DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a
  • Selam Tuzla
  • TUZLA BELEDİYESİ
  • TUZLA’YI 7 YILDA 6 KAT BÜYÜTEN BAŞKAN YAZICI, BİRİNCİLİK ÖDÜLLÜ TUZLA BELEDİYESİ’NİN 2018 BÜTÇESİNİ 325 MİLYON LİRAYA YÜKSELTTİ

TUZLA’YI 7 YILDA 6 KAT BÜYÜTEN BAŞKAN YAZICI, BİRİNCİLİK ÖDÜLLÜ TUZLA BELEDİYESİ’NİN 2018 BÜTÇESİNİ 325 MİLYON LİRAYA YÜKSELTTİ

Tuzla Belediye Meclisi, Ekim Ayı Olağan Toplantısının Son Oturumunda Tuzla Belediyesi’nin 2018 Yılı Performans Programı Ve Bütçesini Görüştü. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Tarafından Meclise Sunulan 325 Milyon Liralık Tahmini Bütçe, Tüm Gelir Ve Gider Kalemleri İle Masaya Yatırılarak Değerlendirildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi’nin Bütçesiyle Sunulan Hizmetleri Ve Yakın Zamanda Yapılması Planlanan Projeleri Belediye Meclis Üyeleri İle Paylaştı. Bütçenin Her Yıl Ortalama Yüzde 93 Gerçekleşme Oranıyla Gerçekçi Ve Uygulanabilir Bir Bütçe Olduğuna Dikkat Çeken Başkan Yazıcı, “Tuzla Halkına Ait Olan Paranın Tuzla Halkına Hizmet Olarak Dönmesini Sağlıyoruz” Sözlerini Vurguladı. Bütçenin Dinamik Bir Yapı Olduğunu Ve Tüm Kamu Kurumlarına Sağladıkları Destek İle Vatandaşların İstek Ve Taleplerinin Gider Bütçesinde Bilinmeyen Bir Denklem Oluşturduğunu Belirten Başkan Yazıcı, Hizmet Ve Yatırımları Hız Kesmeden Sürdürdüklerini Söyledi.

TUZLA’NIN PARASININ TUZLA HALKINA HİZMET OLARAK DÖNMESİNİ SAĞLIYORUZ

Şehrin Altyapısı Ve Üstyapısı İle Sosyal Ve Kültürel Belediyecilik Hizmetlerini Aynı Özenle Sürdürdüklerini Belirten Başkan Yazıcı, Bütçe İle İlgili Genel Değerlendirmesinde Şu İfadeleri Kullandı: “Geleceği Bize Emanet Edilen Ve Tuzla Halkına Ait Olan Parayı Nasıl Kullanacağımız Konusunda Bir Bütçe Hazırladık. Vatandaşa Vermiş Olduğumuz Sözü Ve Bu Sözü İlgili Kanun Çerçevesinde Yerine Getirirken Vatandaşa Hizmet Olarak Dönmesini Sağlıyoruz. Bütçemiz, Tuzla’nın Yaşam Standartlarını Vatandaşlarımızın Lehine Yükseltmek, Tuzla’nın Geleceğini Ve Nüfus Yoğunluğunu, İlçemizin Vizyonunu Düşünerek 2018 Yılı Bütçemizi Belirledik. Tabii Ki Süregelen, Geçmişten Devam Eden Çalışmalarımız Da Var. Bunun Yanı Sıra Kamu Kurumlarının Taşra Teşkilatları İle Vatandaşlarımızın İstek Ve Talepleri De İşin İçerisine Karıştığında Gelirlerimiz Belli Ama Bilinmeyen Denklemin İçerisindeki Bazı Kalemleri İşin İçine Kattığımızda Bütçe Yapmak Çok Da Kolay Değil”

SPESİFİK BİR İLÇE OLUŞTURUYORUZ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Bütçe Oluşturulması Ve Uygulanmasında Yaşanılan Bir Diğer Değişkenin Etkisini De Şu Şekilde Paylaştı: “Geniş Arazi, Coğrafi Konum Ve İstanbul’un En Ucunda Bulunurken Yaşadığımız Dezavantajlarla Hakikaten Çok Zor Bir İşi Kısa Zamanda Ortaya Koymaya Çalışan İlçeyiz. İstanbul’da Bir Adım Sonra Bir Başka İle Geçen Bir İlçede Siz Kentin Bütün İstek Ve Taleplerini Yerine Getirirken En Merkezi İlçedeki İstek Ve Taleplerle Halkın Taleplerini Karşılamak Çok Da Kolay Bir Şey Değil. Para Olunca Her Şey Kolay Ama Kısıtlı Kaynaklarımız Ve Bütçemiz Var. Bizim Bütçemizi Kullanırken De Geçmişten Gelen Sıkıntıları Da Düzelterek, Bazen Durumu Kurtarmak, Bazen Günü Kurtarmak İçin Yapılanları, 50 Yıl Önce Hesaplanması Gerekenleri Şimdi Hesaplıyoruz. Tadil Etmek Zorunda Kalmak, Yeniden Yapmaktan Çok Daha Zordur. İstanbul’u Rahatlatan Taşınmalar Nedeniyle Yükü Artan Tuzla’da Akıntıya Karşı Kürek Çekerek Misyon Ve Vizyon Oluşturuyoruz, Gastronomi, Kültür, Sosyal Yaşam Ve Turizm Manasında Değeri Artan, Ekonomik Ve Sosyal Hayatı Gelişen Spesifik Bir İlçe Oluşturuyoruz”

