DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

YETİŞTİRME YURDUNDA BÜYÜYEN EBRAR’IN BÜYÜK BAŞARISI

“KURSLARIMIZA KATILAN ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 100 BAŞARI ELDE ETMESİ BİZLERİ MUTLU ETTİ”

İstanbul’un Tuzla İlçesinde Yaşayan ve Bir Dönem Yetiştirme Yurdunda Büyüyen 18 Yaşındaki Ebrar Polat, Hayali Olan Antrenörlüğü, Tuzla Belediyesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Kursları’na Giderek Kazandı. Hem Okula Giden Hem Çalışan Hem de BESYO Kursları’na Giden Ebrar, Yaşadığı Süreci Anlattı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı İle Bir Araya Gelen Ebrar, Tüm Genç Kızlara Pes Etmemelerini ve Hayallerinin Peşinden Koşmalarını Önerdi.

İstanbul’un Tuzla İlçesinde Yaşayan Ebrar Polat, Zorlu Yaşam Hikayesini ve Çocukluk Hayali Olan Antrenörlüğü Nasıl Kazandığını Anlattı. Küçük Yaşlarında Annesi ve Babası Boşanan, Velayeti Babasına Verilen ve Babasının Tekrar Evlenmesi Üzerine Ablası İle Birlikte Yetiştirme Yurduna Verilen Ebrar Polat, Pes Etmeyerek Hayallerini Peşinden Koştu. Yetiştirme Yurduna Yerleştirildiğini 3 Yıl Sonra Öğrenen Ebrar Polat’ın Annesi, Çocuklarının Velayetini Aldı. Antrenör Olmak İsteyen Ebrar, O Günden İtibaren Hazırlıklara Başladı. Sınava Gireceği Son Sene de Tuzla Belediyesi’nin Ücretsiz Olarak Verdiği BESYO Hazırlık Kursları’na Katılan Ebrar, Hayalini Kurduğu Meslek İçin 3 Farklı Üniversite Kazandı. İçlerinden Kendisi İçin En Yararlı Olabilecek Bir Üniversiteyi Seçen Ebrar, Derslerin Başlaması İçin Gün Sayıyor. Son Senelerinde Hem Çalışan, Hem de Okuyan Ebrar, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı İle Bir Araya Geldi. Ebrar, Tüm Genç Kızlara Pes Etmemelerini ve Hayallerinin Peşinden Koşmalarını Önerdi.

“KURSLARIMIZA KATILAN ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 100 BAŞARI ELDE ETMESİ BİZLERİ MUTLU ETTİ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Tuzla Belediyesi’nin Yıllardır Vermiş Olduğu Hizmetlerden Bir Tanesi Olan, BESYO Eğitimlerine Katılan Öğrencilerin Yüzde 100 Başarı İle Tamamının Üniversitelere Yerleşmesi Bizleri Çok Mutlu Etti. Emeği Geçen Tüm Arkadaşlarıma Teşekkür Ediyorum. Öğrencilerimize Başarılar Diliyorum. Biz Bu İmkanları Tüm Öğrencilerimize Sağlayarak Bu Hizmetlerimize Devam Edeceğiz. Bir İnsan İçin Meslek Edinmesi Çok Kıymetli Bir Durumdur. Lise Yıllarından Sonra Hayatını Çok Değiştirecek Olan Meslek Konusunda Üniversiteye Yerleşmek Çok Önemlidir. Ama BESYO Gibi Bedensel Aktivasyon ve Beceriler Gerektiren Bu Özel Branş İle Beraber Gerek BESYO, Gerek Askeri ve Polis Akademilerine Giriş Konusunda Önemli Eğitimler Olduğu İçin Gerçekten Bütün Aşamalarından Geçen Başarılı Olan ve Yüzde Yüz Başarı İle Bizleri Onurlandıran Arkadaşlarıma Teşekkür Ediyorum” Dedi.

“KURSLARA ZEVKLE VE KEYİFLE GİDİYORDUM”

Hayalleri İçin BESYO Kursları’na Keyifle Gittiğini Belirten Ebrar Polat,” BESYO Kursları Çok Yorucuydu. Ancak Çok Keyifliydi. Çünkü Yağmurda, Karda, Kışta, Antrenmanlar Yaptık. Pandemi Sürecinde İse Online Olarak İlerledi. Tuzla Belediyesi’nin BESYO Kursları’na Çok Keyifle Gidiyordum. Çünkü, Ben AYT Sınavına Online Olduğu İçin Çok Fazla Çalışamıyordum. Annem Dedi Ki Bana ‘ Sınavına Çalış Daha İyi Yerlere Gel’ Dedi. Ben Kurslara Zevkle Keyifle Gittiğim İçin Hiç Vazgeçmedim. Pes Etmedim. Çok Mutlu Olarak Gittim. Hocalarımı ve Arkadaşlarımı Severek Gittim” Dedi.

