DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a

TEMEL BİLİM OLMADAN GELİŞMİŞ ÜLKE OLAMAYIZ

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR. ŞADİ YAZICI; “TEMEL BİLİM OLMADAN HAYVANCILIKTA YAPAMAZSINIZ, TARIM DA YAPAMAZSINIZ. MÜHENDİSLİK VE TIPTA TEMEL BİLİM OLMADAN GELİŞME SAĞLAYAMAZSINIZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Sosyal Medya Platformu Instagram Üzerinden Gençlerin Canlı Yayın Konuğu Oldu.  Bilim ve Teknoloji’nin Konuşulduğu Programda Gençlerin Sorularını Cevaplayan Başkan Yazıcı, Temel Bilimlerin Önemine Vurgu Yaparak, “Gelişmiş Ülkelerde En Başarılı Çocukları Ya Fizikçi Ya Kimyacı Ya da Matematikçi Yaparlar.” Dedi.

https://youtu.be/oODV3jtphng

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Sosyal Medya Platformu Instagram Üzerinden Canlı Yayınlana ‘Bilim ve Teknoloji Kürsüsü’ Programında Gençlerin Konuğu Oldu. Orhan Şengün Moderatörlüğünde Gerçekleşen Programda Başkan Yazıcı, Teknoloji Temel Bilimler ve Gençlere Tavsiye Konularında Açıklamalarda Bulundu. Başkan Dr. Şadi Yazıcı,” Temel Bilim Olmadan Gelişmiş Ülke Olamayız. Olmakta Mümkün Değildir. Temel Bilim Olmadan Hayvancılıkta Yapamazsınız, Tarım da Yapamazsınız. Uygulamalı, Mühendislik ve Tıpta Temel Bilim Olmadan, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik Gelişmeden, Tıpta veya Mühendislikte Gelişme Sağlayamazsınız. Dolayısıyla Birlikte Gelişecek Dalları Biz Bu Üniversitede Ortaya Koymaya Çalışıyoruz. 8 Tane Hocamız ve 25 Tane Sanayicimiz İle Başladık. Hocalarımızın Sayısı 15’i Buldu. Onların ve Sanayicilerimizin Katılımıyla Kimsenin Birbirinden Farkı Olmayan ve Herkesin Eşit Olduğu Bir Vakıfla Temel Bilimler Konusunda Türkiye’de Bir Farkındalık Yaratmaya Çalışıyoruz” Dedi.

“GELİŞMİŞ ÜLKELERDE EN BAŞARILI ÇOCUKLARI FİZİKÇİ, KİMYACI YAPARLAR”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Türkiye’de Maalesef Temel Bilimler Çok Geç Kalınmış Bir Konu. Temel Bilim Türkiye’de En Eski Üniversitemiz İstanbul Üniversitesi ve Teknik Üniversitedir. Ama Teknik Üniversite’de 1930’larda Kurulmaya Çalışılan ve Daha Sonra Bir Yangın Nedeniyle 1950’lilere Kadar Kalan ve Sonra 80’lere Gelindiğinde Temel Bilimler Üniversitesi’nin Fen Fakültesi Kısmının Sonra Fen-Edebiyat Gibi Sulandırılması. Bu Olmaz. Fen Yapacaksanız Edebiyat Yapmayacaksınız, Edebiyat İstiyorsanız Fen Yapmayacaksınız. Bunların İkisinin Dengesini İyi Korumak Lazım. Birleştirmemek Lazım. İstanbul Üniversitesi ’de Keza Öyle. İlk Aslında Kurulan Temel Bilimler ODTÜ İle Başlar. 1956 Yılında. ODTÜ’de 1960 İle 1970 Yılları Arasında Teorik ve Temel Fizikle Beraber Diğer Biyoloji İle Beraber Biraz Geç Kalınsa Bile Başlayan İlk Üniversitedir. İTÜ, ODTÜ Ama Maalesef Ben 80’li-90’lı Yıllarda da Gördüğüm Bir Şey Var. Biz de Öyle Bir Noktaya Geliniyor ki Temel Bilim Konusu Ortaya Konmuyor. Dünyada Gelişmiş Ülkelerde Şöyle Bir Şey Vardır. Eğer ki Bir Sınıflandırma Yapacaksınız Gelişmiş Ülkelerde En Başarılı Çocukları Ya Fizik Ya Kimya Ya da Matematikçi Yaparlar. Biz İse Ya Mühendis Ya da Doktor Yaptık. Temel Bilimlerde Mühendislik Dominanttır. Ben İlk Zamanlar Hatırlarım Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik Mühendisi, Doktorluk Vs. Ne İstiyorsun.”

