DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

TUZLA’DA 110 BİN TON EVSEL ATIK TOPLANDI

*363 TON BAYAT EKMEK BARINAKLARA VE BESİCİLERE GİTTİ

*TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR. ŞADİ YAZICI; “SIFIR ATIK PROJESİ KAPSAMINDA 2023 YILINA KADAR TUZLAMIZDA YÜZDE 35’LİK BİR GERİ DÖNÜŞÜM SAĞLAYACAĞIZ”

Temiz Bir Çevre, Kendini Yenileyen Doğa ve Sağlıklı Yaşam Alanları İçin Geri Dönüşüme Önem Veren Tuzla Belediyesi, 2020 Yılı İçerisinde Yaptığı Çalışmalar İle Yaklaşık 110 Bin Ton Evsel Atık Topladı. Çalışmaları Değerlendiren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Sıfır Atık Projesi Kapsamında 2023 Yılına Kadar Tuzlamızda Yüzde 35’lik Bir Geri Dönüşüm Sağlayarak Hem Ekonomik Katma Değer Oluşturabilmek Hem de Gelecek Nesillere Güzel Bir Tuzla Bırakabilmek İçin, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin Başlatmış Olduğu Sıfır Atık Projesi İçin Kollarımızı Sıvadık ve Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz” Dedi.

Karbon Ayak İzini Küçültmek, Doğal Kaynakları Tüketmeden Gelecek Nesiller Adına Korumak, Doğal ve Yenilenebilir Kaynaklardan Enerji Elde Etmek ve Atıkların Çöp Olarak Doğaya Atılmadan Geri Dönüşüme Kazandırılması İçin Birçok Öncü Çalışma Başlatan Tuzla Belediyesi, 2020 Yılı İçerisinde Yaptığı Çalışmalar İle Tonlarca Atığı Geri Dönüşüme Kazandırdı. 363 Ton Bayat Ekmek, 22 Bin 464 Ton Moloz, Koltuk ve Dolap, 8 Bin Ton Ambalaj Atık, 3 Ton Elektronik Atık, 163 Ton Tekstil Atığı, 1 Ton 157 Kg Atık Pil, 180 Bin Litre Bitkisel Atık Yağ, 8 Bin 120 Ton Atık Dal ve 110 Bin Ton Evsel Atık Topladı.

“TUZLAMIZDA GERİ DÖNÜŞÜME ÇOK ÖNEM VERDİK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’ın 2017 Yılında Başlattığı Proje Kapsamında 2023 Hedefini Tuzla’da Yakalayacaklarını İfade Eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ”Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin Başlattığı Sıfır Atık Projesi İle 2023 Yılında Hedeflenen Yüzde 35 ve 20 Milyar Dolarlık Bir Geri Dönüşüm Hedefini Kazanmak, Hem Ekonomik Hem de Doğal Kaynakları Tükenmemiş Bir Ülkeyi Gelecek Nesillere Bırakabilmek İçin Bir Proje Başlatılmıştı. Bu Proje Kapsamında Ülkemizde Olduğu Gibi Tuzlamızda da Geri Dönüşüme Çok Önem Verdik. Geri Dönüşüm Konusunda Elimizden Gelen Her Şeyi Yapmaya Çalıştık. Biz Evlere Varıncaya Kadar, Bayat Ekmeklerin Geri Dönüşümü, Bunun Yanında Elektronik Atıklar, Kağıt ve Evsel Atıklardan Çok Zor Olmasına Rağmen Çok Başardığımız Sıvı Yağ Toplanmasına Kadar Her Türlü Konuda, Biz de 2023 Yılına Kadar Tuzlamızda Yüzde 35’lik Bir Geri Dönüşüm Sağlayarak Hem Ekonomik Katma Değer Oluşturabilmek Hem de Gelecek Nesillere Güzel Bir Tuzla, Güzel Bir Ülke Bırakabilmek İçin Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin Başlatmış Olduğu Sıfır Atık Projesi İçin Kollarımızı Sıvadık ve Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz” Dedi.