“BENİ DUYAN VEYA GÖREN VAR İSE ONLARDAN TEK İSTEĞİM PES ETMESİNLER”

Yaşadığı Zorlu Süreci Anlatan Ebrar Polat,” Benim Annem İle Babam Ayrıldılar. O Yüzden Ayrı Kaldılar. Velayetimi Anneme Vermeyerek Babama Verdiler. Babam Tekrar Evlendiği İçin Yetiştirme Yurduna Verildik. Yaklaşık 3-,3,5 Sene Orada Kaldık. Annemin Orada Kaldığımızdan Haberi Yoktu. Daha Sonra Haberi Oldu. Bizim Velayetimi Alması İçin Bir Geliri Olması Gerekiyordu. Bunun İçin Çabaladı Annem. Gerçekten Kendisine Çok Teşekkür Ediyorum. 2 Sene Boyunca Ben ve Ablam İçin Çok Mücadele Etti. En Sonunda Bizi Aldı Oradan. Refaha Kavuşturdu Gerçekten. Çok Gururlu Hissediyorum Kendimi. Kötü Şeyler Yaşayıp, Pes Edip Yıkılan İnsanlar Var. Beni Duyan ve Gören Olursa Kesinlikle Pes Etmelerini İstemiyorum. Kesinlikle Pes Etmesinler” Dedi.

“BAŞARDIĞIM İÇİN O KADAR MUTLUYUM Kİ SİZLERE ANLATAMAM”

Hem Çalışıp Hem de Hayallerinin Peşinden Koştuğunu ve Bunun Zor Olduğunu Belirten Polat,” Hem Çalışıp Hem Kurslara Gitmek Çok Zor Oluyordu. Gece İşten Çok Geç Çıkıyordum. Sabah Erken Kalkmak Çok Zor Oluyordu. Ama Kendimi Çok Dinç Hissediyordum. Başardığım İçin O Kadar Mutluyum Ki Sizlere Anlatamam. Bilindik Bir Söz Var. İnanmak Başarmanın Yarısıdır Diye. Ben Normalde Bu Tip Sözlere İnanmazdım Ama Yaşadığım İçin Bu Söze Çok İnanıyorum. Tüm Gençlerimizi Destekliyorum. Özellikle Kız Öğrencilerimizi. Ben Hemcinsleri Olarak Gerçekten Onların İyi Yerlere Gelmesini İstiyorum. Azim, Cesaret ve Özgüvenlerini Birleştirsinler” Dedi.

“EBRAR HEM İŞİ HEM DE KURSU BİR ARADA ÇOK İYİ GÖTÜRDÜ”

Tuzla Belediyesi BESYO Kursları’nda Eğitmen Olan Songül Bartu,” Ebrar İle Birlikte 8 Aydır Çalışıyoruz. 8 Ay Sonunda Kendisine 3 Tane Üniversite Kazandırdık. Çok Şükür O da Bir Tane Üniversitemize Yerleşti. Onun Adına Bizler Çok Mutluyuz. Onunla Birlikte Çok Yol Kat Ettik” Dedi. Ebrar Polat İle Uzun Zamandır Antrenman Yaptıklarını Belirten İlyas Sezgin,” Ebrar İle Garip Bir Tesadüfümüz Var. Ebrar Benim İlk Görev Yaptığım Okulda Tanıştığım Bir Öğrencimdir. İlkokulda Tanıştık Kendisi İle. Ebrar İle Uzun Süredir Birlikteyiz ve Sürecini Hep Takip Ettik. Devamlı Olarak İrtibat Halindeydik. BESYO Kusları’na Başladığı Zaman Ebrar Bize Ulaştı ve Kendisi Kursumuza Dahil Olmak İstedi. Diğer Arkadaşları İle Birlikte Antrenmanlarına Başladı. Biz Ebrar’ı Yetiştirmeye ve Sınava Hazırlamaya Çakıştık. Çok Şükür Başarılı Olduk. Ebrar da Çok Çaba Sarf Etti. Ebrar Antrenmandan Sonra Çalışması Gerekiyordu. İşe Gitmesi Gerekiyordu. Hem İşi Hem de Kursu Bir Arada Çok İyi Götürdü” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA’DA ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE ORGANİK TARIM EĞİTİMİ VERİLDİ

HIZLI YORUM YAP