DOLAR

32,5217$% 0

EURO

34,8390% 0.48

GRAM ALTIN

2.428,68%-0,16

ÇEYREK ALTIN

4.078,00%-1,17

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2157471฿%-0.20293

ETHEREUM

104351Ξ%0.53603

a
  • Selam Tuzla
  • TÜRKİYE HABERLERİ
  • TBMM BAŞKANI ŞENTOP: GÜNEY DOĞU AVRUPA İŞBİRLİĞİ SÜRECİ YAKLAŞIK ÇEYREK ASIRDIR BÖLGENİN HUZUR VE REFAHINA HİZMET EDİYOR

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: GÜNEY DOĞU AVRUPA İŞBİRLİĞİ SÜRECİ YAKLAŞIK ÇEYREK ASIRDIR BÖLGENİN HUZUR VE REFAHINA HİZMET EDİYOR

TBMM Başkanı Şentop, “Türkiye’nin Dönem Başkanlığını Yürüttüğü Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci Yaklaşık Çeyrek Asırdır Bölgenin Huzur Ve Refahına Hizmet Ediyor.” Dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye’nin Dönem Başkanlığını Yürüttüğü Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci’nin Yaklaşık Çeyrek Asırdır Bölgenin Huzur Ve Refahına Hizmet Ettiğini Belirtti.

Şentop, Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci Parlamenter Asamblesi (GDAÜPA) Daimi Komite Toplantısı’na Videokonferansla Katıldı.

TBMM’deki Makamından Katıldığı Toplantıda Sözlerine Başlarken Katılımcıları Selamlayan Şentop, Çevrimiçi De Olsa Toplantıya Katılmaktan Memnuniyet Duyduğunu Dile Getirdi. Yaklaşık Bir Yıldır Dünyayı Derinden Etkileyen Küresel Bir Salgınla Hep Birlikte Mücadele Edildiğini Söyleyen Şentop, Salgının, Her Kıtadan, Her Irktan, Her Dilden, Her Dinden Ve Her Renkten İnsanı Etkilemeye Devam Ettiğini İfade Etti. Aşı Çalışmalarıyla İlgili Müjdeli Haberler Gelmeye Başlamasını Memnuniyetle Takip Ettiğini Belirten Şentop, “Bu Musibetten İnşallah En Kısa Zamanda Hep Birlikte Ve Dayanışma İçinde Kurtulmayı Başaracağız.” Dedi.

Derin Tarihi Ve Kültürel Bağlara Sahip Güneydoğu Avrupa’nın Ortak Değerlerinden Birinin De Yakın Komşuluk Geleneği Olduğuna Değinen Şentop, Bu Geleneğin Güzel Bir Örneği Olan GDAÜ’nün Yaklaşık Çeyrek Asırdır Bölgenin Huzur Ve Refahına Hizmet Ettiğini Söyledi.

Sürecin Parlamenter Boyutunun, 2014’te Kurumsallaştırılması Ve GDAÜPA’nın Hayata Geçirilmesiyle Ülkeler Arasındaki Bağların Kuvvetlendirilmesi İçin Güçlü Adım Atıldığını Hatırlatan Şentop, “Dönem Başkanlığı Önceliklerimizi Belirlerken GDAÜPA’nın Temel Prensipleri Olan Kapsayıcılık Ve Bölgesel Sahiplenme Anlayışını Esas Aldık. Bölgesel Sahiplenme Ve Kapsayıcılık İlkelerini Gözeterek, Bölgede Özgün İş Birliği Mekanizmalarının Geliştirilmesi Üzerinde De Hassasiyetle Durmaktayız.” Diye Konuştu.

Bu Kapsamda Türkiye’nin, Bölgenin Kendi İnisiyatifiyle İnşa Edilen Yegane Girişim Olarak Önem Taşıyan GDAÜPA’ne Ayrı Önem Verdiğini Vurgulayan Şentop, “Türkiye Olarak Biz, Güneydoğu Avrupa’da İyi Komşuluk İlişkileri Perspektifinde Yabancı Düşmanlığı, İslamofobi Ve Göçmen Karşıtlığı Gibi Modern Küresel Sınamalar Karşısında İnsani Değerler Temelinde Tesis Edilmiş Ortak Duruşun Temin Ve Tesis Edilmesi Vizyonunu Paylaşıyoruz. Bölgemizde İstikrar, Güven Ve İş Birliğini Geliştirerek Güneydoğu Avrupa’yı Geleceğe Bağlamak İstiyoruz.” İfadelerini Kullandı.

Türkiye’nin Yürüttüğü Dönem Başkanlığı Kapsamında Gerek Yürütme Gerekse Yasama Organları Olarak Parlamentolar Arasında Üretken Bir Faaliyet Takvimi İcra Ettiklerini Kaydeden Şentop, GDAÜPA Türk Grubu Üyesi, Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak’ın Başkanlığında Gerçekleştirilecek Daimi Komite Toplantısı’nda, GDAÜPA’nın Gelecek Döneme İlişkin Çalışmalarının Ele Alınıp, Bir Faaliyet Takvimi Oluşturulacağını Aktardı.

Şentop, Toplantı Kapsamında, Sekretarya Kurulması Sürecinde De İlerleme Kaydedilmesinin Arzu Edildiğini Söyleyerek Daimi Sekretaryanın Uzlaşı İçinde, Daha Fazla Gecikmeksizin Kurulmasının, Parlamenter Diplomasi Alanındaki Çalışmalara Etkinlik, Görünürlük Ve Katma Değer Sağlayacağını Belirtti.

GDAÜ’nün 25. yılına tevafuk eden Türkiye’nin dönem başkanlığında, GDAÜPA toplantılarının salgın şartlarına rağmen aksamadan gerçekleştirilmesi için gayret gösterdiklerini dile getiren Şentop, “Haziran 2021’de TBMM’nin ev sahipliğinde düzenlenecek 8. Genel Kurulumuzda sizleri Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyacağımı ifade etmek isterim.” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK: TÜRKİYE TIMSS UYGULAMALARINDA İLK KEZ HER İKİ ALANDA DA 500 PUANIN ÜZERİNE ÇIKTI

HIZLI YORUM YAP