim Adına Hepinize Teşekkür Ediyorum.

Birlik ve Beraberliğin Bizler İçin Ayrı Bir Anlam Taşıdığı Dini Bayramların 1.cisi Olan Ramazan Bayramında Yalnız Yaşamların Empoze Edildiği ve Yalnız Hayatların Desteklendiği Şu Zamanlarda Sosyal Birlikteliğin ve Dayanışmanın Öneminin Farkında Olmamızı Biliyoruz. Ondan Dolayıdır Ki Ailenin, Gençlerin, Çocukların, Toplum Nezdinde Çok Önemli Olduğunu Biliyoruz. Bu Bayramda Farklı Bir Şey Yaparak Hanımefendileri Buraya Aramıza Davet Ederek Çocuklarımızla Birlikte Gençlerimizle Buraya Ayrı Bir Renk Kattıklarını Söyleyerek Onlara Huzurlarınızda Teşekkür Ediyorum Allah Razı Olsun.

Organizasyonun Yapılmasından Emekleri Olan Başından Başta Tuzla Belediyemiz Olmak Üzere Sponsorluk İçin Bizlere Destek Olan Tüm Kardeşlerimize ve Üyelerimizle Birlikte Yönetim Kurulumuza Ayrıca Teşekkür Ediyorum.

Şuna İnanıyoruz Hiçbir Emek Zayi Olmaz. Arkadaşlarımız Bir Haftadır Gece 02:30’lara Kadar Çalıştılar Sabahta İşlerine Bile Geç Kaldılar. Ve Büyük Emek Sarf Edildi. Emeğin Ortaya Çıkması Bizleri Ayrıca Memnun Ediyor Sizlerin de Buraya Kadar Gelip Bu Emeğe Destek Olduğunuz İçin Teşekkür Etmeyi Bir Borç Biliyorum.

STK’ların Toplum Nezdinde Önemli Bir Yer Tuttuğunu Biliyoruz. STK’lar Topluma En Büyük Desteği Veren ve Toplumun Sosyalleşmesinde Dayanışmasında Birlik ve Berberliğinde Önemli Bir Yere Sahip Olduğunu Biliyoruz. Ondan Dolayıdır Ki Siyasetin Üstünde ve Siyasetçilerin Üstünde STK Temsilcilerin Ayrı Bir Yeri Olduğunu Biliyor O Şekilde de Sorumluluğumuzu Bilip Herkesi Buraya Davet Ettik Herkese Ayrı Ayrı Teşekkür Ediyorum.

İlk Geldiği Zaman 50 Yıl Önce Tuzla’ya Gelen Hemşerilerimiz Yani Köylülerimiz Artık Tuzlalı Olmuş ve Tuzla’ya Ciddi Katma Değer Sağlayarak da Topluma Ayrı Bir Değer Katmaktadır. Ve Toplumda Bir Duruş Sergileyerek Gerek Gençlerimiz Gerek Aile Yapımız Olarak İnsanlara Gereken Desteği Sağlamak İçin Dernek Olarak Hem de Sosyal Çalışma Olarak Maddi Manevi Olarak Her Türlü Desteği Vermeye İçin Gayret Ediyoruz Bunun İçin de Elimizden Gelen Gayretleri Yaptığınıza İnanıyorum.

Buraya Kadar Geldiniz Buraya Kadar Gelerek Bizlere Destek Oldunuz. Çolukla Çocukla Belki Farklı Bir Yerde Tatilde de Olabilirdiniz. Komşu da Yada Bir Arkadaşa da Ziyarette Gidebilirdiniz Ancak Buraya Gelerek Bizleri Onurlandırdınız. Şeref Verdiniz. Sizlerle Bu Bayramı Yapmaktan Mutluluk Duymaktayız.

20 Yılı Önce Büyüklerimiz Tarafından Yani Bizlerin Büyükleri Tarafından Babalar, Amcalar, Dayılar, Teyzeler Tarafından Kurulmuş Olan Bu Derneği Bir Bayrak Yarışı Olarak Hizmet Etmekten ve Bu Hizmetleri Yapmaktan Gurur ve Onur Duymaktayız. Allah Onlardan Razı Olsun Ahirete İntikal Edenlere de Rahmet Olsun. Hepsinden Rabbim Ayrı Ayrı Razı Olsun İnşallah. Sözlerime Son Verirken Geldiğinizden Şenpazarlı Olup da Köylerinden Olanlar Gençlerimizin, Ailelerimizin İhtiyaç Sahibi Olsun Olmasın Manevi Desteğe İhtiyacı Olsun Maddi Desteğe İhtiyacı Olsun Her Zaman Yanınızda Olduğumuzu Yanlarından Olduğumuzu İfade Etmek İstiyorum Sizlerin de Derneğimize Karşı Tutumu Bu Duruşta Olması Gerektiğini İfade Ediyor Sizleri Allaha Emanet Ediyorum Rabbim Hepinizden Razı Olsun Açıklamalarından Bulundu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

HASRET BİTTİ! AK TUZLA TEŞKİLATI BAYRAMLAŞMASINDA PARTİLİLER BİRARAYA GELDİ

HIZLI YORUM YAP