DOLAR

32,5217$% 0

EURO

34,8390% 0.48

GRAM ALTIN

2.428,68%-0,16

ÇEYREK ALTIN

4.078,00%-1,17

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2157471฿%-0.20293

ETHEREUM

104351Ξ%0.53603

a
  • Selam Tuzla
  • GENEL
  • YAŞAM KOÇU REMZİYE ÖZPOLAT: HOŞ GELDİN BEREKET VE HUZUR AYI RAMAZAN

YAŞAM KOÇU REMZİYE ÖZPOLAT: HOŞ GELDİN BEREKET VE HUZUR AYI RAMAZAN

Gazetemizin Köşe Yazarlarından Yaşam Koçu Remziye Özpolat İlk Yazısının Çok Okunması Üzerine Hoş Geldin Bereket ve Huzur Ayı Ramazan Adlı Yeni Yazısını Kaleme Aldı.

Yaşayışımızda, kültürümüzde ve dini inançlarımızda Ramazan’ın ayrı bir yeri ve önemi vardır. Halk arasında 11 ayın Sultanı diyorlar. Çünkü Ramazan ayı bolluk bereket ve öze inme ayıdır.

İslam’ın beş şartının en önemli ibadetlerin başında gelen oruç, Allah’ın bize verdiği nimetlerin değerini anlamamızı sağlar. Ramazan ayı, Allah’ın bize bahşettiği sayısız nimet için şükretmemize vesile olur. Bu ayda maddi ve manevi güzellikler bir arada yaşanır; sevgi, hoşgörü ve dayanışma gibi olumlu hissiyatlar ön plana çıkar. Sorumluluk ve sosyal açıdan da yardımlaşma, dayanışma duygularının en yüksek yaşandığı ay Ramazan ayıdır.

Ramazan ayının bize hatırlattığı güzel duygular ve manevi değerler ve daha bir çok şey Ramazan ayı ile bizlere geliyor bu ay bize paylaşmayı, sevmeyi, dayanışmayı, ruhsal arınmayı, aile bağını, sevgiyi, hoşgörüyü, kaynaşmayı dinimizde var olan tüm güzellikleri hatırlatıyor. Bolluk bereket kapıların sonsuz açık olduğu sofraların özenle hazırlandığı en güzel ay Ramazan ayıdır..

Ramazan Ayı, aynı zamanda hoşgörü ayıdır. Dünyevi hırslarından arınan kişiler, çevresindeki insanlara karşı çok daha merhametli ve anlayışlı olur. Ramazan ayının özenli sofraları vesilesiyle, bu ay süresince aileler akşam yemeklerinde daha sık bir araya gelme imkânı buluyor, uzun zamandır görüşülemeyen aile fertleri aynı masanın etrafında toplanır. Bu da kaynaşmayı arttırarak ailemizin ve manevi yönümüzün iç dinamiğimiz üzerinde olumlu etkilere sebep oluyor.

En güzel yönü ruhsal detoks sanırım,

Ramazan ayı da kişisel açıdan detoks imkânı olarak görülebilir. İslam dininin bir öğretisi olan Ramazan orucu, oruç süresince yemek yememek, su içmemek vb. gibi gerekliliklerin yanı sıra hoşgörülü olmak, insanları kırmamak gibi manevi gereklilikleri de beraberinde getirir. Ayrıca beslenme alışkanlıklarının değişmesi ile birlikte vücudu şaşırtmak da bedensel ve zihinsel açıdan çeşitli faydalar sağlayabilir.

İslam dini bize nasıl güzellikler vermiş dilerim bu güzellikleri bir ayla sınırlı değil de hayatımızın her gününe yayarız.

Sağlıkla Kalın…

 

Kişisel Gelişim Uzmanı

Remziye Özpolat

Ozpolatdanismanlik.com

Ozpolatdanismanlik.gelisim@gmail.com

0533 954 33 36

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

YAŞAM KOÇU REMZİYE ÖZPOLAT YAZDI “ÖN YARGI”

HIZLI YORUM YAP