DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

TUZLA’DA 28 YAŞINDAKİ AVUKAT DİLARA YILDIZ, ESKİ NİŞANLISI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Tuzla'da Dün Gece Saatlerinde Bir Restoranda Yemek Yiyen Avukat Dilara Yıldız, Eski Nişanlısı Oktay Dönmez Tarafından Silahla Vurularak Öldürüldü. Dönmez'in Sözleşmeli Uzman Çavuş Olduğu ve Sözleşmesinin Bitmesinin Ardından TSK İle İlişiğinin Kesildiği Belirtildi. Hakkında Uzaklaştırma Kararı Olan Dönmez'in Buna Rağmen 10 Gün Boyunca Şehir Dışında Olan Yıldız'ın Evine Girerek Kendisini Orada Beklediği Öğrenildi.

Olay, Saat 22.00 Sıralarında Tuzla Cami Mahallesi Sahilyolu Caddesi’nde Bulunan Bir Restoranda Gerçekleşti. Edinilen Bilgiye Göre, İstanbul Barosuna Kayıtlı Avukat Dilara Yıldız (28) Eski Nişanlısı Oktay Dönmez (29) Tarafından Yemek Yedikleri Restoranda Tabanca İle Ateş Açılarak Öldürüldü.

Birkaç Gündür İş Nedeniyle Şehir Dışında Olan Avukat Dilara Yıldız Evine Geldiği Sırada Eski Nişanlısının Evde Olduğunu Fark Etti. Eski Nişanlısı Oktay Dönmez Tarafından Kendi Evinde Darp Edildikten Sonra Silah Zoruyla Tuzla’da Bulunan Restorana Getirildi. İkili Burada Bir Süre Konuştuktan Sonra Dilara Yıldız Restoranda Bulunan Vatandaşlardan Yardım İstedi.

Vatandaşların Olayı Bildirmesi Üzerine Olay Yerine Gelen Polis Ekiplerini Gören Katil Oktay Dönmez Belinde Bulunan Tabancayı Çıkararak Avukat Dilara Yıldız’a 5 El Ateş Etti. Avukat Dilara Yıldız Başına, Boynuna ve Göğüsüne İsabet Eden Kurşunlar İle Olay Yerinde Hayatını Kaybetti. Katil Oktay Dönmez İse Polis Ekipleri Tarafından Gözaltına Alındı. Olay Yeri İnceleme Ekiplerinin Çalışmalarından Sonra Yıldız’ın Cenazesi Adli Tıp Kurumuna Sevk Edildi. Savcılık Olayla İlgili Soruşturma Başlattı.

Öte Yandan Dönmez’in Sözleşmeli Uzman Çavuş Olduğu ve Sözleşmesinin Bitmesinin Ardından TSK İle İlişiğinin Kesildiği Belirtildi.

10 GÜN BOYUNCA EVDE DİLARA YILDIZ’I BEKLEDİ

Katil Oktay Dönmez, Duruşmaları Nedeniyle Bir Süredir Şehir Dışında Olan Avukat Dilara Yıldız’ın Tuzla’da Bulunan Evinde 10 Gün Boyunca Gelmesini Bekledi.

İddiaya Göre, Katil Oktay Dönmez, Avukat Dilara Yıldız Eve Geldiğinde Silah Zoruyla Yıldız’ı Alıkoyarak Darp Etti. Dönmez, Daha Önceden Hazırladığı Senetleri Yıldız’ın İmzalamasını ve Yıldız’a Ait Olan Otomobili Kendi Üzerine Geçirmesi İçin Baskı Yaptığı Öğrenildi.

CİNAYET POLİS MERKEZİNİN YANINDA BULUNAN RESTORANDA İŞLENDİ

Katil Dönmez Tarafından Zorla Alıkonularak Polis Merkezinin Yanında Bulunan Restorana Getirilen Avukat Dilara Yıldız Burada Bir Süre Katil Dönmez İle Oturdu. Çevredekilerin İddiasına Göre, Yıldız Lavoboya Giderken Dahi Katil Oktay Dönmez, Yıldız’ın Yanından Ayrılmadı.

İkili Restoranda Bir Süre Konuştuktan Sonra, Olay Yerine Gelen Polis Ekiplerini Gören Dönmez Panik Yaparak Ayağa Kalktı. Dilara Yıldız’a 5 El Ateş Eden Dönmez Olay Yerinde Polis Ekipleri Tarafından Yakalandı. Yıldız Olay Yerinde Vücuduna Aldığı Kurşunlar İle Hayatını Kaybetti.