BAYAT EKMEKLER BARINAKLARA GÖTÜRÜLÜYOR

Tuzla İlçe Sınırları İçerisinde Bulunan Tüm Sitelerde ve İlçenin Çeşitli Noktalarına Konulan Bayat Ekmek Kutuları İle Vatandaşlar Evlerinde Bayatlayan Ekmekleri Kutulara Bırakıyor. Tuzla Belediyesi’ne Bağlı Ekipler Her Gün Bayat Ekmek Kutularından Alarak, Topladıkları Ekmekleri, Barınaklara ve Besicilik İle Uğraşan Vatandaşlara Ulaştırıyor. Tuzla Belediyesi 2020 Yılında Yaptığı Çalışmalar İle Toplam 363 Ton Bayat Ekmeği Çöp Olmaktan Kurtardı.

HER GÜN MOLOZ, KOLTUK VE DOLAP ATIKLARI TOPLANIYOR

Tuzla’da Tadilat ve İnşaat Sırasında Ortaya Çıkan Moloz Atıklar İle Birlikte Koltuk ve Dolap Atıkları da Tuzla Belediyesi Tarafından Toplanıyor. Vatandaşların Tuzla Belediyesi’ne Bildirdiği Talepler İle Birlikte Ekiplerin Çalışmalar Sırasında Denk Geldiği Atıkları Topluyor. 2020 Yılı İçerisinde Toplam 22 Bin 464 Ton Moloz, Koltuk ve Dolabı Geri Kazandırarak Ekonomiye Katkı Sağladı.

8 BİN 120 TON ATIK DAL TOPLANDI

Tuzla İlçe Sınırları İçerisinde Hem Belediyenin Hem de Vatandaşların Yaptığı Budama Çalışmaları ve Doğal Yollarla Yaşanan Kırılmalar Neticesinde Ortaya Çıkan Atık Dallar, Tuzla Belediyesi Ekipleri Tarafından Toplanıyor. 2020 Yılı İçerisinde Yapılan Çalışmalar İle 8 Bin 120 Ton Atık Dal Toplanarak Geri Dönüşüme Kazandırıldı.

AMBALAJ ATIKLAR YENİDEN KULLANILABİLİR DURUMA GETİRİLİYOR

Tuzla’da Plastik, Metal, Kâğıt, Karton, Kompozit, Cam Şişe Gibi Ambalaj Atıkları Düzenli Olarak Toplanıyor. İlçe Genelinde Konuşlandırılan Atık Konteynerleri İle 2020 Yılı İçerisinde 8 Bin Ton Ambalaj Atığı Toplandı. Toplanan Ambalaj Atıkları Geri Dönüşüm Süreci Sonunda Yeniden Kullanılabilir Duruma Getiriliyor.

ATIK YAĞLAR ÇEVRECİ BİYODİZELE DÖNÜŞTÜRÜYOR

Kullanılma Sonucu Atık Olan Yağların Doğaya Karışmaması ve Zarar Vermemesi İçin Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Tarafından Hayata Geçirilen ‘Evlerden Atık Toplama’ Projesi İle Vatandaşların Evlerine Gidilerek Atık Yağlar Toplanıyor. Toplanan Atık Yağlar, Lisanslı Geri Kazanım Tesisi’nde Kimyasal İşlemlerden Geçerek Biyodizele Dönüştürülüyor. Tuzla Belediyesi 2020 Yılı İçerisinde Yapılan Çalışmalar İle 180 Bin Litre Bitkisel Atık Yağ Topladı.

BİN 157 KG ATIK PİL, 3 TON ELEKTRONİK ATIK TOPLANDI

Tuzla Belediyesi’ne Bağlı Ekipler Periyodik Olarak Yaptığı Toplama Çalışmaları İle Elektronik Atıkları Toplamaya Devam Ediyor. 2020 Yılı İçerisinde Yapılan Çalışmalar İle 3 Ton Elektronik Atık Geri Dönüşüme Kazandırıldı. Tuzla’nın 17 Mahallesinde Bulunan Belirli Noktalarda Oluşturulan Pil Toplama Alanları İle Bin 157 Kg Atık Pil Dönüşüme Kazandırıldı.

TEKSTİL ATIKLARI İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA ULAŞTIRILIYOR

Tuzla’nın 17 Mahallesinde Bulunan Tekstil Atık Kumbaraları’na Atılan Tekstil Atıkları Ekipler Tarafından Toplanarak Ayrıştırılıyor. Kullanabilecek Durumda Olanlar İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Ulaştırılıyor. 2020 Yılı İçerisinde Toplam 162 Bin 327 Kg Tekstil Atık Toplandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA’DA E-KÜTÜPHANE UYGULAMASINA BİNLERCE KİŞİ ERİŞİM SAĞLADI

HIZLI YORUM YAP