DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

KALE OKULLARI’NDA 1. SINIFLAR DERS BAŞI YAPTI

Kale Okulları’nda 1.Sınıflar Ders Başı Yaptı. Kaliteli ve Uzman Öğretmenler Eşliğinde Derslere Başlayan Öğrenciler, Eğitim ve Öğretimin Yanı Sıra Bir Çok Etkinliğe de İmza Atıyor.

Hayat Bilgisi Derslerinde, Öğrencilerin İyi Bir İnsan ve İyi Bir Vatandaş Olmalarını Sağlayacak Bilgi, Beceri, Tutum, Davranış ve Alışkanlıkları Kazandırmayı Amaçlarken Sağlıklı, Tutarlı ve Dengeli Bir Kişilik Geliştirmeleri de Öncelikli Hedefler Arasında. Okulu ve Okulun İşleyişini Tanıma, Okul Kurallarına Uyma, Okulda ve Evde Başkalarıyla İletişim Kurma, Kişisel Bakım ve Temizliğine Dikkat Etme, Sağlığını Korumak İçin Alınması Gereken Önlemleri Fark Etme, Ülkesinin Genel Özelliklerini Tanıma, Atatürk’ün Hayatı, Millî ve Dinî Bayramlar, Yakın Çevrede Bulunan Bitki ve Hayvanlar, Mevsimler ve Özellikleri, Geri Dönüşüm Gibi Konular Hakkında Etkinliklere Yer Veriliyor.

TÜRKÇE DERSLERİ ÇOK ZEVKLİ

Türkçe Derslerinde İse Öğrencilerin Hayat Boyu Kullanabilecekleri Dinleme, İzleme, Konuşma, Okuma ve Yazma İle İlgili Dil Becerilerini Geliştirmeleri, Etkili İletişim Kurmaları, İstek Duyarak Okuma ve Yazma Alışkanlığı Edinmeleri Hedefleniyor. İlk Okuma Yazma Öğretiminde Ses Temelli Okuma Yazma Öğretimi Benimseniyor. İlk Okuma Yazma Öğretimi Dik Temel Harflerle Gerçekleştiriliyor. İlk Okuma Yazma Öğreniminin Ardından, Temalar Doğrultusunda Belirlenen Metinler ve Kültür Kitapları Aracılığı İle Öğrencilerin; Dinleme/İzleme, Konuşma, Okuma ve Yazma Becerilerinin Geliştirilmesi, Türkçe’yi, Konuşma ve Yazma Kurallarına Uygun Olarak Bilinçli, Doğru ve Özenli Kullanmaları, Söz Varlığını Zenginleştirerek Dil Zevki ve Bilincine Ulaşmaları, Bir Konudaki Görüşlerini Sözlü ve Yazılı Olarak Etkili ve Anlaşılır Biçimde İfade Etmeleri Amaçlanıyor. Öğrenme ve Öğretme Süreçlerinde İse, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Yararlanılıyor.  Bu Teknolojilerin Kullanılması Öğretim Stratejilerini Zenginleştirirken Aynı Zamanda Öğrencilerin Öğrenmelerini Destekleniyor.

TEKNOLOJİDEN YARARLANILIYOR

Matematik Derslerinde de Sayılar ve İşlemler, Geometri, Ölçme ve Veri İşleme Olmak Üzere Dört Öğrenme Alanı Bulunuyor. Bu Öğrenme Alanlarına Göre Doğal Sayılar, Doğal Sayılarda Toplama ve Çıkarma İşlemleri, Kesirler, Geometric Cisimler ve Şekiller, Uzamsal İlişkiler, Örüntüler, Uzunluk-Zaman-Sıvı Ölçme Gibi Konular Çeşitli Etkinliklerle İşleniyor. Matematik Dersleri Öğrencilerin Matematiksel Düşünme Becerilerini Geliştirecek Şekilde Planlanıyor. Bu Plan Doğrultusunda Yapılan Çalışmalar ve Etkinlikler Basitten Karmaşığa, Kolaydan Zora Doğru Bir Sıra İzleniyor. Konuları Daha Anlaşılır ve Somut Hale Getirmek İçin Dersin İşlenişinde ve Uygulamalarda Çeşitli Matematik Materyalleri Kullanılıyor. Bununla Birlikte Kazanımlar Doğrultusunda Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden de Yararlanılıyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

GELECEĞİN BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ KALE ANAOKULLARI’NDA YETİŞİYOR!

HIZLI YORUM YAP