ARKADAŞINA MESAJ ATIP YARDIM İSTEMİŞ

Soruşturma Kapsamında Oktay Dönmez’in Kendisine Zarar Vereceğini Düşünen Dilara Yıldız’ın Kız Arkadaşı E.K.’Ya Mesaj Atarak “Bana Zarar Verecek. Silahı Var. Biz Ciğerciye Gidiyoruz. Yardım Edin” Dediği Tespit Edildi. Ardından Kendimi İyi Hissetmiyorum Diyerek Oktay Dönmez’i Dışarı Çıkmaya İkna Eden Dilara Yıldız’ın Yolda Karnının Acıktığı Söyleyerek Her Zaman Gittikleri Ciğerciye Gitmelerini Sağladığı Öğrenildi.

MASADA 4 KİŞİ OTURUYORLARMIŞ

Burada Bir Süre Oturan İkilinin Yanına Bir Süre Sonra Mesaj Attığı Kız Arkadaşının Eşi Ş.K. İle Onun Arkadaşları A.G. ve S.G. Geldi. Ş.K. Yan Masada Otururken A.G. ve S.G. İkilinin Oturduğu Masaya Oturdu. Gelen Kişilerin Oktay Dönmez’i Bir Zarar Vermemesi İçin İkna Etmeye Çalıştıkları Sırada Kapıda Genç Kadını Arayan Polis Ekibini Gören Oktay Dönmez’in “Bana Kumpas Mı Kurdunuz” Diye Bağırarak Silahını Çıkardığı ve Yıldız’ın Başına Bir El Göğsüne 2 El Olmak Üzere 3 El Ateş Ettiği Tespit Edildi.

DİĞERLERİNE SİLAH DOĞRULTMUŞ AMA ATEŞ ETMEMİŞ

Şüphelinin Daha Sonradan Silahını Masada Bulunan Diğer Kişilere Doğrulttuğu Ancak Polis Ekiplerinin “Dur Teslim Ol” Çağrısı Üzerine Ateş Etmediği Öğrenildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Poliste Olayla İlgili İfade Veren Oktay Dönmez’in, “1 Yıl Önce Avukat Ararken Tanıştık. Aramızda Duygusal Yakınlaşma Oldu. Nişanlandık. Ancak Daha Aramız Bozuldu. Nişan Bozulduktan Sonra Harcama Yaptığım 150 Bin Lira İçin Aramızda Tartışma Çıkmıştı. Bu Yüzden Aramızda Kavgalar Yaşanıyordu. En Son Görüştüğümüzde Bana Evine Gitmemi ve Beklememi İstedi. Bunun Üzerine Eve Gittim. Çilingirle Kapıyı Açtırdım. Evde Kalıp Onu Beklemeye Başladım. Geldiğinde Aramızda Yine Tartışma Çıktı. Kendini Kötü Hissettiğini Söyleyince Dışarı Çıktık. Yolda Daha İyi Olduğunu Söyleyince Yemek Yemeye Karar Verdik. Lokantaya Gittiğimizde Bizim Yanımıza Kız Arkadaşının Eşi ve Arkadaşları Geldi. Konuştuk. Onlara Bizim Kendi Aramızda Bir Mesele Olduğunu Söylerken, Kapıda Polis Arabasını Görünce Kendimi Kaybettim” Dediği Öğrenildi.

Poliste İşlemleri Tamamlanan Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi.

“HAKKINDA UZAKLAŞTIRMA KARARI VARDI”

Hayatını Kaybeden Avukat Dilara Yıldız’ın Kız Kardeşi Merve Yıldız, Yaptığı Açıklamada, Şunları Söyledi:

“Ablam Memleketten Dönüyor ve Ablamı Kapıda Yakalıyor. Sonra Bir Şekilde Ablam Onu Kandırıyor ve Buraya Getiriyor, Çünkü O Burayı Bilmiyor Fakat Ablam Tuzla’yı ve Polis Karakolunun Burada Olduğunu Biliyor. Kurtulmak İçin Geliyor Çünkü Silahı Kafasına Dayayıp Ablamın Bütün Mal Varlığını Almak İçin Senete İmza Attırmaya Çalışıyor Evde, Ama Ablam İmza Atmıyor. Ablam Bir Şekilde Kandırıp Buraya Getiriyor Kurtulmak İçin. Uzaklaştırma Kararı Vardı, Eski Nişanlısı, Defalarca Ablam Şikayetçi Oldu. Şimdi Kendisi Deli Taklidi Yapıyor. Deli Taklidi Yaparak Çıkabileceğini Düşünüyor Ama Çıkmasına İzin Vermeyin. Benim Ablamın Sesi Olun. Benim Ablam Defalarca Şikayet Etti.”