BAĞDAT CADDESİ’NDE DEĞİL, TUZLA’DA YAŞAMA ARZUSU TAŞIYOR

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Bütçenin Objektif Değerlendirmelerle Hazırlandığını Söyledi. İlçedeki Gelişimin Değerleri Arttırdığını Ama Bunu Vergilendirirken Makul Düzeyde Tuttuklarını Belirten Başkan Yazıcı, “Bağdat Caddesi’nde Veya Daha Merkezi İlçelerdeki Bütün Dönüşümlerde İnsanlar Sattıkları Yerlerde Değil Tuzla’ya Yerleşme, Tuzla’da Yaşama Arzusu Taşıyor.” Örneğini Verdi.

Başkan Yazıcı, Tuzla’nın Gelişimi Ve Bu Gelişimin Yansıması, Tercih Nedeni Oluşturması Hakkındaki Konuşmasında Şu İfadeleri Kullandı: “Vatandaşın İstekleri Objektiftir, Vaatlerimiz Objektiftir, Harcadığımız Para Objektiftir. Bütçe Tahminidir Ve Subjektif Değil Objektif Tahminler Yapmaya Çalışırız. Bütçe Tahminidir Ama Objektif Kriterlerle Yaparsınız. Bütçemiz Çok Realist Ve Gerçekçi Bir Şekilde Hazırlandı. Halkın Bize Emanetiyle Ne Vatandaşa Yük Oluşturduk, Ne De Parasını Çarçur Etmek İçin Uğraştık. Objektif Ve Vergi Geliri Konusunda Asla Vatandaşa Yük Oluşturmayacak Şekilde Yaptık Ama Mesela Marina’dan, Sahil Düzenlemesinden Dolayı Değer Kazanan, Gelişen Yerlerde İster İstemez Bir Artış Yapmazsanız Bu Da Adaletsizliğe Yol Açar. Yatırım Yapılan, Ekonomik, Sosyal Ve Kültürel Olarak Gelişen Bir Bölgede Emlak Değerinin Artması Da Adalet İlkesinin Gereğidir. Eğer Global Değerlendirecek Olursak Bir Belediye Başkanının Başarısı Göreve Başladığı Gün Ve Görevinin Bittiği Gün İtibariyle Emlak Değerleri Ne Kadar Artmışsa O Kadar Başarılıdır. Çünkü Oraya Akın Olmuştur, Talep Artmıştır, Alımlar Artmıştır, Yerleşmek İçin Gerekçeler Artmıştır, Orada Ticaret Artmıştır, İnsanlar Yatırım Yapmak İster, Daire Almak İster. Bunu Tuzla İçin Düşündüğümüzde, Bu Kriterle Değerlendirdiğimizde Bizim Doğru Bir İş Yaptığımızı Görebilirsiniz. Bunu Da Çok Net Ortaya Koyabilirim, Rakamlarla Da Ortada, Yatırımlarla Da Ortada. Bağdat Caddesi’nde Veya Daha Merkezi İlçelerdeki Bütün Dönüşümlerde İnsanlar Sattıkları Yerlerde Değil Tuzla’ya Yerleşme, Tuzla’da Yaşama Arzusu Taşıyor. Tuzla Daha Yaşanabilir Oldu. Niye? Çünkü Artık Kendine Yeten Bir İlçeyiz”

TUZLA BELEDİYESİ’NİN 2018 YILI BÜTÇESİ OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Sunumunun Ardından AK Parti Adına Grup Başkan Vekili Mehmet Kinsiz, CHP Adına CHP Tuzla Belediye Meclis Üyesi Hale Özcömert Coşkun Tuzla Belediyesi’nin 2018 Yılı Performans Programı Ve Bütçe İle İlgili Parti Gruplarının Görüşlerini Açıkladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, CHP Temsilcisinin Eleştirilerini Madde Madde Yanıtladı. Tuzla Belediyesi’nin 2018 Yılı Performans Programı Ve Bütçesi, AK Parti Grubu’nun 19 Oyuyla Kabul Edildi. Oylamada CHP Grubu 7 Red Oyu Kullandı. Tuzla Belediyesi Performans Programı Ve 2018 Bütçesi Oy Çokluğuyla Kabul Edildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ, BİR CEMEVİ’Nİ DAHA HİZMETE KAZANDIRDI

HIZLI YORUM YAP