“YENİ BİLGİ EDİNMEKTEN KAÇINMAYIN”

Gençlerin Büyük Fırsatları Olduğunu Belirten Başkan Dr. Şadi Yazıcı,” Gençlerin Büyük Fırsatı Var. Şu Anda Youtube’de İsteyip de, Az Önce Bahsettim Albert Einstein İzafiyet Teorisi’nden Tutun, Siz Bir Kuantum Fiziğinin En İyi Şekilde Anlatacak İnsanların Youtube Koyduğu Videolar Var. En İyi Öğretmenlerden Ders Alabilirsiniz. Çok Güzel Bir Şey. Uygulamanın Gerektiği Eğitimler Geçerli, Teorik Olarak Tahtaya Yazılan Eğitimleri Ben Evde Alabiliyorum. Birçok Üniversite Artık Online Eğitim de Veriyor. Dünyanın En İyi Hocalarından Online Eğitim Alabiliyorum. Uygulamalı Bilim ve Uygulama İşlerde Yapacak Yeni Standartlar Oluşturmak Lazım. O Açıdan Baktığımız Zaman Arkadaşlarıma Söyleyeceklerim Bunlar. Okumayı Sakın Bırakmayın. Dijital de Olsa Okuyun. Yeni Bir Bilgi Edinmekten Kaçınmayın. Her Edindiğiniz Bilgiden Bir Önceki Kişi Siz Değilsiniz. Farklı Bir Kişisiniz” Dedi. 

“HERHANGİ BİR CİHAZ ALDIĞIM ZAMAN SABAHA KADAR UYUYAMAM”

Elektronik ve Dijital Elektroniğe Olan İlgisini Anlatan Başkan Yazıcı,” Çocukluğumuzda Bizim En Çok Koleksiyonumuz Kalem ve Pul Koleksiyonumuz Vardı. Bir Ara Para Koleksiyonum Vardı. Ama Elektronik ve Dijital Elektronik Koleksiyonu Yapmak Hiç Aklıma Gelmedi. Aldığım Cihazı Sevdim. Elden Çıkarmadım, Sakladım. Hala da Yeni Bir Cihaz Çıktığı Zaman Bu Bilgi İşlem Teknolojilerinde Olabilir, Ya da İletişim Teknolojilerim de Olabilir. Herhangi Bir Cihazı Aldığım Zaman O Gün Sabah Kadar Ondan Uğraşmadan Yatamam ve Uyuyamam. Hala Merakım Vardır. Onunla da Duygusal Bir Bağ Oluşturuyorum. Sonra Onları Saklıyorum. Sakladıkça Birikiyor. Biriktikçe Sergi Oluşuyor. Her Dönemin Teknolojisi Olduğu İçin ‘Teknoloji’nin Serüveni’ Olarak Dönüştü. Mesela Telefonlarım, Kullandığım Bilgisayarlar, 48kb’dan Bahsediyorum. Öncesinde 16kb’lık Bilgisayar da Var. İnternetten Buldum Aldım. Çok İlginç Cihazlar Var Bende. Kullanmadığım ve Daha Sonra Elde Ettiğim Cihazlar da Oldu. Kullandıklarım Bile Yeterince Bir Serüven Oluşturdu ve Bilim Merkezi’nde Sergiliyoruz” Dedi.

twitter retweet satın al

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ ZABITALARI 4 METRE ÇUKURA DÜŞEN KÖPEĞİ KURTARMAK İÇİN SEFERBER OLDU

HIZLI YORUM YAP