Merve Yıldız, “Onlar Ayrılalı Beş Ay Oldu. Beş Aydır Ablamın Uzaklaştırma Kararı Var, Beş Aydır Ablamın Mal Varlığına El Koymak İçin Ablamı Tehditler Ediyor. Kendisi Zaten Uzman Çavuş Değilmiş. Ablam Onun Ailesinin Fuhuş Çetesine Üye Olduğunu Öğrendiği İçin Ayrıldı. Ama O Ablamın Peşini Bırakmadı, Sözel Şiddet Uyguladı. Biz İzin Vermezdik Fiziksel Şiddet Uygulamasına Ailesi Olarak. Ben Ağlamayacağım, Dik Duracağım Çünkü Kadınlar İçin Dik Duracağım” Diye Konuştu.

“KAPIYI KIRARAK İÇERİ GİRMİŞ”

Konuşmasının Devamında Yıldız, “Kendisi Ablamın Evinin İçinde 10 Gün Kalmış Kapıyı Kırarak Zorla. Ve Bu Ultra Güvenlikli Bir Site Tuzla’nın En Ünlü Sitesi Fakat Kapıyı Kırarak İçer Girmiş. Evin İçinde 10 Gün Kalmış. Ablama Orada Silah Zoruyla İmzalatmaya Çalışmış, İmzalamamış. Ablam Bir Şekilde Onu Buraya Kandırarak Getirmiş Polis Karakolunun Yanı Diye Kurtulabilmek İçin Ama Benim Ablam Kurtulamadı” Dedi.

Dilara Yıldız’ın Cenazesinin Getirildiği Adli Tıp Kurumu Önünde Bir Açıklama Yapan Kuzeni Gamze Nur Akkaya da “10 Gün Önce Kuzenim İl Dışında İş Gezisi Seyahatindeydi. 10 Gün Boyunca Kuzenimin Evinde Anahtarsız Bir Şekilde Giriyor. Ultra Üstün Güvenlikli Sitede 10 Gün Boyunca Kuzenimin Evinde Duruyor. Dün Akşam Kuzenim Eve Geldiğinde Evde Görüyor.

Silah Zoruyla Kuzenimi Tutuyor. Ardından Yemek Yemek İçin Dışarı Çıkıyorlar. Karakolun Yanındaki Ciğerciye Götürüyor. Ciğercide 4-5 Kurşunla Kuzenimi Vuruyor. Melek Gibiydi Kimseye Zararı Olmazdı. Kendisi Avukattı ve Müvekkili Eğer Bir Kadını Öldürmüşse O Davaya Bakmıyordu. Çok İyi Bir İnsandı. Çok Hassastı, Çok Duyarlıydı Bu Konuda. Kendisinin Uzaklaştırma Kararı Vardı Buna Rağmen Eve Girmiş.” Dedi.

KATİLİN GÖNDERDİĞİ MESAJLAR KAN DONDURDU

Öte Yandan Katil Oktay Dönmez’in, Avukat Dilara Yıldız’a Sosyal Medya Üzerinden Attığı Mesajlar da Ortaya Çıktı. Dönmez’in, Dilara Yıldız’a Attığı Mesajlarda Yıldız’ı Öldüreceğini Planladığını Ve Kendisine “Çok Zamanın Yok Bu Hayatta” Diyerek Tehdit Ettiği Görüldü.

Mesajları Sosyal Medya Hesabında Paylaşan Yıldız, “Özür Dileyerek Paylaşmak ve Buradan Cevap Vermek İstiyorum. Öncelikle Bu Yabancı Kaynaklı Numaradan Yazınca Şikayet Etsem de Bulunamam Sanıyorsun, Rahatsın Ama Nasıl Bulunduğunu Sana Yaşatarak Öğreteceğim” Dediği Görüldü.

KADINA ŞİDDETE KARŞI SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞIM YAPMIŞ

Avukat Dilara Yıldız’ın Kadına Şiddete Karşı Sosyal Medya Hesaplarından Paylaşımlar Yaptığı Görüldü. Yıldız, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde Paylaştığı Gönderide, “Kadına Yönelik Her Türlü Şiddete Hayır! Kadınlara Fiziksel, Sözsel Ya da Psikolojik Olarak Şiddet Uygulamak İnsanlık Suçudur. Bu Çirkin Suç; Kültürel, Dini Ya da Sosyal Kılıflarla Haklı Gösterilemez” Şeklinde Tepki Gösterdiği Görüldü

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA’NIN TAM KADRO KATILDIĞI MECLİS ÜYELERİ İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME KAMPI COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

HIZLI YORUM YAP