DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

TUZLA BELEDİYESİ PLANETARYUM VE GÖZLEMEVİ HİZMETE AÇILDI

Bölgenin İlk Ve Tek Planeteryum Ve Gözlemevi, Türkiye’nin En Fonksiyonel Parkı Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda Hizmete Açıldı. Tuzla Belediyesi, Uzay Ve Gökyüzü İle İlgili Birçok Etkinliği Tek Çatı Altında Buluşturan, Çocukların Ve Gençlerin Dünyayı Anlaması, Meraklılarına Da Araştırmaları İçin Fırsat Sağlayan Planeteryum Ve Gözlemevi’ni Hizmete Kazandırdı.

EVRENİN DERİNLİKLERİNE HEYECANLI YOLCULUK TUZLA BELEDİYESİ PLANETARYUM VE GÖZLEMEVİ’NDE

Gözlemevi’nde Bulunan 14″ (35 Cm) Çapa Sahip Teleskop İle Gündüzleri Güneşin Çeşitli Yapıları, Gece İse Birçok Gök Cismi Profesyonel Eğitimciler Eşliğinde Gözlemlenebiliyor. Planeteryumda Son Teknolojiye Sahip Cihazlar İle Gökyüzü Cisimleri, Muhteşem Ve Pırıl Pırıl Bir Görüntü İle İnceleniyor. Planetaryumda 3 Boyutlu İnteraktif Gösterimlerle Uzayda Heyecanlı Bir Yolculuk Yaşanıyor. Güneşin, Yıldızların, Gezegenlerin Ve Diğer Gök Cisimlerinin Yapay Görüntüsü Özel Bir Yansıtıcı Yardımıyla Kubbe Şeklindeki Tavana Yansıtılıyor. Gökyüzü Ve Astronomi Hakkında Sunumlar Yapılıyor. Konuklar, 10 M. Çapında 58 Kişilik Kapasiteye Sahip Olan Planeteryumda Koltuklarına Sırt Üstü Uzanarak Evrenin Derinliklerine Yolculuk Yapıyor. Planeteryum İçin Özel Hazırlanan Filmler İle Çocukların Temel Astronomi Bilgileri Geliştiriliyor.

GÜNEŞ SAATİYLE ZAMANI HESAPLAYABİLİRSİNİZ

Planetaryumun Üstünde Bulunan Güneş Saati, Güneşin Hareketlerine Göre Oluşan Gölgenin Yardımıyla Saat Tayini Konusunda Bilgi Veriyor. Güneş Saati İle Anlık Saat Ve Dakika, Güneşin O Anda Hangi Burç Ve Takımyıldızında Olduğu Ve Günün Tarihi 10 Gün Hassasiyetle Okunabiliyor.

DÜNYAYI ÇOCUKLARIMIZA VE GENÇLERİMİZE TANITIYORUZ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Bölgedeki İlk Planetaryumun Çocuklar Ve Gençlerin Doğru Bilgiyle Yetişmesi Açısından Önemini Vurguladı. Başkan Yazıcı, “Tarihin En Büyük Gök Bilimcilerini Çıkarmış Medeniyetin Torunları Olarak İçinde Bulunduğumuz Bilgi Çağında, İnsanlık Tarihi Kadar Eski Ve Merakla Araştırılan Uzay Ve Gökyüzü İle İlgili Bir Çok Etkinlik Ve İmkanı Tek Çatı Altında Buluşturduk. Ecdadımızın Dünyaya Yön Çizen Bilgi Ve Birikimini Gelecek Kuşaklara Aktarmak, Çocuklarımızın Ve Gençlerimizin Dünyayı Anlaması, Araştırması Ve Geleceğini Doğru Bir Hedefle Şekillendirmesi İçin, Onlara Bölgemizdeki İlk Planetaryum Ve Gözlemevi’ni Kazandırdık. Değerlerine Bağlı, Öğrenmeyi, Okumayı Ve Araştırmayı Seven Geleceğin En Başarılı Uzay Bilimcilerinin Bu Topraklarda Yetişme Umudu Ve Çabasıyla Eğitim Alanında Yaptığımız Çalışmalara Hız Kesmeden Devam Edeceğiz” Şeklinde Konuştu.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ÇANAKKALE RUHU BİR KEZ DAHA TUZLA’YA TAŞINDI

HIZLI YORUM YAP