DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

TUZLA’NIN NENE HATUNLARI ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI

Tuzla Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları Tuzla’nın Nene Hatunlarının Anneler Gününü Çok Anlamlı ve Bol İkramlı Bir Etkinlikle Kutladı.

Tuzla Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları Başkanı Mürvet Memo Yönetim Kuruluyla Beraber Dernek Başkanı Mithat Korkmaz’ın Destekleriyle Tuzla’nın Nene Hatunlarının Anneler Gününü Çok Anlamlı ve Bol İkramlı Etkinlikle Kutlayarak Yörenin Ürünleri ve Yörenin Tiyatrosunun Sergilendiği Farkındalık Yaratan Çalışmaya İmzaya Attı.

Tuzla Belediyesi Anadolu Kültür Evi Salonunda Gerçekleşen Tuzla Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Anneler Günü Kutlama Programına Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı’nın Siyasi Danışmanı Derya Bacacı, Maltepe Erzurum Vakıf Kadın Kolları Başkanı Neşe Şahiroğlu, Kartal Erzurum Vakıf Başkanlığından Lale Dondurmacı, Tuzlalı İş Kadını Esin Ünal, Pendik’ten İş Kadını Suna Gülrenk ve Çok Sayıda 7’den 70’e Erzurumlu Hanımlar Katıldı.

Tuzla Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları Başkanı Mürvet Memo Açılış Konuşmasında Geçmişte Şanlı Tarihimize İmza Atan Annelerimizin ve Bizlerin Dünyaya Gelişine Sebep Olan Annelerimizin Gününü Kutlayarak Misafirlerine Hoş Geldiniz Sözleriyle Başladı.

Doğunun Sınır Taşı Erzurum’un, Dadaşı Olan ve Tarihe Tarih Yazan Nene Hatun’un Torunlarının Organize Etmiş Olduğu Anneler Gününde Başta Nene Hatun Annemiz Olmak Üzere Bütün Annelerin Gününü Kutlamak Amacıyla Bir Araya Geldik. Programımıza Başlamadan Önce, Bir Erzurum Kadını ve Bir Erzurum Anası Olarak Sivil Toplum Örgütleri İçerisinde Yer Alan Sosyal ve Kültürel Faaliyetlerde Erzurum Kadınının da Çok Önemli Bir Yeri Olduğunu Söylemek İsterim.  Bizlerde O Gayreti Bekleyen Gelecek Anne Adaylarına Örnek Olmak ve Toplumumuza Güzel Nesiller Yetiştirmek En Büyük Vazifemiz Olduğunu İfade Ediyorum. Katılımlarınızdan Dolayı Her Birinize Ayrı Ayrı Teşekkür Ediyorum İfadelerini Kullandı.

Tuzla Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Mithat Korkmaz Konuşmasına Başarılı Çalışmalara İmza Atan Gücümüze Güç Katan Tüm Kadın Kollarını Takdir ve Hürmetlerimle Sahneye Davet Ederek Başladığı Konuşmasından Tüm Nene Hatunların Anneler Gününü Kutlayarak Sözlerine Devam Etti.

Ben Erzurum Anasını Tanıyorum Ruhunu Tanıyorum, Nerden Tanıyorum Muazzam Bir Örneğimiz Var Sala Verildiği Zaman Rus Ordusu Türk Askerini Yendi ve Çok Katliam Yapılıyor Dendiği Zaman Ben Anasız Büyürüm Ama Vatansız Büyüyemem. Baltasını Bacağına Alıp Cepheye Koşan Meşhur 93 Harbinin Simge İsmi Nene Hatunu Tanıyorum. Sizin Hepinizin Vatan Tehlikeye Düştüğü An Bismillah Diyerek Bebeğinizi Bile Bırakıp Vatanınızı Müdafaaya Koşacak Birer Nene Hatun Olduğunuzdan Eminim Hiç Şüphem Yok. Çünkü Ben Tüm Erzurumlu Annelerinin Ruhunu Tanıyor Biliyorum. Sadece Bugüne Özel Değil Senenin 365 Günü daimi Anneler Gününüzü Kutluyorum. Öyle Nesiller Yetiştirin Ki Ömrü Boyunca Annelerin Ayakların Altından Cennet Olduğuna İnansınlar Ömrü Billah Size Evlat Olmayı Vatana da Hayırlı Olmayı Dilesinler Unutmasınlar Hepinizi Saygıyla Sevgi Hürmetle Selamlıyorum İfadelerini Kullandı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı’nın Siyasi Danışmanı Derya Bacacı Erzurum’un Nene Hatunları, Dadaşları Bütün Zorlukların Üstesinden Gelen Çok Kıymetli Anneleri Her Birinizi Saygı Sevgi Muhabbetle Selamlıyorum Sözleriyle Yaptığı Konuşmasında Daha Önce Derneğinizi Ziyarete Gelmiştim Erzurum’un Meşhur Kıtlamasından Tut, Muhabbetinden O Açık Limonlu Çayından Her Birinden Tat Aldık Lezzet Aldık Hakikaten Gönlünüzle, Muhabbetinizle, Sevginizle, O Nene Hatunun Vermiş Olduğu Kucaklayıcı Ruhunuz İle Tuzlamızda Çok Güzel Gönüllere Dokunuyorsunuz Allah Eksikliğiniz Göstermezsin Dedi.

Başkan Yazıcı’nın Eşiyle Beraber Şehir Dışında Olduğunu Yetişemezsem Selamlarımı İletmemi İstedi Selamlarını İletiyorum Sözleriyle Devam Eden Bacacı, Tuzlanın Reisle Beraber 15 Yıla Yakındır Yol Almış Bir Kardeşinizim, Takdir Edersiniz Ki Birlikte Görev Aldığımız Bu Yıllar Boyunca Artık Erzurumluluğun Bakışından Konuşmasından, Muhabbetinden, Kızgınlığından Her Şeyinden Anlar Olduk. Çalışma Arkadaşlarımız, Ekip Arkadaşlarımız, Tüm Mahallerde, Ablalarımız, Kardeşlerimizle, Çok Güzel Programlara İşlere İmza Attık Gönüller Almaya Çalıştık. Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Bizleri Davet Ettiği Her Noktada da Bir Kadın Olarak Başkanımızın Nezdinde Çalışmalar Yaptık. Ve Onlarla Beraber Neler Yapabiliriz Tuzla’da Dert Edindik ve Derlendik. Bugün Buradayız Nene Hatunun Torunlarıylayız Erzurum’a Ziyaret Gittim O Kadar Soğuk Bir Zamandı Ki Anlatamam. Dedim Ki Erzurum Bu Kadar Soğuk İnsanları Çok Sıcak Hiç Havasına Benzememiş. Rabbim Bu Sıcaklığınızı Daim Etsin. Sizi Birbirinizle Özelikle Tuzlamızda ve Ülkemin Her Yerinden Örnek Olacak Şekilde Yolunuzu Açık Etsin.

Mithat Başkan Çok Başarılı Bir Başkan Kadınları Etrafından Topladı Kendimi Güçlü Hissetteyim Güçlü Atleteyim Dedi. Tuzla Belediye Başkanımız Dr.Şadi Yazıcı Beyde Göreve Geldiği İlk Günden Bu Yana Her Zaman Şöyle Der Kadınların Letafeti, Nezaketi, Kadınların Duruşu ve Kadınlarla İlgili Ayrıntısına Varan Kadar Düşünceleri Bizim İçin Çok Kıymetlidir. Kadının Olduğu Yerde Her Zaman Güzellik ve Başarı Vardır. Mithat Başkanımızda Nene Hatunları Anlatınca Benimde Hemen Aklıma Başkanımızın Sözleri Aklıma Geldi. Siz Kadınlar Böyle Başarılı İşlere İmza Atacaksınız Rabbim Yolunuzu Açık Etsin. Sivil Toplum Kuruluşlarımızla Beraber Rabbim Güzel İşler Yapmayı Nasip Etsin İyi Ki Varsınız. İyi Ki Buradasınız İyi Ki Böyle Bir Program Yaptınız. Annelerinizin Ellerinden Öperim. Rabbim Sizlere Uzun Ömürler Nasip Etsin Sizlerin Kıymetini Bilecek Baş Tacı Yapacak Kıymetinizi Bilecek Evlatlar Yetiştirmeyi Nasip Etsin. Rabbim Ne Güzel Demiş Cennet Ayakların Altında Her Şeyin Üstesinden Gelecek Olanda Kadınlardır. Bugün Açık Limonlu Çayınızdan Ketenizden Muhabbetinizden Eksik Kalmadığım İçin Kendimi Şanslı Hissediyor Hepinizi Saygı Hürmetle Selamlıyorum İfadelerini Kullandı.

Maltepe Erzurum Vakıf Kadın Kolları Başkanı Neşe Şahiroğlu Yaptığı Selamlama Konuşmasında Gerek İlk Defa Bir Farklı İlçede Dernek Programına Katılıyorum Bunu Mürvet Başkan Başardı Teşekkür Ediyorum Tuzla Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Anneler Günü Etkinliğine Davetiniz İçin Teşekkür Ediyorum Çok Mutu Oldum Dedi. Mürvet Başkanla Mantı Gününde Tanıştıklarını Anlattı ve Genel Bir Değerlendirme Yapan Şahiroğlu Konuşmasından Faaliyetler, Etkinlikler ve Eksiklerden Bahsedince Mithat Başkan da Şahsım ve Derneğim Olarak Maddi ve Manevi Her Zaman Yanınızda Olacağımızın Sözünü Veriyorum Dedi.

Tuzla Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Anneler Günü Etkinliği Erzurumlu Ozan Baki Çetin’in Ekibiyle Canlandırdığı Kara Fatma Tiyatrosu Nene Hatunun Torunlarını Gözyaşlarına Boğarken, Duygu Dolu Anlara Sahne Oldu. Tiyatro Gösterisi Ayakta Alkışlandı. İkramların Yörenin Ürünleri Olan Kek, Kete, Helva, Kadayıf Dolması ve Çay İkramıyla Devam Ederken Tuzla Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları Başkanı Mürvet Memo’nun Hazırlattığı Erzurumspor Rengi Olan Mavi Beyaz Anahtarlık Dağıtımı da Gerçekleşti.

Mavi Beyaz Anahtarlıkla İle Alakalı Gazetemize Açıklamalarda Bulunan Kadın Kolları Başkanı Mürvet Memo Yapımında Emekleri Olan Kadın Kolları Yönetiminden Bulunan Hanımlarımıza, Maddi Destek Olan Dernek Başkanımız Mithat Korkmaz Beyefendiye, Sabay Ticaret Yusuf Sabay Bey ve Darıca Oltu Dernek Başkanımız Şeref Göksel Beye Çok Teşekkür Ederim Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CHP VEKİLLERİ GİBİ MECLİS ÜYELERİDE HALA ESKİ ÇAĞDA

HIZLI YORUM YAP